Popcorn Chicken
Sprøde snack-hapsere!
Kylling og friturestegning har altid været rigtig, rigtig gode venner - hvad enten vi snakker klassiske hotwings eller KFC (både korean fried chicken og Kentucky Fried Chicken).
Og hvis du er fan af sprød kylling, så skal du prøve Popcorn Chicken.
Som navnet antyder, så er det små, popcorn-størrelse hapsere, hvor man panerer kyllingestykker i panko krydret med Provence-krydderier.
Det smager fantastisk - og så er det utroligt nemt!
Du kan lave retten på under 10 minutter - og så strækker et kyllingebryst sig faktisk næsten til ét helt måltid.
Den perfekte snack til den lille sult, tømmermænd eller bare en lille kæk forret eller appetizer til din velkomstdrink.
Da de er meget små i størrelsen, holder de også sprødheden væsentligt længere.
Fang min opskrift på sprøde Popcorn Chicken-stykker herunder:
Popcorn Chicken
Sprøde kyllinge-hapsere!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 1 stk kyllingebryst
- 1 dl hvedemel
- 1½ dl panko-rasp
- 1 spsk. provence-krydderi
- 1 stk æg (eller 0,5 dl mælk)
- 400 ml fritureolie/solsikkeolie
Fremgangsmåde
- Hæld olien i en lille gryde og tænd for middelhøj varme. Så kan olien varme op til ca. 170 grader, mens du forbereder kyllingen.
- Skær kyllingebrystet i små tern. Krydr det med fint salt og vend det rundt.
- Hæld hvedemel i en dyb tallerken. Bland panko-rasp sammen med Provence-krydderi i en anden skål.
- Slå ægget ud i en tredje dyb tallerken (eller brug mælk, hvis du ikke har æg - mælk få også en fin klæbeeffekt, når det blandes med mel).
- Smid kyllinge-bidderne op i melet efterfulgt af æg/mælk og til sidst i panko-provence-blandingen. Når olien er varm, tilsættes kyllingestykkerne 6-7 af gangen. Steg dem i 1-2 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.