Mandekogebogen

Pork Fried Rice

Nemt comfort food fra det asiatiske køkken!

Der er ikke noget som en god gang asiatisk stir-fry - det fungerer til alle tider!

Tidspresset, tømmermændsramt, lækkersulten eller bare sulten - den kan simpelthen det hele.

Og det smarte er, at man kan bruge få ingredienser, rester og bikse det hele sammen på ingen tid.

Eksempelvis en klassiker, som går under navnet Pork Fried Rice - en varierende teknik, hvor man bruger kolde ris og genbruger dem til en lækker stirfry.

Jeg har lavet min version herunder, som er lidt en blanding af sticky, sprødt og lækkert - og så er den klar på 15 minutter!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Pork Fried Rice

Nem stirfry med ris!

2 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

Fyld
  • 150 gram hvide ris, kogte
  • 2 stk æg
  • 150 gram svinefars (eller svinetern i små tern)
  • 4 stk forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk chili el. peberfrugt
  • 1 håndfuld sukkerærter

Sauce
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 fed hvidløg, revet
  • ½ dl soyasauce
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. majsstivelse
  • ½ tsk chiliflager, røde
  • 1 spsk. brun farin

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne sammen til saucen og stil til side. Blancher sukkerærterne et par minutter og snit hvidløg i tynde skiver samt forårsløg og chili/peberfrugt i mundrette bider.
  2. Varm en wok op til knaldhøj varme. Hæld en sjat olie på wokken og smid dit kød i - brun det grundigt af, hvorefter du hælder saucen på. Lad det koge op og tykne i nogle minutter - smag til om det mangler mere salt eller eventuelt lidt limesaft.
  3. Når saucen er tyknet, hælder du dine ris i sammen med grøntsagerne - steg det nogle minutter, indtil det begynder at svitse og tilføj så ægget, som røres ud i massen og steger med.
  4. Steg det yderligere nogle minutter, indtil det hele er sammenhængende - smag til undervejs. Hæld herefter eventuelt blandingen i to runde skåle, som du så vender ud på en tallerken efterfølgende som en dekorativ servering.
Del

Seneste nyt

Annonce