Mandekogebogen

Potato Crunch Caviar

Kaviar snack til livets fejringer.

Vi har kigget lidt ind i snacksuniverset for at finde på spændende idéer til nytårsaften og andre festlige begivenheder i årets løb.

Og hvad er mere passende som en snack, der fungerer til stort set alle fejringer, end kaviar! Vi har for nyligt lavet et lille samarbejde med 1920 Engros, som sørger for at åbne danskernes døre til en fantastisk slags kaviar, som går under navnet Antonius Caviar.

Antonius Caviar er et spændende produkt fra Polen, som varierer lidt fra den slags kaviar, mange måske kender til - kaviaren er nemlig friske, upasteuriserede størfiskeæg, som ikke er undergået ægløsning. Hvor klassisk kaviar ofte er fast i konsistensen med et lille ‘pop’, vil man her mere få en cremet kaviar, som smelter på tungen og giver en mere blød og silkelignende konsistens.

Deres kaviar kommer fra to forskellige størfisk: Acipenser gueldenstaedtii - som giver deres Oscietra-produkter Acipenser baeeri, som giver deres Siberian-produkter.

ANNONCE
Nyåbnet Antonius-kaviar. - Potato Crunch Caviar Nyåbnet Antonius-kaviar.
Kort om Antonius Caviar:

Antonius er en familievirksomhed med mange års avlstraditioner. Mærket blev etableret i 2014, baseret på medarbejderneses omfattende viden og tæt samarbejde med forskere.

Med tålmodighed og fokus på hver eneste detalje skabte de et produkt, der værdsættes af gourmeter over hele verden. Antonius Caviar er den første i Europa og den næststørste producent af størfisk kaviar i verden. De producerer kaviar på traditionel vis ved hjælp af den flere hundrede år gamle "Malossol" metode (dvs. med tilsætning af en lille mængde salt).

Hele produktionsprocessen udføres i hånden, og magien fremstilles på deres tre fiskegårde, som ligger i den idylliske Warmia, Kujawy og Greater Poland-landskab. Kaviaren produceres i naturlige områder, væk fra byer og mennesker, mellem enge, skove og moræner. Her formår de at skabe en stabil temperatur i vandet året rundt, som giver stabil kvalitet af produktet.

ANNONCE
Kartoffel-snack med cremet kaviar. - Potato Crunch Caviar Kartoffel-snack med cremet kaviar.

Med en lækker cremet og dybtsmagende kaviar i hænderne har jeg forsøgt at lave en lille lækker nytårssnack, som egner sig særdeles godt til et glas champagne, appetizers eller bare luksus-delen af ethvert godt måltid.

Med min indædte kartoffel-kærlighed kunne vi ikke komme udenom at opskalere kartoflen til kaviaren niveau - og det resulterede i Potato Crunch Caviar.

Her brugte jeg Antonius Caviars underskønne 6-stjernede Siberian-kaviar.

Det er ikke uden grund, at dette betragtes som en af de bedste kaviar-typer i verden - den har en utrolig dyb, kompleks og intens smag, som samtidig er frisk, let sprød i mundfølelsen og utrolig, utrolig cremet. De 6-stjernede kaviar-æg kommer fra deres mest modne størfisk, som er dyrket i flere år.

Den intense smag bag håndværket gør, at det er den slags kaviar, som enten blot skal spises som en quenelle på hånden, eller med få, nænsomme ingredienser.

Og det har jeg udtænkt med en simpel kartoffel-snack, hvor man har en lille sprød fuglerede af kartoffel med en smør-stegt pommes anna-skive i midten, en klat fuldfed creme-fraiche og Siberian på toppen.

Jeg salter stort set ikke nogen af elementerne, da saltmængden og intensiteten af Siberian cremer, opskalerer og intensiverer smagen af det hele som et tæppe i mundfølelsen.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Potato Crunch Caviar

Skøn snack med kartoffel og kaviar!

6 portioner 2 timer, 15 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 6 tsk 6-stjernet siberian kaviar fra antonius caviar (eller andre kaviar-typer)
 • 2 stk bagekartoffel
 • 50 gram smør
 • 4 dl fritureolie/solsikkeolie
 • ½ dl cremefraiche (jo, federe, jo bedre!)

Fremgangsmåde

 1. Start med at finde et par små udstikkere med en diameter på ca. 5-6 centimeter. Smør dem med olie. Snit papirstynde skiver af kartoffel på et mandolin-jern, og læg dem som en spiral i udstikkerne indtil den er fyldt op.
 2. Læg udstikkerne på en bageplade med bagepapir, giv dem et drys salt på toppen og en spiseskefuld smør på hver udstikker. Bag dem i en forvarmet ovn på 210 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Når de er bagt, skal de køles ned til stuetemperatur og derefter smides i fryseren i 30-45 minutter.
 3. I ventetiden kan du rive en bagekartoffel i helt små strimler på et rivejern - skyl de revne kartofler grundigt og læg dem i en skål med koldt vand i 30 minutter. Undervejs i de tre minutter, skal du skylle dem et par gange, så alt stivelsen er væk og strimlerne er blevet mere sprøde/stive i det.
 4. Tag strimlerne op af vandet og klem dem helt tørre i et viskestykke - brug en lille si på ca. 7-9 cm i diameter, hvor du fordeler et tyndt lag kartoffelstrimler i, som du får en lille omvendt kuppel. Bring olien op på 170 grader, og dyp din si ned i olien - når kartoflerne hænger sammen efter 15-20 sekunder, kan du fjerne sien og lade din 'fuglerede' stege færdig i 20-30 sekunder. Læg dem på fedtsugende papir.
 5. Når pommes anna-kartoflerne er helt afkølet, fjerner du dem fra fryseren - lirk dem forsigtigt ud af udstikkerne. Alt efter højden på din udstikker, kan du nu skære 2-3 skiver af din kartoffel på det vandrette led.
 6. Varm en pande op til høj varme med en sjat olie - brun pommes anna-skiverne på begge sider, så lagene bliver visuelle og smagen bliver mere intens.
 7. Saml nu dine snacks ved at lægge fuglerede-kuplen med bunden opad - du kan lige forsigtigt skære nogle sprøde kanter af, hvis den er i ubalance. Læg den stegte skive pommes anna i midten og top af med en klat fuldfed cremefraiche og en gavmild topping kaviar. Serveres straks.
Del

Seneste nyt

Annonce