Mandekogebogen

Potato Cutlets

Sprøde og cremede kartoffel-zuccini-trekanter!

Når kalenderen begynder at snige sig ind i efteråret, har folk med squash-planter i haven en kamp med at få dem spist.

Så her kommer en skøn og lækker opskrift, hvor man kan bruge squash på en velsmagende måde.

De går under navnet Potato Cutlets, og er en slags indiske kartoffel-koteletter. I al sin enkelthed en vegetarisk ret med ost, krydderier, persille og squash, som røres op med revne, kogte kartofler, paneres og steges sprøde i olie.

Lækre, sprøde på overfladen og smeltende cremet i midten - de er utroligt nemme at lave og passer perfekt til enten snacks eller tilbehør til en større måltid.

Eller et stort måltid i sig selv, hvor man steger dem som koteletter.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Potato Cutlets

Sprøde, cremede snacks!

8 portioner 50 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram kartoffel, rå
  • 150 gram squash/courgette/zuccini, revet
  • 70 gram parmesanost el. vesterhavsost, revet
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 stk persille, bundt
  • 1 tsk salt + peber
  • 3 dl rasp (almindelig el. panko)
  • 3 spsk. hvedemel + vand (til coating)

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne, halver dem og kog dem i 16-18 minutter i saltet vand. Hæld vandet fra og lad den køle helt af.
  2. Riv squash og pres så meget væske ud som muligt - bland det sammen med revet ost og tilføj garam masala og finthakket persille.
  3. Riv de afkølede kartofler på et rivejern og ælt det sammen med de andre ingredienser til en ensformig blød dej.
  4. Klem dejen ud på et skærebræt med bagepapir og form en cirkel med en tykkelse på omkring 1 cm. Smid den i fryseren i ca. 30 minutter, så den sætter sig.
  5. Hæld en god sjat olie i en pande og varm til middelhøj varme. Hæld din rasp i en skål. Bland hvedemel med vand indtil du har en tyndtflydende glasur.
  6. Skær din cirkel ud i 6-10 små trekanter, dyp dem i 'glasuren' og vend dem i rasp. Steg dem herefter 4-5 af gangen i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Dryp af på fedtsugende papir.
  7. De holder sig sprøde i 20-30 minutter, men fugten fra kartoflerne trænger langsomt ud, så de bliver bløde med tiden. Serveres med et drys salt, lidt friskhakket persille og din yndlingsdip!
Del

Seneste nyt

Annonce