Mandekogebogen

Rømer Vegan eksperimenterer med smagfulde interessante kødfrie produkter

De har netop lanceret en vegansk grillpølse.

Der blomstrer hyppigt nye virksomheder op i disse tider, som tackler alternativer til kød på markedet - og det giver grobund for en masse interessante smage og konsistenser at afprøve, uanset om du er på udkig efter etiske alternativer i hverdagen eller bare elsker at smage nye ting.

Jeg hører til sidstnævnte gruppe og har for nyligt kigget nærmere på virksomheden Rømer Vegan, der har lanceret, hvad de selv kalder årets veganske grillpølse.

Og inden vi lige kaster os over grillpølsen, så er Rømer Vegan en interessant virksomhed, som er i gang med at gentænke tilgangen til fødevarer.

De eksperimenterer meget med nye smage og smagsoplevelser - og selvom deres tilgang er den veganske attitude, så byder de velkommen til alle for at få en på opleveren i deres smageeksperimenter.

“Vi arbejder med de former, ord og strukturer, som forbrugeren kender og holder af i forvejen. En pølse er for eksempel en pølse, uanset om der er hakket kødfars eller rørt plantefars i den. Vi undskylder ikke, at den ikke er fyldt med gris og ko. Vores produkter er fyldt med velsmag på en ny måde.”, fortæller stifter Niels Rømer.

Og deres tilgang er inspirerende i forhold til, at alle endelige produkter på markedet starter deres spæde begyndelse hjemme i deres egne kogegryder - det udspringer af madglæde krydret med ønsket om bedre dyrevelfærd, og når deres produkter tager deres endelige form efter utallige smagerier, er de klar til folket.

Og en af de ting de satser stærkt på denne sommer, er deres veganske grillpølse.

Den er designet til at skulle efterligne ‘knækket’ fra den konventionelle kødpølse ved at vikle plantefarsen omkring en konstrueret tarm lavet af tang - det fungerer på den måde, at tangen i sin géleform sprøjtes omkring plantefarsen og dermed stivner.

Det store spørgsmål er så - knækker de, som de skal? Og det gør de faktisk.

Overfladen på pølsen har ‘tarm-konsistens’, hvor ulækkert det egentlig lyder, når man italesætter det i pølseproduktion.

En ting, der dog mangler lidt for at fuldende oplevelsen, er, at fyldet, som ved mange vegetariske og veganske produkter, mangler lidt fasthed og sammenhængende konsistens - men med smagen taget i betragtning, så fungerer det ganske godt.

Selvom det kan få folk i det røde felt, når man kalder plantebaserede ting for kød-navne, så overholder de det vigtigste princip for mig - der er ingen kunstige tilsætningsstoffer.

Og så er det oveni hatten økologiske produkter.

At lave produkter, som ligner kød ved at stoppe dem med tilsætningsstoffer, er helt hen i vejret - men at kombinere naturlige elementer, som giver god smag? Det fungerer.

“Når vi står ved gryderne, så laver vi ordentlig mad af gode, økologiske råvarer. Vi kunne aldrig drømme om at bruge kunstige tilsætningsstoffer, for målet er at lave mad, som udspringer af den rene natur. Vi tager fra naturen, som den er, og vi gør vores ypperste for at efterlade den så ren som muligt. Vi er drevet af en stor madglæde og en ukuelig trang til at bevise, at ting kan gøres bedre og anderledes”, lyder det fra Niels Rømer.

Foruden deres veganske grillpølse har de også eksperimenteret med nuggets og fiskefingre, hvor sidstnævnte får sin ‘fiskede’ nuancer af tang - og smagsmæssigt og konsistensmæssigt fungerer den faktisk overraskende godt.

Et af deres produkter, som jeg derimod er ret stor fan af, er deres valnøddebøf.

Den er sprød, sammenhængende og smagsmæssigt er det nok en af de veganske produkter, jeg har smagt, der læner sig tættest op af en hakkebøf. Den kunne jeg nemt forestille mig at købe til en burger-aften, hvor der skal lidt forskellige varianter til bordet som supplement til en klassisk cheeseburger.

Uanset om du er kødspiser, veganer eller ej - der er nogle interessante smagfulde oplevelser hos Rømer Vegan.

Du kan tjekke deres produkter ud lige her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce