Ruinarts Blanc de Blancs-champagne er liflige bobler med god samvittighed
Perfekt til lette skaldyrsretter eller den helt fede ost.
Når man står over for en flaske med ‘Ruinart’ på logoet, så er man aldrig i tvivl om, at der er kræset for de mindste detaljer i hele processen fra drue til flaske.
Deres Blanc de Blancs er ikke en undtagelse.
For dem der er uerfaren med champagne-betegnelserne, så beskriver ‘blanc de blancs’, at champagnen er produceret udelukkende af grønne druer, hvor man i den gængse champagneproduktion ofte laver en kombination eller ‘blend’ af eksempelvis Pinot Noir og Chardonnay.
Det giver lidt samme associationer, når man hos whiskydestillerierne får mulighed for at opleve single malt baseret på kun en afgrøde for at præcisere smagen og optimere nuancerne i den specifikke høst - sådan virker Blanc De Blancs med sin rene, forfinede smag.
Ruinarts udgave er en meget let og forfriskende champagne, som man allerede opdager ved synet af flaskens gyldengule farve - den udstråler friskhed!
På selve duften er der som forventet en umiskendelig duft af friske frugter - ikke blot modne citrusfrugter men også i den lidt sødere ende af skalaen såsom læskende ferskner eller honningmelon.
Smagen er dog langt fra dominerende sød, men i stedet meget let, syrlig og mineralsk - den har ingen toner af bitterhed og boblerne er dominerende, forfriskende og overraskende længevarende.
Friskheden bevares længe efter slurken, og mens boblerne aftager, bliver citrus-fornemmelserne siddende og giver en fantastisk afslutning.
Det er en champagnetype, der går bragende godt sammen med mad - gerne i hver ende af skalaen af frisk og fed mad.
Vi snakker friskfangede skaldyr med en fed, hjemmerørt mayonnaise eller måske et solidt ostebord med cremethed og bitterhed.
Her kan Blanc de Blancs fra Ruinart bryde igennem fedmen eller akkompagnerer friskheden og salt-smagen fra alt fra havet.
Ruinart har været en af de første spadestik i Champagnehus-konceptet og har siden 1729 leveret knivskarpe produkter til livsnyderen på bobbel-fronten.
Som noget nyt har de valgt at gå hårdt ind på en miljøvenlig emballage til deres champagner, og efter 2 års research og 7 forskellige prototyper har de fundet frem til løsningen - blot et nyt ‘lag’ af blandt andet cellulose og papmaché, som bliver kaldt ‘second skin’.
Løsningen giver en beskyttelse, som kan klare kontakt med vand uden at blive opløst og kan tåle et par lette slag på vej hjem til festen - og vigtigst af alt giver denne løsning en 60 procents reduktion i Ruinarts Co2-udslip.
Og så er man også fri for at købe de gigantiske indpakkede flasker med pynt, fyld,. sløjfer og film.
Her går vi direkte til kenderen og får liflige bobler med god samvittighed.
Så alt i alt - kærlighed til Ruinart!