Mandekogebogen

Så mange kopper kaffe om dagen er godt for dit helbred

Får du for meget eller for lidt?

Hvis du elsker kaffe, har du nu endnu en god grund til at nyde din daglige kop. En ny undersøgelse tyder nemlig på, at moderat kaffeforbrug kan være gavnligt for dit hjerte og generelle helbred. Ifølge forskere kan det at drikke tre kopper kaffe om dagen reducere risikoen for at udvikle alvorlige hjerte-kar-sygdomme som type 2-diabetes, slagtilfælde og hjerte-kar-sygdomme.

Undersøgelsen analyserede data fra næsten 300.000 personer fra UK Biobank. Forskernes mål var at undersøge sammenhængen mellem regelmæssigt kaffeforbrug og risikoen for at udvikle såkaldt kardiometabolisk multimorbiditet, hvilket betyder tilstedeværelsen af mindst to hjerte-kar-relaterede sygdomme samtidig.

Resultaterne viser, at folk, der indtog tre kopper kaffe dagligt, havde en signifikant lavere risiko for at udvikle flere hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med dem, der drak mindre end 100 milligram koffein om dagen. Ifølge studiets hovedforfatter, Chaofu Ke, kan moderat kaffeforbrug på 200 til 300 milligram koffein dagligt – svarende til tre kopper kaffe – reducere risikoen for nye hjerte-kar-problemer med op til 40%.

Det er vigtigt at bemærke, at undersøgelsen er baseret på observationer og ikke beviser en direkte årsagssammenhæng. Det betyder, at selvom resultaterne viser en klar forbindelse mellem kaffeforbrug og reduceret risiko for hjerteproblemer, kræves der yderligere forskning for at bekræfte de præcise sundhedsfordele.

Indtil videre ser det dog ud til, at kaffe ikke kun kan være en opkvikkende morgenritual, men også en potentiel beskytter af dit hjerte. Men husk, at moderat indtagelse er nøglen – så der er ingen grund til at overdrive.

Så er der vist dømt morgenkaffe til folket - og eftermiddagskaffe. Og aftenskaffe!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce