Mandekogebogen

Sådan får du sprøde pommes frites i ovnen hver gang

Nemt, simpelt trick!

Vil du gerne lave sprøde pommes frites i ovnen, der kan måle sig med dem fra frituren? Med et par enkle teknikker kan du få dine ovnfritter knasende sprøde uden brug af fritureolie. Følg disse trin, og opdag hemmeligheden bag perfekte ovnbagte fritter.

Hemmeligheden bag sprøde pommes frites

For at få de sprødeste ovnfritter, kræver det, at du fjerner noget af stivelsen fra kartoflerne og giver dem den rette behandling. Dette gøres gennem en kombination af saltning, kogning og afbagning. Eddike spiller også en vigtig rolle, da det hjælper med at forsegle overfladen på fritterne, så de bliver sprøde.

Ingredienser:

  • 4 bagekartofler
  • 60 ml eddike
  • 1 liter vand
  • 1½ tsk salt
  • 3 spsk olie (f.eks. olivenolie eller rapsolie)

Trin-for-trin guide:

  1. Forbered kartoflerne: Skær kartoflerne i ensartede fritter på 1-2 cm tykkelse. Hvis du vil have ekstra sprødhed, kan du beholde skrællen på.

  2. Saltning: Drys fritterne med salt og lad dem trække i 30 minutter. Dette fjerner overskydende væske og gør kartoflerne mere sprøde.

  3. Kog i vand og eddike: Bring vand og eddike i kog, og kog fritterne i 6-8 minutter. Eddiken hjælper med at forsegle overfladen, så de får den perfekte sprøde tekstur.

  4. Afkøl: Lad fritterne køle af i 20 minutter, inden du går videre til næste trin.

  5. Vend i olie: Vend fritterne grundigt i olie og fordel dem jævnt på en bageplade med bagepapir.

  6. Bagning: Bag fritterne ved 200 grader i ca. 40-45 minutter. Husk at åbne ovnlågen undervejs for at slippe dampen ud, så fritterne ikke bliver bløde.

Perfekte fritter hver gang

Med denne metode får du sprøde, gyldne pommes frites med en blød og cremet indre. Prøv teknikken næste gang, og nyd fritter, der smager som dem fra en restaurant – bare lavet i ovnen!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce