Mandekogebogen

Sådan gør du køkkenbordet lidt grønnere

Måltidet behøver ikke dreje sig om kød!

Dette er sponseret indhold

Rigtig mange mænd har en tendens til, at deres måltider skal dreje sig om kød. Selvom det er lækkert og ofte omdrejningspunktet for en ret, er det ikke en særlig miljøvenlig spisevane. Derfor er det en god ide, at du begynder at fokusere på, hvordan du gør køkkenet lidt grønnere og sundere for dig selv og miljøet.

Bring økologi ind i din hverdag

Et af de første steder du kan starte for bedre spisevaner, er kvaliteten af den mad, du køber. Vil du gerne leve bedre, skal du begynde at købe økologisk.

Når du vælger økologi, støtter du blandt andet bedre forhold for de dyr, der har produceret den pågældende fødevare.

Du støtter også, at der ikke bliver brugt sprøjtemidler og lignende ved dyrkning af frugter og grøntsager. Dette betyder både, at du ikke propper din krop med unødvendige kemikalier, og at jorden og grundvandet ikke bliver forurenet.

Det er ikke kun dine fødevare, du skal gå efter, at der skal være økologiske. Det er også dine drikkevare. Du kan blandt andet sagtens finde økologisk vin, der smager lækkert.

Skru op for grøntsagerne

Grøntsager er noget, som rigtig mange mænd går en stor bue udenom, og derfor får for lidt af. Det er derfor også her, at du skal skrue op for dit forbrug.

Det bedste du kan gøre, er at spise kødfri et par gange om ugen. Du skal ikke frygte for, at det betyder, at du disse dage kun skal leve af salat.

Der findes mange alternativer til kød og lækre opskrifter på vegetar- og veganerretter, som du kan benytte dig af disse dage.

I mange tilfælde vil du slet ikke bemærke, at der mangler kød. Grunden til at du skal skrue op for grøntsagerne og ned for kødet er, at grøntsager sætter et mindre klimaaftryk, når de produceres, og så er de betydeligt bedre for dig og din krop end kødet er.

Dyrk dine ingredienser selv

Hvis du bor et sted med en have, kan det være en stor fordel for dig, hvis du begynder at udvikle din evner indenfor havearbejde. Ved at gøre dette, kan du nemlig begynde at dyrke mange af dine ingredienser selv. Når du vælger at gøre dette, skåner du både miljøet og din pengepung.

Desuden er der ikke noget mere lækkert end en ret, hvor størstedelen af ingredienserne kommer fra egen have.

Køb lokalt og efter sæson

Et sidste tip er, at du skal vælge at købe lokalt og efter sæson. Du skal købe lokalt, fordi det støtter alle de små virksomheder, der forsøger at klare sig i dit nærområde.

Ved at købe lokalt sparer du også klimaaftrykket ved transporten for en lang række varer. Grunden til at du skal købe grøntsager efter sæson - og gerne danske grøntsager - er, at produktionen af disse er under mere miljøvenlige forhold, da der ikke har været brug for opvarmede drivhuse og lignende.

Det kan lyde svært at skabe et grønnere køkken, men i virkeligheden er det blot nogle få ændringer, du skal lave i din hverdag. Selv de mindste ændringer gør en forskel.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce