Mandekogebogen

Sådan laver du hjemmelavet marcipan

Nemt og velsmagende!

Marcipan er ofte noget, man forbinder med den søde juletid, men man kan sagtens bruge det hele året rundt til kager, tærter, is og diverse søde sager.

Og så smager det endnu mere fantastisk, hvis man laver det selv!

Det er overraskende let - det kræver blot mandler, flormelis og sirup. That's it.

Og vidste du, at man kan variere sin marcipan med forskellige typer nødder? Du kan eksempelvis lave en lækker, aromatisk valnøddemarcipan eller hasselnøddemarcipan.

Herunder får du min grundopskrift på en nem og klassisk marcipan.

- og hvis du har mod på valnøddemarcipanen?

Min erfaring med valnødder som base for en marcipan er, at der skal meget lidt (hvis noget overhovedet) sirup i selve nøddemassen - de bliver meget 'cremede', når man blender dem.

Opskrift på Valnøddemarcipan:

200 g valnødder

1 spsk. formelis

1 spiseskefuld sirup (kan måske undlades).

Blend nødderne, mærk efter i konsistensen - virker den tør og usammenhængende? Tilfør sirup, indtil den binder sammen som blød marcipan! ælt i lidt flormelis til sidst og smid marcipanen på køl inden servering eller brug til konfekt og lignende.

-  Så får du en blød, lækker og utrolig velsmagende og anderledes marcipanoplevelse!

Siruppen i opskriften kan også udskiftes med eksempelvis glukosesirup og almindelig lys sirup - den sidstnævnte skal dog forsøges lidt frem med, at den hurtigt kan blive klistret og alt for sød. Den hurtige 50/50 vand og sukker fungerer bedst!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Hjemmelavet marcipan

Blødt og lækkert!

1 portion 15 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 1550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 gram mandler
  • 1 dl sukkersirup (0,5 dl vand, 0,5 dl sukker)
  • 1 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

  1. Start med at hælde kogende vand på mandlerne - lad dem stå i nogle minutter og smut skallen af dem. Lad dem efterfølgende køle helt ned.
  2. Kog i mellemtiden vand og sukker op til en sirup. Den må gerne være lun, når marcipanen skal laves.
  3. Blend mandlerne så fint som muligt - du kan også vælge at blende dem lidt grovere for et anderledes bid.
  4. Put mandelmassen over i en skål og brug en ske til at røre siruppen i.
  5. Hæld siruppen i lidt ad gangen, indtil massen samler sig til en ensformig masse - prøv dig frem, det er ikke sikkert, at al siruppen er nødvendig.
  6. Ælt til sidst marcipanen i flormelisen, indtil du har en blød og fast masse. Læg den i husholdningsfilm og i køleskabet. Derefter er den klar til brug!
Del

Seneste nyt

Annonce