Mandekogebogen

Sådan laver du tatar

Klassisk tatar!

En hjemmerørt tatar er rendyrket guf - men måske er du lidt nervøs for at gå i gang med det. Du ved, råt kød og 'behandler jeg nu råvarerne korrekt?', og alt det.

Men det er faktisk ganske simpelt - og hvis du ikke selv vil hakke dit kød, så kan du altid få din lokale slagter til at hakke en frisk portion til dig.

Herunder får du den klassiske tataropskrift:

ANNONCE

Hjemmerørt tatar

Krydret og lækkert.

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram okseinderlår, friskhakket
  • 2 spsk. løg, finthakket
  • 2 spsk. kapers
  • 1 tsk worchestershiresauce
  • 1½ spsk. dijon-sennep
  • ½ tsk fransk æblecidereddike
  • 4 stk æggeblomme
  • 1 tsk revet peberrod, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Hak kapers fint og bland i farsen sammen med finthakket løg.
  2. Tilsæt worchestershiresauce, dijon og eddike - smag til.
  3. Form dem til passende bøffer og læg en rå æggeblomme på toppen.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt