Mandekogebogen

Sådan opbevarer du din ketchup rigtigt

Er du skab- eller køleskabstypen?

260.000 danskere opbevarer i dag deres ketchup forkert.

Det viser en nyere undersøgelse fra Heinz i juni måned.

Derfor satte Heinz, i anledning af international ketchupdag (den 5. juni), en stopper for misforståelsen ved at understrege: Ketchup skal i køleskabet!

Danskerne er kendt for deres kærlighed til ketchup. Faktisk spiser vi hele 1,9 kg ketchup pr. person om året.

I anledningen af international ketchupdag har Heinz iværksat en undersøgelse, der viser, at over 260.000 danskere ikke opbevarer deres yndlingssauce korrekt.

Undersøgelsen afslører, at 7% af danskerne, svarende til cirka 264.111 personer, opbevarer deres åbne ketchupflasker forkert - nemlig i skabet.

Kigger man på landets tre største byer, viser resultaterne, at indbyggerne i Odense har bedst styr på opbevaringen.

Hele 92% opbevarer nemlig deres ketchup i køleskabet, mens det i Aarhus og København er henholdsvis 90% og 88%, der gør det rigtige.

Undersøgelsen viser desuden, at næsten én ud af ti (8 %) i alderen 18-24 år har tendens til at sætte deres ketchup i skabet.

Derfor vil Heinz nu gøre det klart for de ketchupelskende danskere, en gang for alle: Ketchup skal på køl for optimal smag og holdbarhed.

Hvorfor skal ketchup opbevares i køleskabet?
Hos Heinz understreger man vigtigheden af korrekt opbevaring:

"Heinz Tomatketchup indeholder naturligt syre, og mange af ingredienserne virker konserverende. Det gør ketchuppen holdbar ved stuetemperatur. Efter åbning har opbevaringen betydning i forhold til holdbarheden. Ved at sætte din Heinz Tomatketchup i køleskabet sikrer du også, at ketchuppen holder den velkendte smag, vi elsker den for," forklarer Sofie Zeffer, Senior Brand Manager hos Heinz Nordic.

Og med et gennemsnitligt forbrug på 1,9 kg ketchup pr. person om året i Danmark, er det ikke utænkeligt, at 43% af danskerne kommer til at have deres favoritsauce på bordet eller med til picnic – og selvfølgelig helst i køletasken.

"Her i Danmark elsker vi vores ketchup, og selvom mindst 9 ud af 10 opbevarer den korrekt, så viser undersøgelsen alligevel, at kærligheden til saucen ikke altid betyder korrekt opbevaring. Så husk: Køleskabet er det absolut bedste sted for din elskede ketchup, så sørg for at sætte den tilbage så hurtigt som muligt. På den måde bevarer du den lækre, syrlige smag, som vi alle kender og elsker fra Heinz tomatketchup," afslutter Sofie Zeffer.

Ekstra facts om ketchupopbevaring


Naturlige konserveringsmidler:

Heinz Tomatketchup indeholder naturlig syre og konserverende ingredienser, der gør den holdbar ved stuetemperatur, men køleskabsopbevaring efter åbning er essentiel for at bevare kvalitet og smag.


Lang holdbarhed:

Ved at opbevare ketchup i køleskabet forlænger du produktets holdbarhed og bevarer den friskhed, der gør hver bid så lækker.


Optimal smag:

Ketchup på køl sikrer, at den karakteristiske Heinz-smag forbliver intakt, så du kan nyde den optimale smagsoplevelse hver gang.


 Så næste gang du har brugt din ketchup, husk at sætte den i køleskabet – for den bedste smag og holdbarhed!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce