Mandekogebogen

Sådan undgår du bananfluer i køkkenet - og sådan slipper du af med dem igen

Slut med små, irriterende bananfluer ved vasken.

Bananfluer, også kendt som 'fruit flies, er små irriterende insekter, der hurtigt kan invadere dit hjem. Der skal ikke meget mere end en meget moden banan, eller en kompostspand, der har stået en dag eller to for længe - så dukker de op!

De tiltrækkes af overmoden frugt, grøntsager og andre "fermenterende" fødevarer.

De er ganske ufarlige, men ret så irriterende - og tit svære at få ordentlig bugt med i sommerperioden.

Her får du en udførlig guide til, hvordan du undgår bananfluer og effektivt bekæmper dem, hvis de alligevel dukker op.

ANNONCE
Slip af med bananfluer

Sådan undgår du bananfluer

  1. Hold køkkenet rent: Bananfluer tiltrækkes af søde, fermenterende lugte. Det er vigtigt at holde køkkenet rent ved regelmæssigt at tørre overflader, fjerne spild og undgå ophobning af madrester under køkkenmaskiner og på svært tilgængelige steder. Husk også at rengøre opvaskebørster, klude og mopper, da fluerne også kan lægge æg her. Spildt mælk, juice eller bare pletter fra madlavning kan lokke dem til.

  2. Opbevar frugt korrekt: Opbevar frugt i køleskabet i sommerperioder eller dæk dem til, hvis de står fremme med et låg eller en beholder. Overmoden frugt skal bortskaffes hurtigt, da bananfluer nemt kan lægge deres æg på overfladen af frugt og grønt.

  3. Tøm skraldespand og madspand regelmæssigt: Bananfluer er ofte tiltrukket af madrester i skraldespanden. Sørg for at tømme skraldespanden regelmæssigt og rengør den jævnligt for at fjerne lugte og eventuelle æg, der måtte være lagt i nærheden.

  4. Undgå stillestående vand: Fluerne kan også lægge æg i fugtige miljøer. Sørg for, at der ikke er stående vand i dræn, på karklude eller i blomsterpotter. 

Hvis forebyggelsen ikke er nok - så har vi også nogle tricks til, hvordan du slipper af med dem!

Sådan gør du, hvis bananfluerne melder deres ankomst

Selv med de bedste forebyggende foranstaltninger kan bananfluer finde vej ind i dit hjem. Her er nogle effektive metoder til at slippe af med dem:

  1. Æblecidereddikefælde: Fyld en skål eller et glas med æblecidereddike, tilsæt et par dråber opvaskemiddel, og dæk med plastfolie. Lav små huller i plastfolien, så de kan komme ind. Fluerne vil blive tiltrukket af eddikelugten, men vil drukne, når de forsøger at lande på overfladen.

  2. Frugt- og keglefælde: Placer et stykke overmoden frugt i en krukke sammen med lidt eddike. Lav en kegle af papir og placer den i krukkens åbning med den smalle ende nedad. Fluerne vil finde vej ned i krukken, men kan ikke komme ud igen.

  3. Rengøring med blegemiddel: For at fjerne flueæg fra afløb, rengør dem med en opløsning af blegemiddel og vand. Dette vil hjælpe med at dræbe eventuelle æg, som fluerne kan have lagt i rør og afløb. Det kan også hyppigt klares med en kandefuld kogende vand. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce