Salat Salat Salat: Ny kogebog hylder salaten som både tilbehør og hovedret
Farvel til iceberg!
Du kender sikkert situationen med, at du skal konstruere et hverdagsmåltid og ikke altid lige har opfinderhatten på i forhold til at finde det rette tilbehør eller den rette sammensætning.
Den gamle traver med, at man går ned og køber et stykke kød og derfra skal finde på et eller andet, der kan kalde det et komplet måltid, er heldigvis ved at være en smule outdated.
Det behøver nemlig ikke at være så sort på hvidt - med få råvarer og forståelsen af disse kan du rigtig langt med smage.
Og en ny bog, som går under navnet Salat, Salat, Salat hylder - sjovt nok - salaten og dens evne til at være så meget mere en skiver af grønt eller en hakket iceberg.
Den går til klingen på klassikere såvel som nytænkende måder at inkorporere lækre råvarer til en sund, nærende og fyldestgørende salat.
Hvad der er det største trækplaster ved denne bog er, at den sætter spot på, at en salat sagtens kan agere hovedmåltid.
Og det er nok netop lige på dette slående punkt, at man skal sætte en stor fed streg under - det er nemlig første skridt imod forståelsen for, hvad friske, sprøde råvarer kan udover at agere sidekick til en velstegt bøf.
Vi snakker blandt andet pokebowl med lækkert grønt, som kan hapses direkte fra skålen eller en solid Chevre Chaud - mens sidedish-kategorierne mere agerer opslagsværk til forskellige måder at udnytte havens grønt i sæsonerne på.
Kogebogen er let tilgængelig for de fleste, da den balancerer mellem de helt nemme, hurtige og velsmagende salater til dem, hvor du skal have den lange indkøbsliste frem og lidt ekstra tid på kokkeri-fronten.
Alt i alt er det en kogebog, hvor forfatter Stephanie Spangsberg har øje for detaljen og det sidste finish, der gør salaten til en rendyrket fornøjelse - hvad enten der er en visuel prik over i'et, som gør hele retten mere appetitlig, eller de sidste 2-3 ingredienser, som får hele salaten til at hænge sammen.
Hvis du mangler solid inspiration til at få mere lækker salat på hverdagsbordet, så er bogen blevet tilgængelig fra oktober 2020 fra Forlaget Zara.
Salat, Salat, Salat
Antal opskrifter: 75
Sideantal: 240
Forlag: Forlaget Zara
Releasedato: Efterår 2020
Pris: 329,95 kroner