Mandekogebogen

Sesame Chicken

Sprødt, klistret og uimodståeligt!

Sesamkylling er en herlig klassiker fra det asiatiske køkken, hvor man med lidt sprøde sesamfrø og en ristet sesamolie frembringer en dyb og lækker aroma i kyllingen sammen med en sprød konsistens og en uimodståelig sticky sauce.

Det er i al sin enkelthed den perfekte mundhapser, hvor man får saftig kylling, knasende sprød overflade og en aromatisk sticky sauce. 

Det er ret så vanedannende - se mit take på opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sesame Chicken

sprød sesamkylling!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1050 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram kyllingebryst
  • 1 stk æg, til panering
  • 3 spsk. hvedemel, til panering
  • 1½ spsk. majsstivelse
  • 2 stk hvidløg, revet
  • 2 spsk. sesamolie
  • ½ dl soyasauce
  • ½ stk citron, økologisk
  • 2 spsk. brun farin
  • 1 stk rød chili (kan undlades)
  • 500 ml solsikkeolie, til stegning
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 2 dl ris
  • 2 stk forårsløg (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære kyllingen ud i små mundrette tern. Find nu 3 dybe tallerkener frem - slå ægget ud i en af dem og pisk det sammen, hæld hvedemelet i en anden (og krydr melet med 0,5 tsk. salt og 0,5 tsk. peber) og hæld en spiseskefuld majsstivelse i den tredje.
  2. Nu skal stykkerne først rulles i majsstivelsen, derefter dyppes i det sammenpiskede æg og så til sidst vendes i hvedemelet. Det giver en ekstra og længerevarende sprødhed. Gør det i portioner, så du sikrer dig, at al kyllingen bliver dækket og eventuelt kan spæde til med mere hvedemel.
  3. I en skål blandes saften fra en halv citron med brun farin, soyasauce, sesamolie, revet hvidløg og rød chili - pisk sammen til en ensformig masse og tilsæt en halv spiseskefuld majsstivelse.
  4. Hæld sauce-blandingen i en wokgryde (eller bare en almindelig pande) og lad det koge op, mens du varmer olien op i en anden gryde.
  5. Lad saucen simrer i 4-5 minutter, indtil den tykner og bliver sirupsagtig - stil den herefter til side. Sæt ris over til kogning, så de er klar til servering.
  6. Når olien har nået en temperatur af 170 grader, tilsættes de panerede kyllingestykker 4-5 af gangen - lad dem stege i 1-2 minutter, indtil de er gyldne og sprøde i overfladen. Lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
  7. Sæt din sirup tilbage på kogepladen og lad den koge op - hæld herefter de varme, afdryppede kyllingestykker i siruppen og vend det forsigtigt sammen med en ske eller ryst panden nænsomt, så alle stykker bliver dækket af saucen.
  8. Vend til sidst sesamfrøene i panden og servér dem rygende varme på toppen af hvide ris og pyntet med tyndtskåret forårsløg!
Del

Seneste nyt