Mandekogebogen

Sfeeha

Snackbrød med krydret fars!

Hvis du mangler en nem og lækker opskrift på noget anderledes i hverdagen, som både kan bruges til aftensmad, mellemåltider og madpakker?

Så skal du prøve Sfeeha fra det libanesiske køkken!

Sfeeha er små lækre madbrød eller tærtebrød, som er fyldt med lammefars eller oksefars og seven spice. 

En nem og lækker snack, som både kan spises varme og kolde - farsen røres op med seven spice, som du enten kan købe, eller selv lave, og ristede pinjekerner.

Farsen pakkes i små dejcirkler, som knibes og formes til lukkede firkanter - og til sidst toppes de lige med lidt finthakket persille og tomat.

En lækker, krydret og velsmagende snack, som er ganske vanedannende. 

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Rul dejen ud til en cirkel. - Sfeeha Rul dejen ud til en cirkel.
Fyld kødet på.  - Sfeeha Fyld kødet på.
Knib siderne sammen. - Sfeeha Knib siderne sammen.
Klar til bagning! - Sfeeha Klar til bagning!
Udskriv opskriften

Sfeeha

Libanesiske kød-brød!

16 portioner 1 time, 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

Kødfyld
  • ½ tsk koriander, stødt
  • ½ tsk fint salt + peber
  • ½ tsk chiliflager, kan undlades
  • ½ tsk muskatnød, revet
  • ½ tsk nelliker, stødt
  • ½ tsk spidskommen, stødt
  • ½ tsk kanel, stødt
  • ½ tsk allehånde, stødt
  • ½ stk løg
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 300 gram oksefars el. lammefars

Dej
  • ½ tsk fint salt
  • 50 gram smør
  • 15 gram gær
  • 350 gram hvedemel
  • 200 ml vand

Topping
  • ½ stk persille, bundt
  • 6 stk cherrytomater

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande farsen med dine krydderier, så det kan trække smag under dejens hævning. Riv løget ned i farsen, tilføj krydderier og stil det i køleskabet. Rist dine pinjekerner på en hed tør pande, indtil de tager lidt farve - lad dem køle af og rør dem i farsen.
  2. Opløs gær i vandet og tilføj smør, hvedemel og til sidst salt - ælt det i 6-7 minutter, indtil det slipper kanten af røreskålen. Hæld det ud på et meldrysset bord, form det til en bold og lad det hæve under viskestykke i 45 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Slå dejen sammen efter hævning og fordel det i 16-18 stykker (eller 8-10 hvis de skal være store) - rul hvert stykke ud til en lille cirkel med en tykkelse på 0,5 centimeter. Læg 1-2 spiseske fars på hver cirkel og knib siderne sammen, så det bliver til en lukket firkant.
  4. Læg dem på en bageplade med bagepapir løbende. Bag dem samlet i ovnen i ca. 15-16 minutter, indtil farsen er stegt og brødet er gyldent. Lad dem lige stå 4-5 minutter efter bagning, så saften trækker tilbage i kødet og brødet. Finsnit i mellemtiden cherrytomater og persille til en slags 'salsa' - smid det på toppen af dem inden servering!
Del

Seneste nyt

Annonce