Mandekogebogen

Søstrene Lundqvist står bag unik italiensk olivenolie Piu Sano

Når kvalitet og håndværk går op i en højere enhed!

God olivenolie er noget, der kan sende smagsløgene op i himlen. Der findes en række gode bud i lokale supermarkeder, men de kommer ikke i nærheden af dem, man køber i special-forretninger - og så der desuden en verden til forskel på god olivenolie.

De helt gode smagsoplevelser finder man hos lokale producenter eller folk, som har dedikeret deres tid og kærlighed til et specifikt produkt eller land - og man kommer ikke udenom det faktum, at noget af verdens bedste olivenolie kommer fra Italien.

Og det har søstrene Lundqvist fra Danmark fundet passionen for og har taget italiensk håndværk på olivenoliefronten med hjem til danskerne.

De står bag Piu Sano Olive Oil og Ellen Lundqvist og Mette Lundqvist sidder henholdsvis i Italien og Danmark som den perfekte dynamik.

Ellen har boet i Italien siden 2001, hvor hun i Umbrien har fået olivenolie-ekspertisen ind under huden, mens Mette er lokaliseret i Roskilde med fokus på administration og regnskab.

Nu er de begge gået all-in på nørderi omkring olivenolie. Og når man først står med en flaske Piu Sano i hånden? Så kan man også hurtigt smage, at der er tænkt over tingene her - der er fokus på årgange, vind og vejr og ikke mindst træsorter af oliventræ.

De har et nøje udvalgt sted af olivenlunde i Toscana og Umbrien, hvor de høster olivenfrugterne og presser dem i Montecchio på skråningen af Monti Amerini.

Selve olien er koldpresset og desuden ufiltreret - og det gør, at olivenolien bevarer langt flere af sine naturlige smagsstoffer og den skønne grønne farve. Jeg har efterhånden smagt mig igennem en del forskellige olivenolier på mine reportager i det skønne italienske landskab - og jeg har været med til Ligurens olivenoliefestival - Så jeg ved efterhånden godt, hvad der smager af kvalitet - og foruden de obligatoriske træk med nyslået græs i næsen og en kradsende eftersmag og frisk tomat, så er denne olivenolie fra Piu Sano bare fantastisk dyb, aromatisk og fyldt med saftige noter, der hviler længe i munden.

En fantastisk gennemført olivenolie, hvor man med en smagstest med en olivenolie til en 50’er i den lokale brugsen fuldstændig bliver blæst bagover på smagsfronten - det er lidt ligesom at tage et skud dobbelt espresso fra italienske kaffemaskiner og derefter går over til kaffeautomaten i venteområdet hos bilmekanikeren. 

Og så medfølger der en praktisk hældetud, som bare skriger på at blive brugt til at drizzle olivenolie over brød eller tomatsalat!

Piu Sano vidner om, hvad der sker, når man husker håndværket, dykker ned i de små elementer i processen og til sidst har et produkt, som er en truimf for italiensk kvalitet - nu tilgængelig for danskere!

Flasken koster 150 kroner for 500 ml og kan eksempelvis købes lige her

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce