Mandekogebogen

Solskinsboller/Cremesnegle

Snaskede snegle!

Efter en tur til Samsø så jeg for første gang noget hos bageren, der hed en solskinsbolle - og efter lidt grundig research kan jeg finde frem til, at det kan være lidt forskellige ting, men alle har én ting til fælles.

Masser af vaniljecreme!

Solskinsboller er lidt en afart af de norske skoleboller - her er man bare gået all-in på kage-fronten og kombineret tingene i en kage, der mest af alt er et kærlighedsbarn mellem en spandauer og en kanelsnegl.

Selve navnet refererer til klatten af vaniljecreme i midten, som minder lidt om en sol, når de er blevet afbagt. 

Solskinsboller eller cremesnegle er en skøn dessert, hvor man laver krydrede kanelsnegle med appelsin, som toppes med en gavmild portion kagecreme eller vaniljecreme.

Det er praktisk talt kanelsnegle på steroider - den ultimative måde at få kager fyldt med snask!

Tricket er at blande lidt af vaniljecremen i remoncen og desudne tilføje mørk sirup til fyldet - det gør, at det hele ikke bliver tørt og istedet vanvittig saftigt og snasket.

Fang min opskrift på solskinsboller herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Solskinsboller/cremesnegle

Snaskede og lækre!

6 portioner 2 timer, 25 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion

Ingredienser

Kagedej
  • 120 ml sødmælk
  • 40 ml appelsin, saften herfra
  • 300 gram hvedemel
  • 15 gram gær
  • 1 stk æg
  • 2 tsk appelsinskal, revet
  • 1½ tsk kardemomme
  • 3 spsk. sukker

Remonce
  • 100 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 1½ tsk kanel, stødt
  • 2 spsk. mørk sirup

Topping
  • 1 stk vaniljecreme (se opskrift længere oppe i artiklen)

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i mælken og tilføj kardemomme, sukker og ægget - pres den friske appelsinsaft ned i sammen med revet appelsinskal. Bland det grundigt sammen, inden du tilføjer melet og ælter det i ca. 4-6 minutter, indtil det er en sammenhængende dej. Læg den på et meldrysset bord og lad det hæve i 60 minutter.
  2. Bland i mellemtiden alle ingredienserne til remoncen og stil klar - lav også vaniljecremen efter opskriften længere oppe, så den er afkølet og klar.
  3. Rul du dejen ud til en rektangel på 50x30 cm - bland 2 spsk. af vaniljecremen i remoncen og smør det i et jævnt lag på rektanglen. Rul dejen til en pølse fra det lange led, indtil du har en roulade. Skær den nu ud i ca. 6-8 snegle, som du lægger i et smurt ovnfast fad, hvor det passer med, at hver snegl kan være uden at røre ved hinanden fra starten af. Lav en lille fordybning i midten af hver snegl og fordel rigelige mængder vaniljecreme hullet inden hævning.
  4. Lad dem hæve et lunt sted i 60 minutter - forvarm ovnen på 200 grader og bag dem ca. 15-16 minutter. Lad den køle godt af, da de er meget snaskede og gerne skal nå og sætte sig.
Del

Seneste nyt

Annonce