Mandekogebogen

Sparkling Tea fusionerer nordisk innovation med asiatiske traditioner

Nytænkende, læskende te-drik.

Det er ikke hver dag, at man opfinder en ny form for ‘drikkevare’ på markedet. Men ikke desto mindre kom makkerparret Jacob Kocemba og Bo Sten Hansen i 2017 på den idé at fusionere den nordiske tankegang med de gamle, asiatiske traditioner for te.

Et uopfyldt ønske om at sammensætte en komplet vinmenu på Michelin-restaurant Herman fik grundlægger, Jacob Kocemba ud i et eksperiment med franske luksus teer - og herfra kom idéen om boblende te på banen som det manglende link i det komplette vinkort til nysgerrige gæster i samarbejde med Bo Sten Hansens 10 års erfaring i konsulentbranchen.

Copenhagen Sparkling Tea Company blev til en virkelighed i form af en mousserende, økologisk te, hvor man normalt forbinder netop denne slags drik med vine og drueproduktion.

ANNONCE
@Copenhagen Sparkling Tea Company - Sparkling Tea fusionerer nordisk innovation med asiatiske traditioner @Copenhagen Sparkling Tea Company

“Vores vision er at producere en af verdens bedste lav/non-alkoholiske økologiske drikke, og dermed bevise at man aldrig behøver gå på kompromis med smag eller stemning.”, fortæller Jacob og Bo.

Og hvis der skulle være nogen form for tvivl, så snakker vi altså ikke en potte Earl Grey, der er blevet smidt en tur på Sodastream.

 Der er tænkt over alle ingredienserne.

Produktet er inspireret af de samme kompleksiteter fundet i vin -verdenen, hvor terroir, sæson og alder spiller en stor rolle i udviklingen af smagsprofiler og udtryk.

Smagen udvindes og finjusteres ved forskellige temperaturer og trækketider - et par minutter eller grader ekstra kan have en afgørende indflydelse på smagsoplevelsen.

Nogle varianter byder på op til 13 forskellige teer i én flaske, hvor de forskellige smagsudtryk komplimenterer hinanden og giver fornemmelsen af mousserende vin - men kun baseret på de liflige bobler, da vinsmagen istedet er skiftet ud med en dyb og aromatisk te-smag.

ANNONCE
@Copenhagen Sparkling Tea Company - Sparkling Tea fusionerer nordisk innovation med asiatiske traditioner @Copenhagen Sparkling Tea Company

Og der findes noget for enhver smag - både de klassiske til en en lille aperitif på blot 5% alkohol, eller deres velsmagende non-alkohol-varianter, som giver herlige associationer til en genial mellemting mellem blid champagne og velbrygget te - kombineret i ét!

Dem uden alkohol er justeret og smagt til med druemost, mens alkohol-versionerne har en base af hvidvin.

De fungerer sublimt som drink til en hurtig forret, snacks før måltidet eller den nemme og simple velkomstdrink, hvor alle kan lege med.

De har netop lanceret en vintervariant af deres boblende te, som med sine chai-noter og varme smagsindtryk fungerer sublimt som en ‘vintervarmer’ som modspark til gløgg og dessertvin.

Du kan se hele udvalget her - og få et overblik over, hvor komplekse de forskellige smagsprofiler er herunder.

ANNONCE
@Copenhagen Sparkling Tea Company - Sparkling Tea fusionerer nordisk innovation med asiatiske traditioner @Copenhagen Sparkling Tea Company
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt