Mandekogebogen

Spicy Falafel Burger

Burger med et pift af TABASCO© Sauce.

Igennem det seneste årti er der sket en gigantisk udvikling på burger-fronten.

Burgeren er gået fra 'bare' at være en simpel sag med bøf, grønt og dressing til at være gourmet, varierende i typer og masser af opfindsomme kreationer.

Det er kun fantasien der sætter grænser - og af og til kan det godt blive lidt for vildt. Så derfor er det af og til skønt at vende tilbage til de simple dyder - en god burger uden for mange dikkedarer!

Så da TABASCO® spurgte mig, om jeg ville lave en burger, som blot skulle piftes lidt op af deres ikoniske TABASCO® Sauce - så faldt det på et tørt sted. Jeg kom frem til en af mine favoritter - Falafel-burgeren.

Denne gang i form af en Spicy Falafel Burger, hvor man bruger TABASCO® Sauce både i kikærtefarsen men også i en skøn lille relish med TABASCO® Sauce, som bringer hele retten sammen og skaber varme.

Smagfuldt, simpelt og vel krydret!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Spicy Falafel Burger

Vegetarisk klassiker med et pift!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

Burger og fyld
  • 2 stk burgerboller, gerne brioche
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1½ dl kikærter, udblødte
  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 400 ml fritureolie/solsikkeolie
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • 1 håndfuld salat + agurk + tomat, fyld
  • 1 tsk salt + peber
  • 1½ spsk. tabasco® sauce

Relish med TABASCO® Sauce
  • 1 stk rødløg
  • 2 stk tomater
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 2 tsk tahin (sesampasta)
  • 1 spsk. tabasco® sauce

Fremgangsmåde

  1. Kikærterne skal først og fremmest udblødes - det gør man ved at hælde kikærterne i en skål og fylder op med rigeligt koldt vand. Lad dem udbløde i 10-12 timer.
  2. Start med at lave din relish - blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  3. Hæld nu udblødte kikærter, rødløg i skiver, hvidløg, frisk koriander, tahin og TABASCO® Sauce i en foodprocessor, indtil du har en grødet, fast masse - smag til med salt og peber og tilføj lidt hvedemel, hvis konsistensen er meget blød.
  4. Varm olien op på en lille gryde til ca. 170 grader - form to bøffer ud af kikærtefarsen og steg dem gyldne og sprøde i den varme olie i ca. 2-3 minutter. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  5. Saml burgeren med et lag relish med TABASCO® Sauce på bunden, herefter salat - læg bøffen på, stænk med TABASCO® Sauce og top af med agurk og tomat, samt en overbolle smurt med relish.
Del

Seneste nyt

Annonce