Spicy Falafel Burger
Burger med et pift af TABASCO© Sauce.
Igennem det seneste årti er der sket en gigantisk udvikling på burger-fronten.
Burgeren er gået fra 'bare' at være en simpel sag med bøf, grønt og dressing til at være gourmet, varierende i typer og masser af opfindsomme kreationer.
Det er kun fantasien der sætter grænser - og af og til kan det godt blive lidt for vildt. Så derfor er det af og til skønt at vende tilbage til de simple dyder - en god burger uden for mange dikkedarer!
Så da TABASCO® spurgte mig, om jeg ville lave en burger, som blot skulle piftes lidt op af deres ikoniske TABASCO® Sauce - så faldt det på et tørt sted. Jeg kom frem til en af mine favoritter - Falafel-burgeren.
Denne gang i form af en Spicy Falafel Burger, hvor man bruger TABASCO® Sauce både i kikærtefarsen men også i en skøn lille relish med TABASCO® Sauce, som bringer hele retten sammen og skaber varme.
Smagfuldt, simpelt og vel krydret!
Spicy Falafel Burger
Vegetarisk klassiker med et pift!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 2 stk burgerboller, gerne brioche
- 2 spsk. hvedemel
- 1½ dl kikærter, udblødte
- 1 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk koriander
- 400 ml fritureolie/solsikkeolie
- 1 spsk. tahin (sesampasta)
- 1 håndfuld salat + agurk + tomat, fyld
- 1 tsk salt + peber
- 1½ spsk. tabasco® sauce
Relish med TABASCO® Sauce
- 1 stk rødløg
- 2 stk tomater
- 1 håndfuld frisk koriander
- 2 tsk tahin (sesampasta)
- 1 spsk. tabasco® sauce
Fremgangsmåde
- Kikærterne skal først og fremmest udblødes - det gør man ved at hælde kikærterne i en skål og fylder op med rigeligt koldt vand. Lad dem udbløde i 10-12 timer.
- Start med at lave din relish - blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med salt og peber.
- Hæld nu udblødte kikærter, rødløg i skiver, hvidløg, frisk koriander, tahin og TABASCO® Sauce i en foodprocessor, indtil du har en grødet, fast masse - smag til med salt og peber og tilføj lidt hvedemel, hvis konsistensen er meget blød.
- Varm olien op på en lille gryde til ca. 170 grader - form to bøffer ud af kikærtefarsen og steg dem gyldne og sprøde i den varme olie i ca. 2-3 minutter. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
- Saml burgeren med et lag relish med TABASCO® Sauce på bunden, herefter salat - læg bøffen på, stænk med TABASCO® Sauce og top af med agurk og tomat, samt en overbolle smurt med relish.