Mandekogebogen

Stauning Whisky har lanceret Hardcore Smoke - en fadstyrke-opgradering af en velkendt klassiker

Smoke 2.0.

Der er gået sport i at få den mest naturlige, smagfulde og kraftigste whiskysmag for tiden - og det gør, at flere og flere kendere tyer til cask strength.

Cask strength, eller fadstyrke, refererer til whisky, der tappes direkte fra fadet uden at blive fortyndet med vand. Det betyder, at alkoholprocenten er betydeligt højere end ved normal whisky, ofte mellem 50% og 70% alkohol. Denne form for whisky giver en intens og koncentreret smagsoplevelse, da whiskyen bevarer sin fulde kraft og de naturlige smagsnoter fra fadet.

I sammenhæng med "normalen" bliver de fleste whiskyer typisk fortyndet med vand inden tapning for at sænke alkoholprocenten til omkring 40% til 46%. Denne proces gør whiskyen mere tilgængelig for almindelige forbrugere, da den lavere alkoholprocent kan gøre smagen mildere og mindre intens. Cask strength whisky tilbyder derimod en mere autentisk oplevelse af, hvordan whiskyen smager lige fra fadet, og den kan fortyndes efter eget ønske for at justere smagen.

Og det har Stauning Whisky nu implementeret på en velkendt klassiker i deres core range - nemlig Smoke.

Den bliver genlanceret som Hardcore Smoke.

Den nye Hardcore-serie er skabt for at bringe whiskyen tættere på sin reneste form. I stedet for at fortynde produktet, som det normalt ville blive gjort, tappes whiskyen direkte fra fadet ved fuld fadstyrke – hele 61,6 % alkohol. Ifølge Hans Martin, medstifter af Stauning Whisky, handler det om at præsentere en "opgraderet" version af deres originale Smoke, hvor den rå smag og intensiteten er i fokus: "Det er en whisky i sin reneste form," siger han.

Smagen af bålrøg er et af de dominerende elementer i Hardcore Smoke, men den balanceres med friske urter, citrus og en floral honningsødme. De dybere undertoner af tobak, lakrids og valnødder tilføjer kompleksitet og gør whiskyen perfekt til både nydelse neat, over is, eller let fortyndet.

Whiskyen kan købes på Staunings hjemmeside til 795 kroner for 70 cl.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce