Mandekogebogen

Sticky Rib Bowl

Møre asiatiske spareribs med ris!

Der er nu ikke noget som en omgang snaskede spareribs, som er så møre, at de bare falder af benene. 

Men det kan godt være lidt noget griseri at sidde med fingrene i maden - og det har også sin charme selvfølgelig.

Men jeg har leget lidt med tanken om at springe svineriet over og gøre det nemt for spiseren - med en Sticky Rib Bowl.

Forestil dig de møreste, snaskede spareribs, hvor man har plukket kødet fra benene og serveret dem i en skål med ris og forårsløg?

Det er vanvittigt lækkert! Så kan du spise snaskede spareribs med alt fra spisepinde til en ske. 

Og smagen og konsistensen er helt perfekt stadigvæk.

I et nyt samarbejde med Kikkoman Danmark har jeg igen eksperimenteret med en af mine favoritter i deres sortiment - nemlig Ponzu-Soja.

Det er i al sin enkelthed en klassisk sojasauce, som er blevet infused med citronaromaer - som giver en syrlig, sødmefuld dybde til den salte soya.

Her kan man springe et par ingredienser over ved at bruge Ponzu, som både bidrager med syre og salt. 

Og kombineret med braiserede spareribs? Så sker der magi!

Min opskrift på Sticky Rib Bowl er rendyrket asiatisk comfort food - fang opskriften herunder:

ANNONCE
Sticky Rib Bowl
Sticky Rib Bowl
Udskriv opskriften

Sticky Rib Bowl

Snasket asiatisk comfort food!

2 portioner 2 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer
Ca. 1150 kcal pr. portion

Ingredienser

Kød og braisering
  • 1000 gram kødfulde spareribs
  • 4 spsk. kikkoman ponzu citrus sojasauce
  • 2 dl mørk øl (stout eller porter)
  • 3 dl bouillon (dashi eller grøntsags)
  • 3 fed hvidløg
  • 10 gram ingefær
  • 5 stk stjerneanis

Sticky Sauce
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. kikkoman ponzu citrus sojasauce
  • 1½ tsk majsstivelse

Tilbehør
  • 2 dl hvide ris
  • 3 stk forårsløg (til pynt)
  • 1 spsk. sesamfrø, kan undlades

Fremgangsmåde

  1. Del dine rækker af spareribs i mindre stykker, så de kan ligge i en mellemstor gryde - hæld stjerneanis, hvidløg i skiver og ingefær i skiver ned i gryden og tilsæt bouillon, mørk øl og Kikkomans ponzu-soja. Bring det i kog og lad det braisere ved svag varme under låg i 1,5 timer - væsken behøver ikke at dække alt kødet, da det også bliver dampet, men vend rundt i kødstykkerne et par gange under tilberedningen.
  2. Efter braiseringen lader du kødet køle af, indtil du kan håndtere det med fingrene - pluk det af benene i mundretter stykker. Kasser benene. Kog risene efter anvisningen på pakken, så de er klar, når kødet er klar - hak også dine forårsløg helt fint.
  3. Si braiseringsvæsken og kog den lidt ind - smag til med mere ponzu-soja, indtil den har den rette dybe smag med asiatiske noter. Tilføj brun farin og når det er i kog igen, opløser du majsstivelse i lidt vand og hælder i gryden. Lad det tykne til en konsistens som tapetklister.
  4. Hæld kødstykkerne op i den varme sticky sauce og lad det simre i nogle minutter, indtil det hele er gennemvarmet og tilpas snasket. Server risene i to portionsskåle - drys forårsløg på toppen og fordel din Sticky Rib. Drys eventuelt med lidt sesamfrø på toppen og spis rygende varmt.
Del

Seneste nyt

Annonce