Mandekogebogen

Stifado

Velsmagende og nem simreret.

Simremad er en gudespise året rundt og mens mange af retterne i slowfood-køkkenet er til den lidt tunge ende - eksempelvis Boeuf Bourguignon eller Shepherd's Pie.

Men kigger vi på det græske køkken, så har de en lækker simreret, der er mere frisk og let - den går under navnet Stifado.

En nem og lækker gryderet med mørt oksekød i rødvin med perleløg. 

Det er nemt og smager fantastisk - og så har den fået en over nakken på en række potente krydderier såsom allehånde, spidskommen, kanel og nelliker.

Disse krydderier går utroligt godt sammen med oksekød og rødvinen, som sammen danner basen for en cremet og dyb simreret. 

Stifado er en rigtig traditionel ret, som man ofte støder på som turist i Grækenland - duften er ikke til at tage fejl af!

Fang opskriften på en klassisk stifado herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Stifado

græsk gryderet!

4 portioner 2 timer, 20 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1000 gram oksebov, tykkam, okseinderlår etc.
  • 2 dl perleløg
  • 1 stk hakkede tomater, dåse
  • 1½ spsk. koncentreret tomat
  • 3 dl rødvin
  • 3 fed hvidløg
  • 6 stk skalotteløg
  • 2 dl oksebouillon
  • 1 stk kanelstang
  • ½ tsk nelliker, stødt
  • 3 stk laurbærblade
  • ½ tsk allehånde, stødt
  • 1 tsk salt + peber
  • 1 tsk spidskommen, stødt

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære dit oksekød ud i store tern - brun dem grundigt af i lidt smør, indtil de har fået stegeskorpe.
  2. I en gryde tilsættes lidt olivenolie og varmes op til middelvarme - skær løgene i både og hvidløg i mindre skiver.
  3. Steg krydderierne kortvarigt i olien, hvorefter du smider løg og hvidløg i - svits det godt, indtil løgene begynder at blive møre og få lidt farve.
  4. Tilsæt nu tomatkoncentrat og svits det lidt af, inden du hælder bouillon, hakket tomat og rødvin på. Lad det koge op. Smag til med salt og peber.
  5. Tilsæt kødet og skru ned på lavt blus - lad det simre i 1 time, hvorefter du tilsætter perleløgene. Lad det herefter simre en time mere og smag til undervejs. Serveres gerne med en god klat kartoffelmos!
Del

Seneste nyt