Mandekogebogen

Strawberry Arnaud: Hvad gør den her dessert til en af verdens dyreste?

En magisk dessert.

Du kender sikkert følelsen: Du er færdig med et godt måltid, klar til at slutte af med noget sødt, og tankerne glider hen mod en klassisk chokolademousse eller en skive cheesecake. Men så findes der altså desserter, som ikke bare tilfredsstiller den søde tand – men også truer med at ruinere din pensionsopsparing.

Velkommen til Strawberry Arnaud – den ikoniske dessert fra Arnaud’s Restaurant i New Orleans, som kan prale af et prisskilt på hele… hold fast… 9,85 millioner dollars. Jep, du læste rigtigt. Det lyder som noget direkte fra en James Bond-film, men den findes altså i virkeligheden. Så hvad er det, der gør en omgang jordbær så uhyrligt dyr?

En ring, der stjæler hele showet

Lad os tage det største salgsargument først: Dessertens skyhøje pris skyldes primært én lille detalje – en 10,06 karat blå diamant-ring fra det eksklusive MS Rau Antiques. Med sådan en på toppen er det ikke bare en dessert – det er en direkte vej til frieri deluxe med både dessert og diamanter i én omgang. Det er en bling-bling-bombe pakket ind i vaniljeis og portvinssauce.

En fræk cocktail med guldkant

Men vent, der er mere. Bestiller du Strawberry Arnaud i high roller-versionen, får du også serveret en French 75 cocktail lavet på intet mindre end Cristal Champagne – naturligvis drysset med 24-karat spiselige guldfnug. Der er tale om overdådighed på steroider, hvor man ikke bare betaler for smag, men for hele oplevelsen af at sidde midt i New Orleans’ legendariske French Quarter og føle sig som kongen af Mardi Gras.

Kan man smage millionerne?

Rent smagsmæssigt? Den originale version af Strawberry Arnaud er faktisk ret simpel: Friske jordbær, fransk vaniljeis, flødeskum, lidt frisk mynte og en portvinssauce. Og her kommer det fede: Hvis du ikke lige har en sparegris fyldt med små diamanter stående, kan du også bare gå efter den almindelige udgave på Arnaud’s menu til sølle 9 dollars. Den smager stadig fortrinligt – bare uden den ekstra vægt i lommerne.

Eller, hvis du sidder derhjemme og vil genskabe oplevelsen (minus ring og champagne), kan du nemt selv trylle portvinssaucen sammen og servere den over en god gammeldags kugle is og friske jordbær.

Så næste gang du overvejer, om det skal være en fancy dessert, kan du jo tænke over, om du er til jordbær med flødeskum – eller med en diamant på toppen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce