Mandekogebogen

Sushimania XO: high end-sushi med en legende tilgang til madlavning

Sushi på et tårnhøjt niveau.

Når det kommer til sushi i Danmark, så varierer konceptet, og desuden kvaliteten, utroligt meget. Nogle dedikerer en hel restaurant udelukkende til små stykker af fisk og ris, mens andre bruger det som en ‘dessert’ til all-you-can-eat-buffetter.

Et nyt sushi-sted vil bringe high-end-konceptet på bordet i den ædle sushi-kunst, og det er sket i form af Sushimania XO i Aalborg. “XO” er her, hvor man skiller fårene fra bukkene, da det, foruden sikkert at henvise til kvalitetsstemplet man bruger til en god cognac (eXtra Old), løfter barren højere end den almindelige Sushimania.

Restauranten byder på mange forskellige varianter af sushi - lidt til den hurtige sult, lidt til champagne-drengene og desuden også en masse forskellige bao-retter og sidedishes.

 
ANNONCE
Sushimania XO: high end-sushi med en legende tilgang til madlavning

Vi tog tidligere på måneden et smut ned forbi stedet for at afprøve deres nye 7-retters menu. Her får man en interessant tasting menu, som ikke udelukkende fokuserer på små ruller og soya - her er der kræset for smagsløgene ved at lade en række småretter bane vejen for det egentlige sushi-måltid.

Her fik man blandt andet en sprød ‘chips’ lavet på tapioka med sesamcreme - herefter bevæger man sig videre til formidabel snekrabbe, som er blevet svøbt i friske forårsruller, samt en veltilberedt kingfish med citrongræs-marinade.

Den helt store appetitvækker og fryd for øjet kommer ind på bordet i form af en isterninge-bowle, som danner fundamentet for en håndfuld veltilberedte flodkrebs med kaviar og dertilhørende friske vandmelon-tern infused med absint og citronskal. En velsmagende og overraskende del af måltidet, som kræser for råvarerne og desuden understreger en eksperimenterende og legende tilgang på køkkenfronten.

 
ANNONCE
Sushimania XO: high end-sushi med en legende tilgang til madlavning

Og så kommer sushien, som vi normalt kender den! Et kæmpe fadfuld af spændende kreationer med alt fra spicy tun til wagyu-kød med trøffel spækket med farverigt og velsmagende fyld. Her rammer vi et højt niveau på sushi-fronten af mange årsager - friskheden af råvarerne, håndteringen af ‘udrulningen’ og ikke mindst konsistenserne på kødet og risene. En himmerigs mundfuld for sushi-elskere.

Desserten kom i form af en appelsin-granita med ‘pop rocks’, hvor man lige får skudt lidt childhood-memories ind i mikset, samt en ond brownie med valnødde-sne.

Overall et velbalanceret måltid med stor velsmag og interessante variationer i udformning, konsistens og visuelle indtryk. Hvis du søger en sushi-oplevelse udover det sædvanlige, og ikke lige har råd til en flybillet til Sukiyabashi Jiro i Japan, så har Sushimania XO et tårnhøjt niveau herhjemme i Danmark.

ANNONCE
Sushimania XO: high end-sushi med en legende tilgang til madlavning

Sushimania XO

7 retters servering: 489 kroner pr. person

Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt