Mandekogebogen

Svinemørbrad

Opskrifter og inspiration til den klassiske udskæring af gris.

Svinemørbrad er en utrolig populær og alsidig udskæring, som mange danskere elsker at bruge i både hverdagsmad og mere festlige måltider. Med en mild smag og en mør konsistens er svinemørbrad en favorit i det danske køkken, og der findes et hav af opskrifter, der kan fremhæve den naturlige saftighed og smag af denne udskæring. 

Hvad er svinemørbrad?

Svinemørbrad er en lang, slank muskel, der findes på bagsiden af grisen, nær rygsøjlen. Mørbraden er kendt for sin møre tekstur og er meget populær på grund af dens magre kød og milde smag. Den kræver ofte en kortere tilberedningstid end andre svineudskæringer, hvilket gør den ideel til hurtige retter såvel som til mere avancerede retter.

Hvordan tilbereder man svinemørbrad bedst?

En af de mest stillede spørgsmål om svinemørbrad er, hvordan man bedst tilbereder den for at få det saftigste og mest velsmagende resultat. Grundlæggende kan man vælge mellem at stege den i ovn, på panden eller grille den. Mange opskrifter anbefaler at brune mørbraden på en varm pande for at få en god stegeskorpe og derefter eftertilberede den i ovnen for en perfekt rosa kerne. En god huskeregel er at tilberede mørbraden ved 180 grader, til den når en kernetemperatur på ca. 62 grader – så er den saftig og let rosa indeni.

Skal svinemørbrad pudses før tilberedning?

Ja, de fleste svinemørbrad skal pudses, før de tilberedes. Det betyder, at man skal fjerne eventuelt sølvhinde og overskydende fedt fra kødet, da disse dele kan blive seje under tilberedning. Ved at pudse mørbraden ordentligt får man et mere ensartet og mørt resultat.

ANNONCE
Fem opskrifter med svinemørbrad

 

1. Svinemørbrad med bacon og sennepscreme

  • Fremgangsmåde: Start med at pudse mørbraden og omvikl den med skiver af bacon. Brun mørbraden på en pande og sæt den i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter. Server med en cremet sennepssauce lavet på fløde, sennep og lidt bouillon.

2. Svinemørbrad i flødesauce med champignon

  • Fremgangsmåde: Skær mørbraden i skiver og brun dem på en pande med lidt smør. Tag kødet af panden og sauter champignon, løg og hvidløg. Tilsæt fløde og lidt bouillon, og læg mørbradstykkerne tilbage i saucen. Lad det simre i ca. 10 minutter, indtil saucen er tyk og smagfuld.

3. Fyldt svinemørbrad med spinat og feta

  • Fremgangsmåde: Lav en dyb lomme langs mørbraden og fyld den med spinat, smuldret feta og hakket hvidløg. Brug kødnåle eller kødsnor til at holde fyldet på plads. Brun mørbraden på panden, og eftertilbered den i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Server med en frisk salat og evt. en let dressing.

4. Svinemørbrad med rosmarin og hvidløg på grillen

  • Fremgangsmåde: Marinér mørbraden i olivenolie, hvidløg og friske rosmarinkviste i mindst en time. Grill mørbraden på en medium varm grill i ca. 15-20 minutter, og vend den jævnligt. Lad den hvile i 5-10 minutter før servering. Perfekt til en sommermiddag!

5. Svinemørbrad med peberrodssauce og dampede grøntsager

  • Fremgangsmåde: Tilbered svinemørbraden i ovnen som beskrevet ovenfor. Lav en peberrodssauce ved at blande fløde og friskrevet peberrod, der koges op med lidt smør og en smule citronsaft. Server med dampede grøntsager som asparges og broccoli for et friskt, balanceret måltid.
ANNONCE
Udskriv opskriften

Svinemørbrad

Mørt og lækkert!

1 portion 6 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 minut
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk svinemørbrad

Fremgangsmåde

  1. Find inspiration til fem lækre former for tilberedning af svinemørbrad længere oppe i artiklen!
Del

Seneste nyt

Annonce