Sweet potato-pizza med persille og hvidløgs-aoli
Sprød pizza med en frisk og sødlig topping!
Kartoffelpizzaen vil altid være en favorit hos mig - hvis man laver en hel sprød bund med tyndskårne kartofler og rosmarin, så er man virkelig langt i smagsfornøjelsen på kort tid og med få ingredienser!
Denne gang pifter vi den lidt op med sød kartoffel i stedet, krydderurter og lidt hvidløgsdressing!
Sød kartoffel-pizza
Krydret alternativ til den klassiske kartoffelpizza!
5 portioner
1 time, 27 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 12 minutter
Ingredienser
- 1 stk æggeblomme
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk groft salt
- 250 gram hvedemel
- 100 gram majsmel
- 20 gram gær
- 3 dl lunken vand
- 3 fed hvidløg
- 2 dl rapsolie
- 2 stk sød kartoffel
- 1 tsk salt
- 3 spsk. citronsaft
- 2 tsk spidskommen, stødt
- 80 gram parmesanost, revet
- 70 gram pinjekerner
- 2 spsk. olivenolie
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Start med at opløse gæren i den lunkne vand til dejen. Tilsæt herefter olivenolie og opløs efterfølgende salten. Tilsæt herefter din hvedemel lidt efter lidt og slut af med majsmelet - ælt den grundigt til dejen er smidig og lækker og let slipper dine hænder/eller maskinen.
- Sæt den til hævning med et viskestykke over sig i minimum 1 time.
- Skrub efterfølgende de søde kartofler grundigt og skær dem så tynde som muligt. Vend skiverne i olivenolie og spidskommen - krydr med salt og peber og stil dem til side.
- Hæld æggeblommen i en skål til din aoli. Tilsæt citronsaft og salt. Pisk herefter olien ind i æggeblommen - lidt ad gangen og rigeligt med slag! Når du har en cremet konsistens, som stadigvæk kan løbe, så er du i mål. Tilsæt den knuste hvidløg og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Rist pinjekernerne på en varm, tør pande, indtil de har fået lidt farve og frigivet deres smagfulde olier.
- Rul pizzadejen ud i to cirkler så tynde som muligt - du skal stadigvæk kunne arbejde med den og løfte den over på en bageplade med bagepapir. Drys pizzabundene med osten og fordel de søde kartofler i et jævnt lag.
- Bag dem i 10-12 minutter, men hold øje - alt efter ovnens temperament skal du have en mørk skorpe i kanten lige inden, den bliver sort.
- Tag de rygende varme pizzaer ud af ovnen og pres lidt frisk citronsaft over dem - fordel friskskyllet persille på toppen, drys med pinjekerner og dryp aoilen over pizzaen efter behov.