Mandekogebogen

Sweet potato-pizza med persille og hvidløgs-aoli

Sprød pizza med en frisk og sødlig topping!

Kartoffelpizzaen vil altid være en favorit hos mig - hvis man laver en hel sprød bund med tyndskårne kartofler og rosmarin, så er man virkelig langt i smagsfornøjelsen på kort tid og med få ingredienser!

Denne gang pifter vi den lidt op med sød kartoffel i stedet, krydderurter og lidt hvidløgsdressing!

ANNONCE

Sød kartoffel-pizza

Krydret alternativ til den klassiske kartoffelpizza!

5 portioner 27 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ca. 1200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk sød kartoffel
  • 1 håndfuld persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • 70 gram pinjekerner
  • 80 gram parmesanost, revet
  • 2 tsk spidskommen, stødt
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æggeblomme
  • 2 dl rapsolie
  • 3 fed hvidløg
  • 3 dl lunken vand
  • 20 gram gær
  • 100 gram majsmel
  • 250 gram hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at opløse gæren i den lunkne vand til dejen. Tilsæt herefter olivenolie og opløs efterfølgende salten. Tilsæt herefter din hvedemel lidt efter lidt og slut af med majsmelet - ælt den grundigt til dejen er smidig og lækker og let slipper dine hænder/eller maskinen.
  2. Sæt den til hævning med et viskestykke over sig i minimum 1 time.
  3. Skrub efterfølgende de søde kartofler grundigt og skær dem så tynde som muligt. Vend skiverne i olivenolie og spidskommen - krydr med salt og peber og stil dem til side.
  4. Hæld æggeblommen i en skål til din aoli. Tilsæt citronsaft og salt. Pisk herefter olien ind i æggeblommen - lidt ad gangen og rigeligt med slag! Når du har en cremet konsistens, som stadigvæk kan løbe, så er du i mål. Tilsæt den knuste hvidløg og smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Tænd ovnen på 250 grader.
  6. Rist pinjekernerne på en varm, tør pande, indtil de har fået lidt farve og frigivet deres smagfulde olier.
  7. Rul pizzadejen ud i to cirkler så tynde som muligt - du skal stadigvæk kunne arbejde med den og løfte den over på en bageplade med bagepapir. Drys pizzabundene med osten og fordel de søde kartofler i et jævnt lag.
  8. Bag dem i 10-12 minutter, men hold øje - alt efter ovnens temperament skal du have en mørk skorpe i kanten lige inden, den bliver sort.
  9. Tag de rygende varme pizzaer ud af ovnen og pres lidt frisk citronsaft over dem - fordel friskskyllet persille på toppen, drys med pinjekerner og dryp aoilen over pizzaen efter behov.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt