Mandekogebogen

Test: Cook & Baker Airfryer med rotisseri

Grillkylling på airfryer!

Airfryere begynder at komme op i et niveau, hvor der er flere større retter, som ikke længere kræver en ovn for at tilberede - det startede reelt set om en lille miniovn, som kunne bruges til to formål - pladsbesparende tilberedning af mad samt et sundere alternativ end oliestegning på pande og ovn.

Vi har tidligere testet en klassisk airfryer fra Cook & Baker - og denne gang er turen kommet til en lille sjov opgradering, som kommer i form af deres Airfryer med rotisseri.

Det er en fin lille maskine, som byder nogle af de klassiske grillbar-klassikere op til dans med en sundere tilberedning.

ANNONCE
Test: Cook & Baker Airfryer med rotisseri

Grillkylling på spyd

Rotisseri-funktionen er selvfølgelig den helt store nyhed på denne model, som gør, at du kan få en større grill- og bage-egenskab til større råvarer.

Eksempelvis en helt kylling på rotisseri, som vi ser på diverse caférestauranter i gaden, hvor fuglene roterer i vinduet. Det er egentlig ret så simpelt, hvor man blot skal montere kyllingen på stativet, presse gribeklemmerne omkring siderne på fuglen og smide den i ovnen - der er dog et par faldgruber i konceptet, hvor man lige skal sørge for at have den rette balance på kyllingen.

Det gør sig gældende for alle former for rotisseri - hvad enten vi snakker grill eller ovn - man skal sørge for en jævn vægtbalance, da rotationen ellers ikke virker, eller blot glider fra.

Lidt ligesom hvis man ikke har snoet sit snobrød godt nok på pinden inden bålet!

Og så er det ikke bare alle typer ‘fugle’, man kan smide i maskinen - vi snakker de små pipfugle på omkring 1000-1200, som rent pladsmæssigt kan være i maskinen uden at ramme kabinetten.

Men når man så ellers formår at få fuglen indlogeret, så er det ellers bare at vente - og resultatet er overraskende godt.

Den varme luft, som kendetegner airfryers er med til at gøre overfladen og skindet sprødt i et omfang, der minder lidt om grillens effekt på overflade.

ANNONCE
Test: Cook & Baker Airfryer med rotisseri

Brugervenligt touch-design

Selve maskinen har fået et herligt lille smart touch-panel på fronten, som gør det nemt at indstille tid og temperatur alt efter, hvilke råvarer du arbejder med - og på denne model har de endda gjort det endnu nemmere med en række forudbestemte presets på diverse tilberedninger - du kan blot klikke på logoet, der illustrerer, hvad du skal stege (kylling, kage, pommes frites og så videre), og så lader du blot programmet køre med et enkelt touch.

Det er en maskine, som gør det nemt hurtigt og enkelt at lave både grillbar-klassikere og hverdagsmad på en nemmere og sundere måde - foruden rotisseri-funktionen har den også udskiftet kasse-konceptet, hvor man blot lægger ting på en lille rist i bunden, med en roterende kurv, der sørger for, at der hele tiden er bevægelse på dine ting, så den varme luft fordeles bedre.

Det er en smart opgradering, men gør også, at du skal montere rotisseri-kurv næsten hver gang du skal tilberede noget - og det er en lille ting, men stadigvæk nok der lige tager et par ekstra minutter på en travl hverdag.

Du kan dog også bruge en medfølgende drypbakke og rist og kombinere nogle forskellige ting, men rotisseri-delen er den primære funktion. Så det giver egentlig et minimalt benspænd på den praktiske front, men et bedre resultat på din mad - så det er noget, du lige skal beslutte dig for, hvad der betyder mest!

Selve maskinen går i et spænd fra 65-200 grader og kan køre i op til 60 minutter. Selve motoren har en effekt på 1800 watt, som giver en fin varmefordeling under luft-tilberedningen, som gør, at du sparer på fedtstoffet, men oftest ikke går på kompromis med konsistens, saftighed og sprødhed.

Det er altid lidt en udfordring at lave de helt sprøde pommes-frites på en airfryer, men med den medfølgende kurv er det noget af det bedste pomfrit-resultat, vi har set indtil nu.

Rotationen gør netop, at de hele tiden vendes og varmen fordeles - derved nedsættes risikoen for, at man få blød midte og brændte ender betydeligt.

ANNONCE
Test: Cook & Baker Airfryer med rotisseri

Samlet set

Den nye airfryer er en spændende tilføjelse til markedet af airfryers med det formål at udbrede rotisseri-funktionen og dens egenskab til at arvtage nogle af rollerne, man normalt skulle bruge en konventionel ovn til. Det er en airfryer, du skal købe for at bruge rotisseri-funktionen - ikke bare for at købe en nyere model med ekstra lir. Den er dedikeret til rotisseri-funktionen, så det handler lige om at gøre det til en rutine. OG når først det er lært, så er der fri leg på forskellige tilberedninger på en sundere, hurtigere og mere pladsbesparende måde!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce