Mandekogebogen

Test: Le Griddle

Burgergrillen med diner-egenskaber!

Selvom sæsonen med grill i baghaven og kolde øl på terassen så småt er ved at pakke sammen for i år, så er det et passende tidspunkt at kigge nærmere på nogle af de muligheder på gadgetfronten, som kan glæde os til 2023!

Vi har fået en ny spiller på banen i forhold til, hvordan man skruer en solid aften sammen med mad til mange mennesker og kan lange en stakfuld burgere over bordet på rekordtid.

Den kommer i form af Le Griddle.

ANNONCE
Le Griddle-eludgaven. - Test: Le Griddle Le Griddle-eludgaven.

Produktet læner sig op af idéen om en teppanyakiplade, som er en slags stegeplade, hvor man bruger et stort areal til at tilberede forskellige ting på samme tid - den kan også kaldes for en flat top-grill.

Kært barn har mange navne, men selve formålet er at få et større areal til at tilberede råvarer på i et fleksibel omfang - om du så står på terassen eller har din Le Griddle med på tur.

Forestil dig en restaurant, du enten du har set på film eller på en rejse, hvor man sidder omkring et bord og en kok, der tryller med madlavningen på en stegeplade - det er samme koncept, bare i hjemlige omgivelser og en mere overskuelig opsætning.

Le Griddle fås i flere varianter - både som gas-drevet og el-drevet, og så findes den med plads til enten 1, 2 eller 3 brændere/varmekilder.

Vi har testet den elektriske Le Griddle med 1 varmekilde for at se, hvordan den hamler op med energiopvarmede burgere frem for markedets klassikere med kul og gasgrill.

ANNONCE
Le Griddle.  - Test: Le Griddle Le Griddle.

Le Griddle el-udgave - sådan fungerer den

El-grillen er udrustet med en patenteret dual-plate teppanyaki-stegeplade, som kan trodse vind og vejr i forhold til at holde en stabil varmeoverflade - el-delen gør, at den ikke har brug for ilt for at brænde, men derimod kan skabe varmen udelukkende baseret på elektricitet.

Den kan bruges både udendørs og indendørs og så er den beregnet til kunne lave mad til op til 8-10 gæster på en gang. Den elektriske effekt er 1800 W og er lavet i rustfrit stål, så selve stegefladen er nem at håndtere, vedligeholde og rengøre.

Du skal blot smide stikket i stikontakten, tænde får Le Griddle og dreje op på den ønskede temperatur - derefter er den gået fra kold til varm på 18-20 minutter. Selve stegefladen kan blive op til 275-280 grader varm, hvilket er en favorabel varme i forhold til at få en hurtig karamelliseret overflade på dine råvarer.

Det er en sjov størrelse at stå med, da man får fornemmelsen af at stå med et lille hyggejob i en lokal diner, hvor stegepladen bare skriger efter at blive fyldt med alskens lækkerier. Den store stegeoverflade er en praktisk og sjov opgradering fra diverse stegepander, som kan nå op til de 30+ i diameteren, men derfra er låst af gængse komfurstørrelser i forhold til, hvor meget de kan give jævn varme til så stor en overflade.

ANNONCE
Perfekt til smashburger. - Test: Le Griddle Perfekt til smashburger.

Der træder Le Griddle for alvor i karakter med en stegeoverflade på 40x40 centimeter, hvor langt størstedelen - foruden nogle centimeter ved yderkanten - har en meget stabil varmeffekt.

For enden af stegepladen har man en monterbar drypbakke, hvor du ved en længere mad-setting blot skraber rester og overskydende stegefedt ned.

Drypbakken kan efterfølgende tages ud efter afkøling og renses. Enkelt og nemt og en super god måde at undgå det evindelige problem ved længere tids stegning på en stegepande, at enten olien bliver for varm eller smørret branker over længere tid.

Med den stabile stegefaktor kan man efter få ganges brug hurtigt overskue, hvordan man balancerer mange forskellige ting på én gang - den er jo skræddersyet til at lave den vildeste morgenmadsplatte med bacon, hashbrowns, spejlæg, bløde løg og hele pivtøjet.

Og den praktiske åbne stegeplade gør, at man kan rokere rundt med tingene og have små, hjemmelavede segmenter, hvorpå du steger dine forskellige ting.

ANNONCE
Fuld plade! - Test: Le Griddle Fuld plade!

Får man grillsmagen?

Den lægger jo op til heftig debat i de inkarnerede grill-fanbaser, hvor der diskuteres højlydt om, hvorvidt en størrelse som Le Griddle kan kategoriseres som grill eller ej.

Vi kan også forstå på den danske importør, at han må tage nogle gevaldige hug fra SoMe-krigere på trods af, at han for det meste ikke definerer det som en reel grill.

Det er ikke noget, vi gider at bruge tid på at udpensle eller forklare - vi kan blot konstatere, at den kan give dine bøffer én over nakken med karamelliseringen og bruningen, som giver i grillet smag i en højere grad, end en normal stegepande gør.

Du får som minimum den samme stegeflade og stegte smag, som du vil opleve på en støbejernsfad eller pande på en gasgrill - om du får ‘røgsmagen’ og den grillede smag, som man opnår ved kulgrill? Det er en længere snak, som vi på kontoret stadigvæk ikke kan blive helt enige om i forhold til den stadigt aktive debat om kulgrill vs. gasgrill.

Men lad det nu ligge.

ANNONCE
Skarp karamellisering.  - Test: Le Griddle Skarp karamellisering.

Man skal lige lære den at kende til at starte med, da den ligesom en grill såvel som en stegepande, har nogle punkter, hvor den er varmere eller koldere end andre steder.

Generelt set vil vi sige om Le Griddle, at den har overraskende potent varmeflade i langt størstedelen af stegepladens areal, så man kan have rigtig mange ting i gang på én gang.

Den har en mindre følsom varmeenhed ude mod drypbakken, hvilket naturligvis giver mening - og når man så først har fået teknikken ind under huden, så ved man, at denne bræmme bruges til at varme sine burgerboller let, eller måske hive de elementer ud fra skærsilden, som har fået nok for nu.

Det er meget simpelt i praksis og en fornøjelse, når man først står klar med alle sine råvarer, sine spatel i hånden og olien smurt på stegepladen - så skal der ske ting og sager!

ANNONCE
Diner-puljen! - Test: Le Griddle Diner-puljen!

Vi testede naturligvis udstyret af flere omgange, hvor dog ilddåben blev til en omgang klassiske burgere - helt simpelt med det formål at teste, hvilken effekt den har på burgerens stegeskorpe.

Lidt ligesom når man tester en ovn eller en pizzadejs kvalitet blot ved at lave en simpel Marguerita.

Den er beregnet til at bruges som en stegeplade til mange formål - men vi har allerede døbt den Burger-maskinen! For den er, som vi havde håbet, nemlig rigtig god til at lave burgere på!

Hvis du ser bort fra, at du også lige skal lune bollerne på den, og kun har tænkt dig at stege bøffer på den - så kan vi nok få plads til ca. 8 bøffer på én gang!

Det er altså en favorabel situation til aftensmaden med mange gæster, hvor man hurtigt kan lange tingene over disken - og den el-opvarmede plade er rigtig god til at holde på varmen, når næste hold bøffer skal på grillen.

Og tilkøber man det praktiske låg til grillen, kan man lige skvætte en par dråber på grillen, smide smelteost på toppen af bøfferne og lade dem dampsmelte under låget.

En rigtig diner-sag!

ANNONCE
Nem at rengøre med vand, mens den er tændt. - Test: Le Griddle Nem at rengøre med vand, mens den er tændt.

Bottom line: Ka’ det grilles?

Det store spørgsmål, som naturligvis er det, vi alle ønsker svar på - “ka’ det grilles?” Og det er endda et spørgsmål, som den danske leverandør har opkaldt sin virksomhed efter.

Og det korte svar er - ja.

Le Griddle har en velfungerende stegeplade med den patenterede teknologi, som giver en rigtig favorabel varmeeffekt, som på ingen tid giver dig stegeskorpe, karamellisering og hvad man nu ellers ønsker af en grill eller stegepande.

Den er skræddersyet til Burger Night og kan med en stabil varmefaktor sørge for, at der er bøffer nok til hele aftenen i en strid strøm.

Den kan bruges både indendørs og udendørs og er designet til både at stå alene og som en del af et større setup i det gastronimiske slaraffenland. Tilbage er der blot at sige, at det aldrig har været mere charmerende at lege diner-kok end med en Le Griddle ved hånden - du behøver ikke smide et forklæde og en cigaret i munden og gå rundt til gæsterne og spørge, om du må toppe deres kaffe op. Men du kan saftsuseme trylle med mange råvarer på én gang med en overskuelig, alsidig og sjov gadget til køkkenet.

Du kan tjekke udstyret ud hos Le Griddle herunder.

ANNONCE
Test: Le Griddle
Le Griddle

Pris for el-udgaven af Le Griddle: 9500 kroner

Del

Seneste nyt

Annonce