Mandekogebogen

Test: TooA Gelato-ismaskine

Italiensk gelato hjemme i Danmark!

4 ud af 6 stjerner

Du har sikkert prøvet situationen, hvor du lige får lyst til lidt god is fra køledisken - så ender du med at købe en liter is, spiser en god portion af den og så glemmer du alt om den lækre is i fryseren, som langsomt bliver til en snedækket kedelig sag.

Det skal ismaskinen fra TooA forsøge at gøre op med, da den er målrettet dig, der kan og vil nøjes med at spise is per portion. Det er nemlig en gelato-ismaskine, som er designet til at fryse ismasse ned i portioner.

Vi har fået maskinen til test og kigget nærmere på, hvorvidt den nye, italienske ismaskine kan frembringe associationer til en smuttur til Italiens fantastiske is-univers.

ANNONCE
Ismaskinen i aktion! - Test: TooA Gelato-ismaskine Ismaskinen i aktion!

Robust, italiensk håndværk

Selve maskinen er en futuristisk størrelse, som med en robust ydre står klar med alt det hardware, du kan forestille dig - klar og udrustet til at forvandle en lille bitte skål flydende ismasse til den lækreste gelato.

Den har et unikt og anderledes design, som absolut får folk til at stille nysgerrige spørgsmål, hvis de ser den stående på køkkenbordet. Som den italienske tankegang ofte slår sig fast på, er det en meget simpel, minimalistisk maskine - det er blot én enkelt knap. Og det er start-knappen til ismaskinen.

Alt hardware og det futuristiske udseende er dedikeret til at sende al energi og arbejde ind i en meget lille koncentreret kop, hvori is-magien opstår. Det er en simpel maskine, hvor man ligesom med kaffekapsler skal købe enkelte pakker med isvarianter, som så skal hældes i maskinen og køres på et udvalgt program.

Pakkerne ligner små mini Mathilde Kakao-brikker, hvor hver brik indeholder 80 ml ismasse med smag. Vi har udregnet, at det koster ca. 15 kroner pr. portion is, hvis du er økonomisk og finder de gode tilbud - det er lidt en hamper pris, hvis du er typen, der spiser is ofte. Men målt med, at du måske køber store litervis ind og kun spiser en brøkdel af det, så kan det skræddersyes med et ismønster, hvor det sagtens kan svare sig.

Og så kommer vi jo ikke udenom det faktum, som måske er det vigtigste parameter af dem alle - isen smager fantastisk og har den skønneste konsistens!

ANNONCE
Cremet kaffe-gelato! - Test: TooA Gelato-ismaskine Cremet kaffe-gelato!

En smuttur til Italien - derhjemme

Smagsvarianterne findes blandt andet i pistacie, chokolade, kaffe, mango og jordbær - hvor toppen af poppen af dem alle er pistacie-gelatoen, som efter første mundfuld sender dig direkte til det kystvendte Italien. Konsistens er helt fænomenal og imponerende i forhold til den korte tilberedningstid. Der kommer løbende nye tilføjelser i sortimentet.

Slutresultatet er der intet at sætte en finger på, og muligheden for selv at variere i mellem softice-konsistens og klassisk is-konsistens er en iselskers drøm. Selve ‘rejsen’ til slutresultatet fra de små, lækre isfirkanter og den endelige gelato er dog ramt af et par vejbump undervejs.

Der er et par tekniske hiccups på app-fronten, som ellers i sin grundvold er ret så simpel og enkelt opstillet - man skal blot parre sin maskine via Bluetooth, som man ville gøre med alt fra headphones til højttalere. Derefter skal man scanne emballagen med den is, man har hældt på maskinen, vælge ‘soft’ eller ‘dense’ og trykke på start-knappen.

Problemet er bare, at app’en alligevel driller lidt - den disconnecter fra ismaskinen efter hver runde med gelatoen, så man skal parre den efter hver eneste portion is. Derudover halter app’en af og til lidt bagefter i forhold til ismaskinen, så melder klar med bip-lyde, inden app’en er klar til det.

Det er en ismaskine, som ifølge manualen skulle kunne forvandle en portion flydende ismasse til lækker gelato på 3 minutter - en svimlende rekordtid, jo!

Så vi var lige nødt til at teste det af på forskellige parametre.

Inden vi lige kommer til mellemregningerne - så kan vi afkræfte, at den laver is på 3 minutter.

Det hurtigste, den formår at lave det på, er omkring de 4-4,5 minutter. Og det er i sig selv nu også ganske imponerende!

Der er et par faktorer som spiller ind i forhold til, hvor lang tilberedningstid isen har.

1) Det er fordelagtigt, at isbrikkerne (som sagtens kan opbevares ved stuetemperatur) er køleskabskolde

2) Der er forskel på konsistens - den mørke, tunge chokoladevariant er hurtigere end eksempelvis mango-gelatoen.

3) Den bliver ret hurtig ‘varm’ - men på den omvendte måde, at is nummer to og tre går hurtigere end den første

4) Der findes to funktioner - cremet og ‘dense’. Dense tager længere tid og cremet er den hurtigste funktion.

Men 3 minutter? Det har vi endnu ikke lykkes at nå ned på - spændet går mellem 4 minutter og 30 sekunder (cremet udgave af chokolade-gelato) til 7 minutter (dense-udgaven af pistacie).

ANNONCE
Robust, italiensk håndværk.  - Test: TooA Gelato-ismaskine Robust, italiensk håndværk.

Samlet set

Samlet set er TooA en spændende, nytænkende ismaskine, som skubber parametrene, man kender, for hjemmelavet is. Den er smart designet til at lave enkelte portioner kvalitetsis med en solid smag, mens den stadig har efterladt lidt af ønske på app-fronten samt en lidt mere realistisk rekordtid for ismageriet. Det er den perfekte maskine til dig, der elsker en portion is i ny og næ og ikke lige orker at rejse hele vejen til italiensk for at smage gelato - dette er absolut noget af det tætteste du kommer på autentisk, italiensk gelato på hjemmefronten!

Prisen for ismaskinen er 3900 kroner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce