Mandekogebogen

The Red Collection: The Macallan lancerer ny eksklusiv whisky-kollektion

Eksklusive flasker lettere tilgængelige til folket.

The Macallan er på banen med en ny kollektion, som dykker ned i deres skattekammer af gyldne dråber på den skotske single malt-front.

Kollektionen går under navnet The Macallan Red Collection og består af et udvalg af nogle af whiskyhusets mest eksklusive og dyre flasker.

Det helt store trækplaster i den nye kollektion er naturligvis The Macallan 40 year old og The Macallan 50 year old, som vil være fast sortiment - mens yderst eksklusive flasker såsom The Macallan 71 year old, 74 year old og 78 year old vil dukke op fra tid til anden.

Det er single malts, som er blevet lagret på Macallans unikke egetræsfade for flere årtier siden og er nu klar til at komme i glasset med deres elegante smag.

Som en ekstra lækker detalje, vil man med hver flaske i The Red Collection få en unik egetræseske, som er designet og skabt af samme materialer som den europæiske eg, der bliver brugt til fadlagringen hos The Macallan.

Den røde farve og navn på kollektionen er ikke bare en design-gimmick. Den røde farve har en vigtig plads i The Macallan-arven.

Grundlæggeren af The Macallan tilbage i 1824, Alexander Reid, har efternavnet 'Reid', som betyder 'den røde' på skotsk. Derefter er røde bånd og designdetaljer brugt til at markere, at den røde farve er Macallans guld fra gemmeren.

Hvert eksemplar af whiskyflasker fra the Red Collection er signeret af Kirsteen Campbell, som blev udnævnt Master Whisky Maker i 2019.

The Macallan 40 YO er lagret på sherryfade, hvilket giver aroma af appelsin og grapefrugt kombineret med mørk chokolade. Smagen er blandt andet vanilje, kanel, muskat, malt og figen.

Vejledende udsalgspris: 150.000 kroner

The Macallan 50 YO er også på sherrymodnede fade, som med de ekstra ti år på bagen giver whiskyen mere varme og trækrydrede noter. Aromaen er antik eg, blomster, kakao og kirsebær, mens smagen bærer præg af tørrede frugter, dadler, appelsin og rosiner.

Vejledende udsalgspris: 450.000 kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce