Mandekogebogen

Thy Whisky lancerer Stovt-whisky, som er lagret på Limfjordsporter-fade

To verdener mødes!

Det populære destilleri Thy Whisky har indgået et samarbejde med Thisted Bryghus på deres nyeste flaske, Nr. 11 "Stovt".

Og som navnet antyder, er flasken affødt af mødet mellem whisky og Limfjordsporter - i al sin enkelthed har Stovt lagret på tønder, som tidligere har huset den ikoniske Limfjordsporter.

"Grundstenen i Thy Whisky er, at whiskyen er økologisk og lokalt forankret her i Thy. Kornet har vi lige uden for døren, men egetræstønderne er vi nødt til at finde i USA og Spanien for at kunne lave whisky. Men vi vil gerne arbejde mere lokalt her også", fortæller Jakob Stjernholm, medejer af Thy Whisky og Gyrupgård.

Limfjordsporteren fra Thisted Bryghus fejrer 30 års jubilæum i år og er danskernes foretrukne stout, når man ser på salgsstatistikkerne. Det er en af de danske øl, der også er lykkes med at imponere ølkenderne i udlandet.
 
"De sidste par år har bryghuset lavet forsøg med at fadlagre Limfjordsporteren på vores whiskyfade. Øllet er slet ikke så ringe. Og vi fandt ud af, at de tønder, der har holdt den mørke øl, tilmed kan noget helt særligt, når vi genbruger dem til vores whisky. Nu er vi klar med den første aftapning. Den er sin helt egen, og det smager også godt", afslutterJakob Stjernholm.
 
Thy Whisky No. 11 "Stovt" er blevet lanceret d. 21. november med 831 flasker i alt.
ANNONCE
Thy Whisky lancerer Stovt-whisky, som er lagret på Limfjordsporter-fade
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt