Mandekogebogen

Ti Pang: Asiatisk braiseret svineskank

Smørmørt kød og asiatisk sauce!

Ti Pang er navnet på en asiatisk svineskank, man i visse dele af Kina spiser til det kinesiske nytår som et fyrsteligt måltid.

Ti Pang er navnet fra den nordlige region, hvor den kan have mange andre navne alt efter, hvor i landet man befinder sig.

Det er egentlig en meget simpel opskrift, som blot tager lidt lang tid at tilberede.

Opskriften giver den møreste svineskank, hvor kødet blot falder af benet - kødet er asiatisk krydret, men ret mild i smagen, som man så supplerer med indkogt braiseringsvæske for at booste smagen. 

Det siges, at det er en ret, som giver helt og stabilitet - om ikke andet mæthed!

Den er så mør, at man kan plukke kødet med spisepinde - og dyppe den i den lækre braiseringssauce. 

Selve retten kan man egentlig nøjes med i sig selv - kød og sauce - men lidt bokchoys, brød og andre lækkerier, man kan dyppe i saucen, er en god idé. 

Fang min opskrift på en asiatisk svineskank herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Ti Pang: Asiatisk braiseret svineskank

Smørmørt kød!

4 portioner 3 timer, 20 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 3 timer
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

 • 1 stk svineskank
 • 20 gram ingefær
 • 5 fed hvidløg
 • 4 stk forårsløg
 • 4 stk stjerneanis
 • ½ stk kanelstang
 • 5 stk hele nelliker
 • 1 tsk chiliflager (eller sichuan-peberkorn, hvis du har det)
 • 1 tsk fennikelfrø, kan undlades
 • 200 ml risvin eller tør hvidvin
 • ½ dl soyasauce
 • 2 spsk. brun farin
 • 4 stk laurbærblade

Fremgangsmåde

 1. Start med at skylle din svineskank og fjern eventuelle urenheder. Læg den i en stor gryde og hæld vand på, så den kun lige er dækket. Bring vandet i kog. Mens vandet koger op, tilføjer du et par skiver ingefær og 2 hvidløg til blandingen sammen med 1 tsk. salt. Når vandet koger, lader du den blanchere i to minutter.
 2. Tag herefter svineskanken op og skyl for eventuelt koaguleret blod, som er kommet ud i vandet. Find en wok frem og bring den til høj varme med en sjat olivenolie. Brun den i alle sider i nogle minutter i den varme olie. Tag skanken op og læg til side. Kasser olien og tilføj en ny spiseskefuld olie.
 3. Skær hvidløg, ingefær og forårsløg i mindre stykker og svits dem et par minutter i den varme olie - tilsæt brun farin og lad det smelte. Tilføj nu risvin/hvidvin og soya. Top af med ca. 700 ml vand. Bring det i kog.
 4. Smid alle krydderierne i blandingen og lad det koge i et par minutter. Find nu en gryde, hvor du lige netop kan have din svineskank i - hæld den varme lage henover, indtil den dækker ca. 3/4. Mangler du væske, spæder du blot til med lidt vand.
 5. Læg låg på og lad det småsimre/småboble i 3 timer - vend den af og til, så varmen fordeles ligeligt. Når tiden er gået, løfter du skanken forsigtigt op. Den er meget mør. Hold den varm, mens du sier saucen for krydderier. Bring den i kog og reducer den gerne med 1/3, hvis du har tid. Når den smager, som den skal, rører du lidt maizena op i vand og tykner saucen, så den bliver sticky!
 6. Læg din svineskank på en serveringsskål og hæld halvdelen af marinaden udover - resten kan bruges ved siden af til at dyppe i. Brug en Ti Pan som base til en ret - tilføj eventuelt noget brød, stegte bok choys eller lignende, som kan dyppes i saucen.
Del

Seneste nyt

ANNONCE