Tiger Brownies
Marmoreret brownie!
Hvis du leder efter en sjov idé til dit næste bageprojekt, så har jeg fundet opskriften til dig!
Jeg har fundet på idéen at lave et lille velsmagende kærlighedsbarn mellem en brownie og en marmorkage.
Det giver en tung, intens og svampet kage, som både smager af vanilje og mørk chokolade.
Og så er den utrolig nem at lave og ser rigtig flot ud i snittet!
Fang opskriften herunder:
Tiger-brownies
Farverige hapsere!
6 portioner
30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 650 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ingredienser
- 50 gram mørk chokolade, 70 %
- 1 spsk. kakaopulver, usødet
- 100 gram smør
- 100 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 stk æg
- 1 dl hasselnødder
- 1 dl hvedemel
Fremgangsmåde
- Start med at smelte smørret i en gryde under svag varme - når smørret er smeltet, hældes halvdelen af den smeltede smør over i en anden skål til senere brug.
- Det resterende smør tilsættes hakket mørk chokolade, indtil det er smeltet til en ensformig masse. Tilsæt 1 tsk. vaniljesukker samt kakaopulver og bland sammen. Stil det til side og lad det køle af.
- Bland æg og sukker sammen og pisk det til en luftig æggesnaps. Den skal være hvid i farven og vokset i volumen til en luftig masse.
- Vend nu 1 deciliter hvedemel i æggesnapsen forsigtigt uden at slå luften ud af den. Når massen er sammenhængende, fordeles den ligeligt i to forskellige skåle.
- Den ene skål skal blandes med chokoladeblandingen fra gryden, mens den anden skal blandes med 1. tsk. vaniljesukker samt resten af den smeltede smør fra begyndelsen.
- Hak hasselnødderne groft og fordel dem ligeligt i de to skåle. Forvarm ovnen til 180 grader.
- Smør et fad/form med smør eller læg bagepapir i bunden - fadet skal have en størrelse, som gør, at dejen ca. får 1,5-2 centimeter i højden, når den hældes i formen.
- Fordel nu skiftevis et lag mørk kagedej og lys kagedej - lidt ligesom når man lægger lag i lasagne (eller laver marmorkage!).
- Bag den i ovnen i ca. 20 minutter, og lad den køle lidt af, før den skæres ud i små hapsere!