Mandekogebogen

Tony's Chocolonely går stærkt ind i kampen for en chokoladeindustri uden slaveri

Lighed og chokolade!

Tony’s Chocolonely er chokoladevirksomhed, som med deres nye kampagnefilm går stærkt ind i kampen for at gøre chokolade fri fra den mørke industri, som kan forbindes med produktionen fra kakaobønne til chokoladebar.

De har som mission at gøre alt chokolade 100% slave-frit og lancerer deres første brand video for at øge opmærksomheden på deres kamp mod den systematiske udnyttelse og ulighed i kakaoindustrien.

I et farverigt univers fyldt med popkulturelle referencer illustrerer filmen ideen om. hvad der er fair vs. unfair i et stærkt manifest, som læses højt af Idris Elba.

Filmen forklarer Tony’s mission om at stoppe udnyttelsen af kakaobønderne, ved at sidestille den retfærdighed vi tager for givet i den vestlige kultur, med uligheden i Vestafrikas kakaoforsyningskæder, hvor der er over 30.000 tilfælde af moderne slaveri samt 2 millioner opdagede tilfælde af illegalt børnearbejde.

“Som englænder, søn af en mor fra Ghana og en far fra Sierra Leone, er jeg bevidst om den chokerende ulighed der er imellem Vesten og Afrika,” fortæller oplæseren Idris Elba, som selv er aktiv ambassadør for the United Nations International Fund for Agricultural Development.

“Det er en ære for mig at tale på vegne af de udsatte igennem min rolle som oplæser af Tony’s stærke manifest og jeg ser dette samarbejde som det første skridt i at lave mere indflydelsesrigt arbejde sammen.”

Se videoen herunder:

ANNONCE
Hvad er Tony's Chocolonely

Tony’s Chocolonely er en B-Corp, Fair Trade certificeret virksomhed, som går længere end hvad certifikationerne kræver for at producere chokolade, der er 100% slavefri. Denne ambition gælder ikke blot deres egen chokolade, men alt chokolade verden over. Virksomheden blev grundlagt i 2005 af tre journalister fra det Hollandske tv-show ‘Keuringsdienst van Waarde’, efter at de havde opdaget, at verdens største chokolade fabrikanter købte kakaobønner fra plantager, der brugte illegalt børnearbejde og moderne slaver.

ANNONCE
Del

Seneste nyt