Mandekogebogen

Trylledej

En velkendt klassiker til børneunderholdning!

Når du leder efter en sjov og kreativ aktivitet, der kan underholde både børn og voksne, er trylledej en fantastisk løsning. Denne nemme og budgetvenlige opskrift på trylledej giver dig mulighed for at lave flotte figurer og dekorationer, som kan bruges til gaver, pynt eller bare til sjov. Uanset om det er regnvejrsdag, skoleferie eller en hyggelig weekendaktivitet, er trylledej en alsidig hobby, der kan tilpasses enhver lejlighed.

Trylledej, også kendt som saltdej, er et populært håndværksmateriale, der har været brugt i årtier. Det er en simpel blanding af mel, salt og vand, som kan formes og bages til hårde figurer. Det bedste ved trylledej er, at det er sikkert og giftfrit, hvilket gør det ideelt for børn i alle aldre. Derudover kan du tilføje naturlige farvestoffer eller maling for at give dine kreationer et personligt præg.

En af fordelene ved trylledej er, at ingredienserne typisk allerede findes i de fleste husholdninger. Det betyder, at du hurtigt kan gå i gang med projektet uden at skulle ud at købe specielle materialer. Derudover er processen med at lave trylledej en god måde at introducere børn til grundlæggende måle- og blandingsfærdigheder, mens de har det sjovt.

Når dine trylledejsskulpturer er formet, kan de bages langsomt i ovnen, hvilket sikrer, at de bliver hårde og holdbare. Efter bagning kan de males og dekoreres for at skabe unikke og personlige kunstværker. Så næste gang du søger en kreativ aktivitet, der kan samle hele familien, så prøv denne enkle opskrift på trylledej og oplev glæden ved at skabe sammen.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Trylledej

Legekøkkenet!

1 portion 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 5 dl hvedemel
  • 2½ dl salt
  • 2½ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Bland mel og salt i en stor skål. Tilsæt vand lidt ad gangen, mens du rører godt rundt, indtil dejen er blød og elastisk.
  2. Hvis du ønsker en mere smidig dej, kan du tilføje en spiseskefuld olie. Ælt dejen grundigt på en let melet overflade.
  3. Form dejen til ønskede figurer. Bag figurerne i en forvarmet ovn ved 100°C i 2-3 timer, eller indtil de er helt tørre og hårde. Lad figurerne køle helt af, før de eventuelt males eller dekoreres.
Del

Seneste nyt

Annonce