Mandekogebogen

Tteokbokki: Riskager i chilisauce

Koreansk streetfood-klassiker!

Tteokbokki er en velkendt klassiker på streetfood-menuen i Korea. 

I al sin enkelthed er det 'riskager' vendt i en smagfuld og meget stærk chilisauce - lad dig ikke snyde af 'kage'. Det er stadig en salt ret!

Riskager er egentlig bare navnet for en dej, man laver på rismel, der koges til en meget lækker og gummi-agtig konsistens, som har et fantastisk bid. 

Riskager kan du uden tvivl finde ved din lokale asiatiske købmand, men det er faktisk overraskende nemt at lave selv.

Hvis du har mod på lidt spicy streetfood til at udvide din verdensmads-horisont? Så fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tteokbokki: koreanske riskager i chilisauce

Spicy hapser!

2 portioner 30 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 700 kcal pr. portion

Ingredienser

Hjemmelavede riskager
  • 140 gram rismel
  • 120 ml vand
  • ½ tsk fint salt

Tteokbokki-chilisauce
  • 2 spsk. riseddike (e. almindelig eddike)
  • ½ tsk gochugaru (eller røde chiliflager)
  • 3 spsk. soyasauce
  • 1½ spsk. gochujang (eller anden chilisauce)
  • 1½ spsk. honning, el. sirup
  • 1 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Kombiner rismel, salt og vand i en skål. Rør det grundigt sammen og ælt til sidst sammen med fingrene, indtil du kan forme det til en rund kugle. Lad den hvile på køkkenbordet i 20 minutter.
  2. Herefter hænger den lidt bedre sammen, men er stadig meget porøs, så arbejd forsigtigt med den - læg dem på et skærebræt og pres/rul den ud til en aflang rektangel. Skær små, 3-4 cm tykke 'stave' ud af den. Bring en gryde med vand i kog og løft dem forsigtigt i det kogende vand med en hulske - kog dem i 10 minutter. Herefter er de faste og smidige.
  3. Riv hvidløget og bland det sammen med alle de resterende ingredienser - smid det på en pande og bring det i kog. Smag det til med enten mere chili eller sødme og tilføj så de kogte riskager. Vend det grundigt sammen og servér rygende varmt!
Del

Seneste nyt

Annonce