Mandekogebogen

Tuille

Sprøde kager til dekoration.

Tuille er en delikat, tynd og sprød kage, der ofte bruges som dekoration til desserter eller serveres som en let snack ved siden af kaffe. Med sin lette tekstur og smukke, bølgede form er tuille perfekt til at tilføje et strejf af elegance til dine desserter.

Den er hurtig at lave og kan formes, mens den stadig er varm, hvilket giver dig mulighed for at være kreativ med dine serveringer.

Selvom den klassiske tuille er enkel og sprød, kan du nemt tilpasse opskriften for at skabe spændende smagsvarianter og unikke former. Du kan for eksempel tilsætte finthakkede nødder som mandler eller pistacienødder til dejen for en ekstra tekstur og smag. En populær variant er også chokolade-tuille, hvor du blot tilsætter en spiseskefuld kakao til dejen for en rig, chokoladesmag.

Hvis du foretrækker friske, syrlige noter, kan du tilsætte revet citrusskal fra citron, lime eller appelsin. Derudover kan tuille formes på mange måder – fra spiraler og skåle til små rør – alt efter hvordan du vil bruge dem som dekoration til dine desserter.

I denne opskrift viser vi dig, hvordan du nemt kan lave disse sprøde kager hjemme.

 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tuille

10 portioner 15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

Klassisk tuille
  • 60 gram smør
  • 60 gram sukker
  • 60 gram mel
  • 2 stk æggehvide
  • 1 tsk vaniljesukker

Valgfri varianter
  • 1 tsk kakaopulver, usødet
  • 1 tsk citrusskal
  • 1 stk hakkede nødder

Fremgangsmåde

  1. Forbered dejen: I en skål piskes sukker og æggehvider sammen, indtil blandingen er let og skummende. Tilsæt det smeltede smør og vaniljesukker, og rør det sammen, indtil det er godt blandet.
  2. Tilsæt melet: Sigt melet i blandingen, og vend det forsigtigt, indtil dejen er glat og uden klumper.
  3. Forvarm ovnen: Forvarm ovnen til 180°C, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  4. Form tuille: Brug en ske til at placere små portioner af dejen på bagepapiret. Spred dejen ud i tynde cirkler (ca. 8 cm i diameter) med bagsiden af skeen. Sørg for, at der er god afstand mellem hver tuille.
  5. Bagning: Bag tuillerne i 5-7 minutter, eller indtil kanterne begynder at blive let gyldne. Hold øje med dem, da de hurtigt kan blive for mørke.
  6. Form tuillerne: Når de er færdigbagte, fjernes de forsigtigt fra bagepladen, mens de stadig er varme og bøjelige. Du kan lægge dem over en kagerulle for at give dem den karakteristiske buede form. Lad dem køle helt af og blive sprøde.
Del

Seneste nyt

Annonce