Valnødde-marcipanbrød
En smagfuld variant af marcipanbrød!
De fleste kender det klassiske marcipanbrød, hvor man har overtrukket et stykke blød marcipan med lækker mørk chokolade.
Men ligesom man kan lave hjemmelavet marcipan af mandler, så kan man også lave marcipan af mange forskellige nødder.
Og en rigtig smagfuld en af slagsen er valnødder.
De er spækket med smag og giver en dejlig dybde, som står utrolig godt sammen med mørk chokolade.
Og når man så laver en portion hjemmelavet valnøddemarcipan og overtrækker med mørk chokolade?
Ikke et øje tørt!
Fang opskriften herunder:
Valnødde-Marcipanbrød
Smagfuldt og lækkert!
10 portioner
10 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 300 gram valnødder
- 1½ spsk. flormelis
- 3 spsk. mørk sirup
- 200 gram mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Hæld valnødderne i en blender eller foodprocessor og lad dem blende til en melet konsistens i nogle minutter. Tilsæt flormelis og mørk sirup lidt af gangen, indtil den begynder at klumpe sammen.
- Form nu 10 aflange marcipanbrød med fingrene, læg dem på en tallerken og smid dem i køleskabet i 20 minutter. Smelt chokoladen over vandbad og tag herefter de afkølede marcipanbrød ud af køleskabet og vend dem i chokoladen - lad dem størkne på køkkenbordet og herefter er de klar til servering!