Mandekogebogen

Vandmelon-cheesecake

Anderledes og forfriskende dessert!

Cheesecake er en skøn spise, men har du prøvet en opskrift med vandmelon?

Det skal på projektbrættet til næste bagedag, kan jeg sige dig!

Du får en cremet, læskende og velsmagende udgave med et lyserødt skær - helt uimodståelig.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Vandmelon-cheesecake

Cremet og læskende!

6 portioner 2 timer, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 150 gram dessertvafler
  • 100 gram smør, smeltet
  • 1 tsk grøn frugtfarve, kan undlades
  • 400 gram flødeost
  • 250 ml piskefløde
  • 50 gram flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 stk vandmelon
  • 10 stk husblas

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 200 grader.
  2. Smuldr vaflerne i en pose med en kagerulle, indtil de er lidt som krummel. Brug den smeltede smør og hæld den over vaflerne sammen med frugtfarven. Så får du det grønne skær fra vandmelonen, jo!
  3. Fordel massen i en smurt tærteform. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i 10 minutter - lad den køle helt af.
  4. Pisk flødeost, citronsaft, flormelis og vaniljesammen i en skål. I en anden skål piskes fløden til en let flødeskum. Vend dem sammen.
  5. Flæk vandmelonen og skrab kødet ud - jeg brugte ca. 700 g frugtkød, men hvis den varierer i størrelsen, kan du variere i mængden af husblas.
  6. Blend vandmelonen til en flydende puré og si den fri for kernerester. Nu skal du lægge 10 husblas i blød i koldt vand. Når de er klar, smeltes de over et vandbad til de er flydende. Hæld nu husblassen sammen med vandmelonsaften. Si massen endnu en gang, så du undgår husblasklumper.
  7. Vend nu forsigtigt flødemassen og saften sammen til en ensformig masse.
  8. Hæld massen over den afkølede bund og stil den på køl i et par timer, til den har sat sig.
Del

Seneste nyt

Annonce