Mandekogebogen

Verdens bedste pizzasnegle

Saftige pizzasnegle med en genial tomatsauce!

Pizzasnegle kan varieres i det uendelige - hvad enten du nørder lidt med dejkonsistensen, fyldet eller bare hele oplevelsen. 

Jeg har eksperimenteret mig frem og tilbage og fundet mit bud på de bedste pizzasnegle - de er overraskende nemme at lave, og der er bare skruet lidt ekstra op for 'charmen' på tomatsaucen til fyldet!

ANNONCE

Verdens bedste pizzasnegle

Nem og lækker opskrift!

20 portioner 50 minutter
Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 200 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 200 ml sødmælk
  • 50 gram smør
  • 250 gram hvedemel
  • 50 gram grahamsmel
  • 40 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg
  • 300 gram skinke
  • 150 gram mozzarella
  • 70 gram koncentreret tomat
  • 1 stk hakkede tomater
  • 1 tsk honning
  • ½ stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken en smule og opløs gær og salt heri. Tilsæt ægget og den smeltede smør og rør det grundigt sammen. Tilsæt begge meltyper og vurdér konsistensen - jeg foretrækker, at dejen stadig er klistret, når jeg skal arbejde med den på bordet. Sørg derfor ikke at 'overfodre' dejen i starten. Det kan justeres, når du skal ælte dig i 2-3 minutter i hånden. Dejen skal være en lille smule klistret.
  2. Form dejen til en kugle og lad den hæve på køkkenbordet i ca. 30 minutter med et viskestykke over.
  3. Bland alle ingredienserne sammen til saucen (efter mozzarella og nedefter) og blend den til en lind masse. Varm den op i en gryde og lad den simre i ca. 5 minutter - gerne længere, hvis du har tid, så bliver smagen bedre. Smag til løbende og justér. Lad den køle lidt af, mens dejen hæver.
  4. Varm ovnen til 200 grader.
  5. Når dejen er hævet, skal du drysse godt med mel på bordet og rulle den ud til en firkant. Rul den ud så tyndt som muligt, da du på den måde kan få flere 'lag' og en større pizzasnegl. Når dejen er rullet ud, smøres et lag af tomatsaucen grundigt ud til kanten. Er der rester, så frys den til en senere omgang foccacia-boller, en hurtig omgang pasta eller lignende!
  6. Drys skinke og ost udover. Nu folder du firkanten indover sig selv på det lange led. Rul langsomt, og sørg for at trykke forsigtigt sammen ved hver rulning. Når du har rullet dejen til en pølse, skal du blot skære cirkler ud i den tykkelse, du ønsker.
  7. Placér dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 10-15 minutter.
  8. Bag dem i ca. 18-20 minutter ved 200 grader.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt