Mandekogebogen

Verdens nemmeste grydebrød

Saftigt, lækkert og perfekt til hverdagen!

Normalt har jeg en stor forkærlighed for surdej, men man også bare erkende, at man i hverdagene måske ikke lige har tid til at vente 12-15 timer på et koldhævet surdejsbrød.

Og hvad gør man så, hvis man vil have godt brød ret hurtigt?

Jeg har eksperimenteret lidt frem og tilbage, og denne opskrift på grydebrød er både nem, velsmagende og på ingen måde tidskrævende.

Se med herunder og lav et vidunderligt brød på maks. 3 timer i alt!

ANNONCE
Udskriv opskriften

Verdens nemmeste grydebrød

Saftigt og luftigt!

6 portioner 2 timer, 45 minutter
Forberedelse: 15 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 300 gram hvedemel
  • 100 gram groft rugmel
  • 10 gram gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær og salt i vandet.
  2. Tilsæt begge meltyper og kør massen på en maskine i 15 minutter. På dette stadie begynder dejen at slippe skålen, men er stadigvæk en smule klistret.
  3. Drys mel på bordet og vend dejen ud. Fold den indover sig selv 4-5 gange, indtil du har en spændt 'bold'.
  4. Smør en gryde (som er noget større end din dej) med olivenolie eller smør.
  5. Læg dejen i gryden, læg låg på og lad den hæve på stuebordet i 2 timer.
  6. Tænd ovnen på 210 grader. Når ovnen har nået sin temperatur, sættes gryden ind - med låg. Her bages den i 10 minutter.
  7. Tag låget af og skru ovnen op på 250 grader og giv den 18 minutter.
  8. Lad den køle af, men allerede 10 minutter efter bagningen er det en god idé at vende brødet ud på en bagerist - så undgår man, at kanterne bliver bløde i bunden.
Del

Seneste nyt

Annonce