Mandekogebogen

Vintertid i det vestlige Norge er den gyldne periode, hvor du kan få verdens bedste fisk og skaldyr

Next level på alt godt fra havet.

Fjord Norge bliver ofte omtalt i sammenhæng med verdens bedste fisk og skaldyr, og hvis du rammer det rette vintertidspunkt, er smagen, oplevelsen og friskheden next level.

De små fiskerbåde skal ikke langt væk fra de lokale restauranter, før de finder livlige hummere, de mest friske råvarer og lækre, smagfulde fangster.

Eksempelvis i Øygarden uden for Bergen finder man Norges ledende ekspertise indenfor fisk og skaldyr - nemlig Scalmarin, som leverer ingredienser til både seafood-restauranter såvel som Michelin-restauranter i Norge og udlandet.

Og spørger du Knut Magnus Persson, som er manager i Scalmarin, så er det ikke bare en tilfældighed, at kvaliteten af fisk og skaldyr er så godt ved den vestlige kyst i Norge.

“Vi er i en meget unik position i området, og det hele har noget at gøre med klimaet og havets temperatur. Vandet bliver koldt, men både fisk og skaldyr overlever. Det er på kanten af at blive for koldt, så det er virkelig her, hvor tingene næsten går over grænsen.”

Og netop disse næsten ekstreme forhold gør, at fisk og skaldyr er så unikt i det område.

Kulden sænker stofskiftet på skaldyr, som gør, at den får en sødere og mere markant smag. Skaldyr yngler henover sommeren, og vokser til en pæn størrelse henover sæsonen, hvorefter punktet i vinteren, hvor de går i hi, smager de helt igennem fantastisk.

En god måde at opleve det på er ved at tage til deres store Seafood Festival, som i år afholdes i Bergen d. 17-19. februar - et mekka af lokal mad, lokale producenter og specialiteter fra land og til vands.

Sæt kryds i kalenderen!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE