Wiener-snurrer: kanelsnurrer med wienerbrødsdej
Sprødt og snasket.
Det kan være svært at vælge mellem en kanelsnurrer og en wienerbrødskage - så hvorfor overhovedet stå i dilemma?
Jeg har fjernet valget og lavet en syndig lille sammensætning af hjemmebagte kanelsnurrer og wienersnegle - som bliver til wiener-snurrer.
De er sprøde, bløde og snaskede på samme tid - og så har jeg lavet en lille ekstra pyntedetalje med et lag chokoladedej, som giver et ekstra pift til udseendet og smagen.
Det handler om at udrulle dejen efter forskrifterne på en god klassisk wienerdej - og fremgangsmåden til at lave den perfekte wienerdej med de gyldne lag?
Den finder du med billedguide under min opskrift på tebirkes - opskrift på udrulning af wienerdej.
Med en solid, lagdelt wienerdej handler det blot om at lægge et lag chokoladedej på toppen og efterfølgende pensle dem med remonce og snørre dem sammen.
Sprødt, snasket og lækkert - fang opskriften herunder på en solid omgang hjemmebagte wienersnurrer.
Wiener-snurrer
Sprøde og snaskede!
Ventetid: 50 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 230 gram hvedemel
- 150 ml mælk
- 15 gram gær
- 3 tsk rørsukker
- 0,4 tsk fint salt
Smør til udrulning
- 140 gram koldt smør
Chokolade-dej til pynt (kan undlades)
- 2 tsk kakaopulver
- 2 tsk brun farin
- 40 gram hvedemel
- 30 ml mælk
Remonce
- 70 gram smør
- 70 gram brun farin
- ½ tsk kanel, stødt
- ½ tsk kardemomme, stødt
Fremgangsmåde
- Opløs gær i mælken og tilsæt sukker - tilsæt nu hvedemel efterfulgt af salt og ælt det grundigt sammen i nogle minutter. Hæld det ud på et meldrysset bord og lad det hæve en time.
- Efter hævning, følger du guiden til wienerdejsfoldning længere oppe i artiklen!
- Når wienerdejen er i hus, stilles den i køleskabet. Bland nu alle ingredienserne til chokolade-dejen, indtil du har en ensformig masse, der ikke klistrer. Rul den ud, så den har ca. samme areal som arealet på dit wienerbrød lige nu. Stil den i køleskabet i 20 minutter. Bland ingredienserne til remoncen og lad det stå uden for køleskabet.
- Tag nu wienerdejen ud igen og læg chokolade-dejen på toppen - klem den godt ned på, så den fæstner fast. Nu skal du rulle dejen ud til en firkant på ca. 25x25 cm. Vend dejen med chokoladesiden nedad - Smør laget af remonce på.
- Skær nu strimler af dejen ud - ca 6-8 stk - og sno dem om sig selv og fold dem herefter sammen som en lille kringle/snurrer. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad den hæve i 30 minutter.
- Forvarm ovnen på 190 grader varmluft - afbag dem i ca. 15 minutter. Fortvivl ej, når der smelter smør ud på bradepanden - det er fra remoncen. Det bliver suget op igen og har ikke nogen negativ effekt på wienerbrødseffekten.