Wienerschnitzel
Evig klassiker - wienerschnitzel!
Wienerschnitzel er en evig dansk klassiker i det danske køkken. Vi snakker kogte ærter, brasede kartofler og en lille dreng på toppen.
Så synger fuglene! Og så skal vi ikke glemme, at det er en god unskyldning, for at hive kødhammeren frem!
Herunder får du en klassisk, nem opskrift på, hvordan du laver din wienerschnitzel - hertil skal du blot servere en omgang kogte ærter og kartofler stegt på panden i olivenolie, indtil de er sprøde og gyldne!
Wienerschnitzel
Sprødt og lækkert!
4 portioner
30 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 4 stk kalveinderlår
- 1 tsk salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1½ spsk. hvedemel
- 1 stk æg
- 1 dl rasp
- 4 spsk. smør
- 1 stk citron, økologisk
- 4 stk ansjos
Fremgangsmåde
- Bank kødet lidt med håndfladen eller en hammer for at flade stegefladen lidt mere ud.
- Bland hvedemelet med salt og peber i en skål. Pisk ægget sammen i en anden skål.
- Vend kødet først i melet, derefter ægget og derefter i raspen, så det dækker hele kødstykket. Lad dem ligge i 5-10 minutter, så paneringen tørrer lidt ind og ikke så nemt falder af under stegning.
- Hæld halvdelen af smørret på panden og brun det af - steg kødet på middelvarme, indtil det er gyldent og sprødt. Vend, tilføj det sidst smør og steg den færdig.
- Smid din schnitzel på en tallerken med ærter og kartofler og læg en citronskive med en ansjos på toppen!