Mandekogebogen

10 måder at bruge rabarber i madlavning

Masser af smag over hele linjen.

Rabarber er lidt som en råvareverdenens svar på en sur teenager – syrlig, farverig, lidt svær at håndtere… men når du rammer rigtigt, så er det ren magi. De fleste kender den fra grød og kager, men rabarber kan meget mere end bare at stå og boble med sukker.

Læs også: Grilled cheese med ramsløg

Her får du 10 måder at bruge rabarber i køkkenet – nogle klassiske, andre lidt mere uventede. Og ja, de smager allesammen af forår og overskud.

1. Rabarbergrød

Den absolutte klassiker. Skåret i stykker, kogt med lidt sukker og vanilje – og så serveret med mælk eller fløde. Simpelt, nostalgisk og perfekt som dessert eller snack. Eller morgenmad. Ingen dømmer.

2. Rabarberkompot til ost eller kød

Drop æblekompotten og lav en rabarberversion med lidt honning, ingefær og måske en smule eddike. Perfekt til en fed brie, grillet kylling eller svinekød. Sødt + syrligt = fest i munden.

3. Rabarbercrumble

En solid go-to. Smid rabarber i et fad, drys lidt sukker og vanilje over, og dæk med en sprød blanding af havregryn, smør og brun farin. 25 minutter i ovnen – og så is på. Done.

4. Rabarber-is eller sorbet

Lav en rabarberpuré og brug den som base til en frisk sorbet eller som swirl i en cremet vaniljeis. Den syrlige smag skærer igennem på den helt rigtige måde.

5. Rabarber i salater

Jep – det lyder skørt, men prøv at lynstege rabarber i lidt olie og honning og brug dem i en salat med fx rucola, feta og ristede kerner. Det er sprødt, syrligt og ret fancy uden at være besværligt.

6. Rabarbersaft

Kog rabarber med sukker og lidt citron, si det – og så har du en rød, læskende saft, der både kan drikkes rent, blandes med danskvand eller forvandles til sommer-cocktails.

7. Rabarberchutney

Krydret, sød og syrlig. Brug rabarber sammen med løg, ingefær, chili og eddike. Perfekt til grillmad, burgere eller som dip til ostebordet.

8. Rabarberkage – med eller uden marcipan

Kombinér rabarber med en svampet kagedej – evt. med marcipan eller kokos. De syrlige stykker giver et lækkert modspil til det søde. Top med flormelis eller skyrglasur.

9. Rabarber-sirup til drinks

Kog rabarber med sukker og lidt vand, si og reducer – og du har en lyserød sirup, der tager dine G&T’er, cocktails og lemonader til næste niveau. Prøv den også i prosecco. You’re welcome.

10. Rabarber på grillen

Skær tykke skiver, pensl dem med lidt honning og smid dem på grillen i et minut eller to. Perfekt som tilbehør til grillet kød eller som dessert med en klat is og ristede mandler.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce