Mandekogebogen

Årets store julekalender-guide 2019

Guide til årets oplevelser til december!

Julekalendere!

Det er absolut et af årets højdepunkter i december og den søde juletid - og de klassiske kalenderlåger med daglige godter er på ingen måde noget, man kun skal have, når man er et barn.

Der findes nemlig utallige at lækre variationer af smagsoplevelser dedikeret og skræddersyet til voksne - og i år er ingen undtagelse. 

Jeg har traditionen tro kastet mig over årets guide af forskellige julekalendere på markedet i år, hvor du kan læse med og finde lige den julekalender på listen, som passer til din søde juletid.

Guiden er gigantisk i år - der er simpelthen noget for enhver smag!

Der er alt fra chokolade, lakrids, bolcher og vingummi til kaffe, vin og spiritus - ikke et øje tørt.

Kig med herunder, hvor listen over årets julekalendere befinder sig -  - listen bliver opdateret løbende op til jul, så alle kan nå at være med.

- og vigtigst af alt? At du kan nå og få fingrene i din julekalender!

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Vin-julekalender 

- fra Vinuniverset

En af de nyere tilføjelser til guiden finder vi i spiritus-afdelingen, hvor de gode folk hos Vinuniverset har skabt en unik julekalender med 24 forskellige slags vine. Det smarte ved julekalenderen er, at du kan få smagt en masse forskellige vine uden at skulle købe hele flasker - bag hver låge gemmer sig en 10 cl flaske med nøje udvalgte vine fra små kvalitetsproducenter fra bl.a. Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien. Flasken passer perfekt til et enkelt glas vin, hvoraf du godt kan glæde dig til at smage kvalitetsdråber hver dag - vi snakker blandt andet en tysk Riesling, der sparker røv til julesæsonens fiskebord! Man kan tydeligt se, at det er en julekalender, som er sat sammen af folk, der har forstand på regioner, druetyper og en forståelse for diversitet i smagspaletten - en perfekt julekalender til vinentusiasten eller dig, som gerne vil udvide din horisont på vinfronten på en nem og velsmagende måde!

Pris:

849 kroner.

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Bolche-julekalender

- fra Bolcheriet

Det er altid en fornøjelse at se, hvad de gode folk fra Bolcheriet har brygget på til årets julekalender, da den som altid byder på både en fryd for øjet og for ganen - selve julekalenderen er nemlig designet i små genbrugelige æsker, som man kan hænge på juletræet med julegodter eller andre steder som dekorative ophæng. Selvom designet er spot-on, så er det trods alt indholdet, som vinder flest point hos mig. Bolcherne! Og igen i år bliver man overrasket over, hvor mange forskellige smagsnuancer, man kan opnå - og desuden hvordan de imponerende mønstre i midten gør den til rendyrket øjeguf! Vi snakker alt fra de klassiske rålakrids og rabarber-bolcher til en af mine personlige favoritter, hindbær & hyldeblomst. Og som et ekstra prik over i'et er der også et par karameller gemt i et par af lågerne for lidt ekstra variation - og fik jeg sagt, at der minimum er 3-4 stykker bolcher pr. låge?

Pris:

249 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Chokolade-julekalender

- fra Xocolatl

Her har vi fingrene i et par julekalendere, som ikke blot prioriterer smag og variation højest, men også kæler for detaljegraden og håndværket ned til mindste detalje. Den ene julekalender holder sig til de simple glæder med en variation af fyldte chokolader med saltkaramel og mint - hvilket er lidt af en bedrift i sig selv, da der netop ikke er meget at gemme sig bag ved! De sidder lige i skabet med det rette knæk og en sødmefuld dybde i fyldet, og så er kalenderen designet som de klassiske gammeldags kalendere, hvor man skal trykke chokoladen ud af sin form - nostalgi for alle pengene (uden de uheldige oplevelser af noget, man bedst kan kalde 'stearinlyschokolade' i 10 kroners-udgaverne fra barndommen)! Den kalender, som trækker flest point i land, er dog selvfølgelig deres luksusjulekalender, som foruden to fyldte chokolader pr. dag også bidrager med et hyggeligt lille juleeventyr fra stedet, hvor det hele startede for dem - Christianfeldt. Blikfanget er dog de utroligt flotte tempereringer på chokoladen med diverse mønstre og farver, som omkapsler et velsmagende fyld - hvad enten vi snakker dragé, chokolader eller noget helt tredje. Uanset om man nørder chokoladetemperering eller ej, så kan det blotte øje hurtigt spotte en imponerende, knasende chokoladeoverflade på lang afstand i denne nye tilføjelse til årets juleguide!

Pris (saltkaramel+mint-julekalender):

139 kroner

Pris (Luksuschokolade-julekalender):

399 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Vingummi-julekalender

- fra Wally & Whiz

Årets julekalender fra Wally & Whiz byder på 12 lækre variationer af deres famøse firkantede gourmetvingummi i deres klassiske og firnurlige skuffedesign. Og designet såvel som smagen er den helt perfekte illustration for den legende, eksperimenterende tilgang de har til vingummi-universet. Vi snakker vingummier lavet uden kunstige tilsætningsstoffer og smagsstoffer, og skabt af vegansk stivelse, så alle kan være med. Smagene? De sidder edermame lige i skabet. Og her snakker vi naturlige smage! Eksempelvis kan du få den nye variant 'fersken med pære', som smager himmelsk - og så smager de rent faktisk af det, som de burde smage af! De lækre firkanter er helt uimodståelige, både i konsistens og smag - og så giver hver låge en god håndfuld vingummier at gå amok i. Gourmetvingummier er kommet for at blive!

Pris

299 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Gin & Tonic-julekalender

- fra 1975 by Simon

Ginbølgen fortsætter ufortrødent på det danske spiritusmarked, og det er og bliver stadigvæk den klassiske G&T, som folket vil have. Og mens man i 90'-00'erne slog sig til tåls med en Schweppes Tonic og en billig slavegin, så har folk heldigvis fået lidt mere fokus på smagen og kvaliteten - og denne målgruppe har folkene hos 1975 by Simon skræddersyet en julekalender til! I al sin enkelthed er det en julekalender, hvor man den ene dag får en udvalgt gin og den efterfølgende dag får en kvalitetstonic. Der er 12 forskellige slags gin og 12 forskellige slags tonics, som bliver et velsmagende studie i, hvor meget man egentlig kan variere en ellers utrolig simpel drink. Og der er selvfølgelig serveringsforslag til hver drink - alt i alt kan man tale om en julekalender, hvor folkene bag virkelig ved, hvad de har med at gøre. Gin & Tonic for feinschmeckere!

Pris:

650 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Kaffe-julekalender

- fra Kaffeagenterne

Man kan ikke overleve mørke vintertid alene på chokolade og søde sager - der skal kaffe på morgenbordet! Og her har vi fingrene i en julekalender, som hver dag giver dig en ny pose kaffebønner. Kaffeagenterne gentager deres geniale succes for sjette år i træk, og endnu en gang byder de os velkommen i deres velsmagende univers af fantastisk kaffe - nøje udvalgt af folk, som ved, hvordan man får den rette smag ud af de kære bønner. Der er en ny variation hver dag, som passer til 1 liter kaffe eller ca. 8 kopper. Hver pose bringer dig enten til et nyt land, en ny ristning eller byder på nye smage - der er noget for enhver kaffeelsker, og så passer den til stort set alle moderne måder at brygge sin morgen/aftenkaffe på. Designet har desuden også fået en overhaling i år, så man nu får den klassiske julekalender-oplevelse med låger - den perfekte julekalender til dig, som trænger til lidt at vågne på i december måned, men samtidig går op i smag og kvalitet!

Pris:

499 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Lakrids-julekalender

- fra Lakridseriet

Martin og Kim fra Lakridseriet har efterhånden eksperimenteret med den ædle kombination af lakrids og chokolade i mange år nu, og resultatet af eksperimenterne har givet nogle af de mest velsmagende og interessante kombinationer på markedet. Deres julekalender er ingen undtagelse, hvor man hver dag får et indblik i deres globale 'petriskål' af forskellige smage - de har nemlig rejst verden rundt for at lade sig inspirere af forskellige landes måde at kokkerere med lakrids på. Eksempelvis en hindbærvingummi med lakridspulver inspireret fra Amsterdam eller en god, klassisk fudge fra Londons gader. Julekalenderen er en jordomrejse for dine smagsløg og den perfekte julekalender til lakrids-entusiasten, som ønsker at prøve kræfter med ikke blot nye smage, men også teksturer, sammensætninger og alternative råvarer. De mundvandsfremkaldende kreationer byder på mange forskellige kombinationer - alt fra chokoladeovertrukket til de helt klassiske stykker velkogt lakrids. Lige i øjet!

Pris:

269 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Bacon-julekalender

- fra Ømands Bacon

Det er ikke nogen underdrivelse, når jeg siger, at Allan Ømands julekalender er en af de elementer på listen, jeg glæder mig allermest til. Den mand kan fandeme lave bacon! Og i den søde juletid kan man altid bruge sprød gris på den eller den anden måde - og med denne adventskalender kan man hver søndag se frem til - uden pis - den bedste bacon, jeg nogensinde har smagt. Hver søndag får man en gave, hvori der ligger to pakker med forskellige typer bacon - alt fra intens vildsvinebacon til dansk, økologisk gris. Nu hvor manden bag konceptet er en vaskeægte baconista, så medfølger der selvfølgelig også et par retningslinjer til, hvordan man skal prøve at 'blødstege' det for at fremhæve smagen bedre. Det er rendyrket selvforkælelse på kødfronten med uimodståelige skiver bacon fra forskellige grise eller forskellige udskæringer - mundvand, sæt i gang!

Pris:

549 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Karamel-julekalender

- fra Karamel Kompagniet

Hvis der er nogen, som har gjort en dyd ud af at skabe håndlavede karameller, som smelter på tungen, så er det Karamel Kompagniet. Der er noget for enhver smag bag hver låge i kalenderen, som gemmer på små, daglige æsker, hvori man finder to fantastiske karameller - sortimentet i kalenderen byder på alt fra saltkaramel og lakridskaramel til deres lidt mere julede kreationer såsom deres sagnomspundne 'slentrekugler'. De er al sin enkelthed som at holde jul i munden i en symfoni af julekrydderier og blød karamel. Ikke et øje tørt! Et af de helt store trækplastre - foruden den vanvittigt høje kvalitetsfaktor på smagen og konsistensen - er uden tvivl variationen. Simple karameller over hele linjen, men med små justeringer og finurligheder, som gør dem uimodståelige i den mørke juletid - og så har illustrator Mads Berg designet den utroligt flot, så den bliver en juledekoration i sig selv!

Pris: 

275 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Bolche-julekalender

- fra Almuegaarden

Bolchekogeriet i Tivoli har igen i år lavet deres fortryllende julekalender, som med nogle små justeringer på designet igen i år ikke blot fylder din mave med nogle af de bedste bolcher på markedet - men den fortæller også en historie. Lidt ligesom de gamle klassiske julekalendere fra barndommen, hvor hver låge var en brik i en større fortælling eller billede, så giver denne julekalender igen i år dig en magisk rundrejse gennem bolchets historie i Danmark. En lærerig og interessant gennemgang af den spæde begyndelse såvel som historien om den enkelte type bolche - og så er der selvfølgelig mindst 4 bolcher bag hver låge, som byder på nogle af de flotteste designs, jeg længe har set. Smagene er anderledes, nytænkende og ikke mindst spækket med opfindsomhed over hele linjen - de har fundet en utrolig god balance mellem de 'klassiske' bolcher, som man altid kender og så de mere nytænkende kreationer, hvor både udseendet og smagen hænger sammen til noget unikt. En absolut sikker vinder til hele familien!

Pris

299 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Chokolade/lakrids-julekalender

- fra Sv. Michelsen

Nogle af Danmarks bedste folk til at lave fyldte chokolader har igen i år deres famøse julekalender for to på markedet, som brillerer på deres smagfulde dybde, solide håndværk og selvfølgelig variation i tekstur og udtryk - men i år har de også smidt deres nye lakrids/chokolade-julekalender med i puljen. Deres lakridsdragéer har længe været efterspurgt i julekalender-universet, og nu kan man endelig få 24 dage med deres unikke kreationer af chokoladeovertrukket lakrids. Lakrids-populariteten fortsætter i stor stil og her får man en masse forskellige variationer - alt fra de klassiske med mælkechokolade og lakridspulver til de lidt mere avancerede smagsindtryk med jordbær og hvid chokolade. En herlig symfoni af chokolade og lakrids, som passer perfekt til dem, der vil prøve en varation til deres fyldte chokolader. Gældende for begge julekalendere er blandt andet, at de bruger fair-trade kakao - så du helt med god samvittighed kan nyde de syndige dessertchokolader hele december måned!

Pris (Chokoladekalender, 2 pers.):

400 kroner

Pris (Lakrids+chokoladejulekalender): 

220 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Portvinsjulekalender

- fra Drikportvin.dk

Hvis der er en drik, som passer perfekt til den mørke vintertid med indehygge - så er det portvin. Den ædle drik har heldigvis fået en renæssance hos folket de seneste år, hvor fokusset på kvalitet og unikke smagsudtryk er i højsædet. Og her har vi fingrene i en portvinsjulekalender, hvor der virkelig er kræset for dig! Vi snakker hele 24 forskellige små flasker i en herlig potpourri af alt fra de mere klassiske produktioner helt op til de tunge drenge med omkring 25-30 år på bagen. De gode folk bag julekalenderen er gået all-in på en nøje udvælgelse af de helt rette flasker fra fire forskellige producenter - og så er der endda et udvalg af specialaftapninger såvel som ikke hidtil udgivne eksklusiviteter til denne kalender, som gør udvalget helt unik på smagsoplevelsen. Overordnet set en herlig julekalender, som både forkæler dig, som for første gang skal have åbnet dørene til portvinens fantastiske univers, såvel sig dig, der i mange år har kendskab til, hvad kvalitet er på portvinsfronten!

Pris:

599 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Chokoladejulekalender

- fra Kjærstrup

Den chokoladeglade familien Kjærstrup fra Bornholm har igen i år deres unikke chokoladejulekalender på markedet, som er en af de mest perfekte eksempler på konceptet 'Bornholmske fristelser'. En farverig, flot og appetitlig sammensmeltning af en julekalender og en æske med fyldte chokolader, som bringer julestemningen ind i stuerne med dekorative fornøjelser. Hvis der er noget, som mangler i mange moderne julekalendere, hvis du spørger mig, så er det marcipan. Jeg elsker marcipan! Og her får man - foruden håndlavede lækre fyldte chokolader med sans for kvalitet, råvarer og gode smagsoplevelser lavet fra bunden - nogle helt simple og utroligt lækre chokoladeovertrukne marcipanstængler. Helt klassiske, helt perfekte! Der noget herligt over at lade simple kvalitetsråvarer tale helt for sig selv - og så er alle elementerne i den håndlavede chokoladejulekalender pyntet og dekoreret i hånden - det er om muligt den mest hyggelige, familiære julekalender på listen i år!

Pris:

300 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Kaffeblend-julekalender

- fra DinLuksus

Et lille, unikt kafferisteri på Fyn har fået så mange henvendelser om at lave en julekalender gennem tiden, at de nu for første gang i år er klar med deres helt egen kaffe-julekalender! Og man forstår godt den store efterspørgsel, da de ikke blot laver nogle utroligt interessante og velsmagende ristninger, men også har øje for at finde de helt rigtige kaffebønner. De går helt klassiske til værks med 23 poser med nøje udvalgte bønner, som alle bliver pakket i en autentisk og julestemningsvenlig kaffesæk fra deres eget risteri - og den 24.? Der får du en stor pose bønner fra en spritny blend, som de endnu ikke har frigivet til offentligheden - så er der dømt kaffepremiere og eksklusivitet til Juleaftensdag! Julekalenderen tager dig med på en unik rejse i kaffens fodspor i en masse nøje håndudvalgte kaffetyper, som giver forskellige smagsnuancer alt efter ristningsgrad og geografisk ophav. Det er en vaskeægte julekalender for den kaffetørstige juleelsker, hvor hver låge giver dig 60 gram kaffe passende til en liter kaffe hver morgen op til Juleaften!

Pris:

399 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Chokolade-julekalender

- fra Elmelund Chocolatier

Elmelund Chocolatier, en underafdeling af den familiedrevne chokoladefabrik, Økoladen, har igen i år deres prisvindende julekalender på markedet, som sætter fokus på bæredygtighed, økologi - og så selvfølgelig smag! Selve brandet er spækket med forskellige kvalitetsstempler, og mens du med god samvittighed kan få fingrene i deres julekalender, så er det uden tvivl smagen og håndværket bag chokoladen, som trækker pointene i land! Hele familien bag virksomheden har taget chocolatier-uddannelsen, og deres veletablerede forståelse på kakaobønnernes smag går i perfekt symfoni med deres valg af lækkert og velsmagende fyld. Man kan smage, at der bliver eksperimenteret med forskellige smage og teksturer, og selve kalenderen kører et meget simpelt og stringent design - både på chokoladen og selve pakningen - som gør, at man får fuld fokus på nydelsen af de lækre, fyldte chokolader. En simpel og fantastisk klassiker, som værner om det minimalismen, håndværket, bæredygtigheden og selvfølgelig en smag, der sidder lige i skabet!

Pris

270 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Lakrids-julekalender

- fra Bülow

En af mine personlige favoritter finder altid sin vej til årets guide, og det er selvfølgelig de lækre lakrids-produkter fra Johan Bülow. Han var en af pionererne, da lakridskonceptet indtog Danmark, og firmaet fortsætter i stor stil med at udvikle nye smage og bevare et vanvittigt højt kvalitetsniveau. Deres årlige perle på julekalenderfronten kommer i form af deres luksuskalender, som bugner af kvalitetsoplevelser - der er alt fra de klassiske dragéer til specialkogt lakrids, som alt sammen er i rigelige mængder til hele familien eller én sulten slikglad type! Hver dag byder på nye smagsoplevelser og variationer i teksturer - og så er der både velkendte gengangere såvel som unikke limited editions! Det er en velsmagende potpourri af forskellige måder at udnytte lakrids på, hvor man både får lov til at smage det helt 'naturlige' lakrids såvel som de chokoladesvøbte og/eller knasende kreationer med en kerne af lakrids. Overordnet set en af mine evige favoritter, da der ikke er en finger at sætte på hverken kvalitet, smag, opfindsomhed og variation!

Pris:

600 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

The- og Kaffejulekalender

- fra The Brew Company

En klassisk genganger på kalenderlisten finder man selvfølgelig hos The Brew Company, som med deres finurlige og opfindsomme design på en transportabel kaffe- og the-kop stadigvæk er mindblowing for mig. Det fungerer bare! Og hvis du ikke er stødt på dem før, så får du kaffe/the i 'brevkop'-form, som i sig selv fungerer som en lille kaffemaskine - du skal blot tilføje kogende vand, så virker den både som kaffemaskine og filter i ét! Og det er malet kvalitetskaffe og nøje udvalge te-varianter over hele linjen. Specielt the-julekalenderen overrasker på smagsfronten, da deres opfindsomme kreationer rent faktisk har dybe smage af netop det, som de forsøger at smage af - naturlige produkter som både giver julede smagsoplevelser såvel som velsmagende helsevarianter, der booster din sundhed. På kaffefronten får man forskellige ristningsgrader såvel som forskellige regioner og bønnetyper fordelt over 24 dage - og så svarer hver pose på daglig basis til to kopper kaffe. Du kan have den med på farten, på svampeturen eller bare nyde en hurtig varmer, som hverken går på kompromis med smagen eller kvaliteten!

Pris (Kaffejulekalender):

300 kroner

Pris (The-julekalender):

300 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Chokolade + saml-selv-julekalender

- fra Valrhona

Franske Valrhona har igen fundet sin vej til julekalenderguiden, og man forstår godt hvorfor. Der er noget simpelt og fantastisk over deres koncept, hvor de blot lader chokoladen tale for sig selv - vi snakker hverken fyldte chokolader, ekstra tilføjelser eller lignende. Det er blot forskellige stykker rene chokolader med varierende kakaoindhold - alt fra deres vanvittigt velsmagende 70 procents Guanaja, eller deres cremede, fløjsbløde karamelliserede, hvide chokolade Dulcey. Det er den perfekte chokolade til en kop kaffe eller bare en hurtig hapser i frokostpausen - og som noget nyt kan man få en familievenlig udgave, hvor man rent faktisk selv skal i gang med tempereringen. Eksempelvis deres Biskélia-kalender, hvor man med 200 gram mælkechokolade selv skal kreere julekalenderen med støbeform, tom julekalender og rendyrket familiehygge. En opfindsom måde at skabe ekstra julehygge i december måned, for hvem elsker ikke at lege i køkkenet med chokolade - og måske lige smage på den et par gange eller to under processen?

Pris: (klassisk sortiment-julekalender):

200 kroner

Pris (Saml-selv-julekalender):

150 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Øl-julekalender

- fra To Øl

Danskerne er eminente til at lave specialøl fra forskellige mikrobryggerier rundt i landet, og hvis der er ét bryggeri, som har formået at komprimere kvalitet, velsmag og opfindsomhed i en julekalender med øl - så er det hos To Øl. Firmaet startede op tilbage i 2010 og lige siden har de eksperimenteret, provokeret og leget med den ædle ølbrygningskunst, hvilket har resulteret i nogle fantastiske smagsoplevelser gennem tiden. Og julekalenderen er ingen undtagelse! Fordelt på 24 dage dykker julekalenderen ned i forskellige måder at brygge øl på - alt fra forskellige typer, varianter, smage og ikke mindst forskellige styrker, som blandt andet kommer til udtryk i deres ikoniske 'Julemælk' på svimlende 15 procent! Der er noget for enhver smag, og mest af alt noget for dig, som gerne vil eksperimentere lidt mere med anderledes og nytænkende smage samt udvide sin viden omkring specialbryg - men samtidig også kan lide, at det brygget af folk, som er connoisseurs på ølfronten. Og så kan det ikke understreges nok, at det er 24 forskellige øl - en ny overraskelse hver dag op til jul? Ikke et øje tørt! Julekalenderen er en petriskål af ølbrygning, når er allerbedst, sjovest og ikke mindst velsmagende!

Pris:

719 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Chokolade-julekalender

- fra Kathrine Andersen

Danmarks ældste chokoladeværksted er igen i år på banen med deres smagfulde julekalender, som giver et indblik i deres dygtige håndværk og ikke mindst sans for simple smage og lækre råvarer. Deres julekalender i år går som altid helt klassisk til værks og byder på 24 låger, som er fyldt med forskellige former for dessertchokolader nøje udvalgt af deres team - de puster nyt liv i de helt gamle klassikere såsom åkander eller harlekin-ringe, som i al sin simplicitet sørger for at vække nostalgiske minder såvel som simple og rene smage. En af mine favoritter i julekalenderen er uden tvivl deres lille chokoladeovertrukne marcipangris - det falder på et tørt sted, da mange julekalendere ikke har den store mængde marcipan med i deres udvalg længere. Og her? Der får du simpelthen en helt, helt klassisk omgang velsmagende marcipan og knasende mørk chokolade. Det sidder lige i skabet! Det er julekalenderen, som værner om traditionerne og den originale julehygge.

Pris:

250 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Chokoladebar-julekalender

- fra Simply Chocolate

Simply Chocolate er altid et sikkert hit på årets julekalenderliste, og det skyldes ikke blot, at de står bag en vanvittig velsmagende oplevelse - de har været innovative fra starten af og skræddersyet deres design til den sliksultne juletype! Hvor de fleste julekalendere har 24 låger, så har denne julekalender hele 30 låger - de ekstra låger kan åbnes, når vintertimerne er ekstra hårde ved dig. Du ved, de dage hvor et lille stykke chokolade ikke helt er nok til at få dig til at koble fra efter en lang arbejdsdag! Og i hver låge får man mini-versioner af deres populære barer - heriblandt min personlige favorit ‘Fresh Freddie’ med spelt, mint, kokosnød og mørk chokolade. Og så kan man på ingen måde stå for deres ‘Dark Marci’, som i al sin enkelthed er marcipan med et tykt lag mørk chokolade. De simple glæder! Simply Chocolate er en legesyg julekalender med masser af sjove smagssammensætninger og nogle anderledes udgaver af konceptet ‘juleslik’ - der er noget for enhver smag og desuden rig mulighed for at forlænge julehyggen lidt ekstras dage!

Pris:

275 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Instant kaffe-julekalender

- fra Beanies

Hvis morgenerne skal gå lidt stærkt i den søde juletid, og du ikke lige tid til at male bønnerne, lave latte-art eller bruge tid på at tilføje sirup, smagsgivere eller andet - så er Beanies' julekalender sendt fra himlen. I al sin enkelthed er det en julekalender, som hver dag giver dig instantkaffe passende til to kopper kaffe - og du får endda et hyggeligt lille julekrus med i samlingen. En af de ting, som gør kalenderen interessant og anderledes, er, at det ikke bare er almindeligt frysetørret kaffe - der er op til 14 forskellige smage, som kan bidrage til kaffen med noter af eksempelvis hasselnød eller kanel. Hvis man er lidt til de 'søde' kaffetyper, men ikke lige har brug for de ekstra kalorier, så er kalenderen én lang tjekliste af ting, du ikke behøver at bekymre dig om - glutenfri, nøddefri, sukkerfri og veganervenligt. En fin lille måde at 'krydre' sin morgenkaffe på i den kolde vintertid, hvor man af og til kan trænge til en lidt mere julet drik til at komme på benene!

Pris:

249 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Likørchokolade-julekalender

Anthon Berg er en rutineret størrelse på chokolademarkedet, som i utallige år har leveret forskellige afskygninger af fyldte chokolader og lækre, klassiske marcipanbrød. I år har blandt andet deres populære små chokoladeflasker fået deres helt egen julekalender som en nyhed på markedet. Kalenderen fanger alle de små klassikere, som du kender fra de dedikerede gaveæsker med fylde flasker af likørchokolade - vi snakker blandt andet Famous Grouse, Liqeur 43 og mange andre populære samarbejder, som alle sammen er indkapslet i et lækkert overtræk af mørk chokolade - i alt 2 x 12 forskellige flasker med nogle af de største spiritushuse i verden. Det er perfekte kombi til til et stykke dessertchokolade til aftenskaffen, hvor man lige trænger til, at chokoladen har fået et lille ekstra pift. Alkohol og chokolade i én fordelt på 24 dage med 12 forskellige varianter? Det er ikke dumt!

Pris:

149 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Lakridspibe-julekalender

- fra Skipper's Pipes

Hvem elsker ikke en god lakridspibe? Det er lidt som om, at julen ikke er helt det samme uden sådan en vaskeægte klassiker med ved julebordet! Og den er som den altid plejer at være - en god blanding af helt klassiske lakridspiber med sød lakrids og så versionen med havsalt, samt en gigantisk overraskelse til Juleaften! If it's not broken, why fix it? Denne klassiske julekalender trækker stadigvæk point i land på sin klassiker-status, og den forstår at holde tingene simpelt i årenes løb uden at pille ved originaliteten. Hvis du trænger til at få lidt mere drengerøv ind i julen og desuden er ved at være en smule træt af alt chokoladen, kanelen og de andre julerelaterede festligheder, så er der ikke noget, der skærer bedre igennem end en stang velsmagende lakrids med krymmel på enden!

Pris:

119 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Øl-julekalender

- fra Sauveur Bière

En vaskeægte klassiker har igen fundet sin vej ind til listen, og det er selvfølgelig vores franske brødre fra Sauviere Biere, som igen i år har deres famøse Beery Julekalender i spil. Det er en rendyrket ølelskers drøm, da det ikke blot er udvalgte øl fra et enkelt brand - det er øl fra hele verden! Vi snakker 24 nøje udvalgte specialøl fra hele 17 forskellige lande samlet i én! Julekalenderen er ikke blot designet til at give dig forskellige smagsnuancer baseret på forskellige bryggeteknikker - man kommer kloden rundt og får smagt øltrends og innovative idéer, som man måske aldrig ville være faldet over før. Som en lille gåde skal man i en medfølgende bog forsøge at gætte næste låge, da den ikke bruger tal - en slags ølskattejagt! Denne genialitet af en øljulekalender er den perfekte kombi til folk, som gerne vil smage kvalitetsøl, men stadigvæk har mod på at prøve nye græsmarker - og så kan man selvfølgelig få den sendt direkte til fordøren!

Pris:

530 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Vingummi-julekalender

- fra Haribo

Nogle gange trænger man bare til at gå et smut ned af nostalgi-stræde og spise nogle af de ting, man fik som barn - heriblandt gælder også julekalendere såsom Haribo! Og så har vi endda mulighed for at få fingrene i den tyske udgave, som er spækket med interessante vingummi-variationer, maoam og blandet godt. Der er noget hyggeligt over at vende tilbage til barndommens julekalendere og se, hvordan eksempelvis de ikoniske guldbamser stadigvæk i stor stil vinder indpas hos de små. Og indrøm det - du bliver aldrig for gammel til en pose vingummibamser! Denne kalender er fyldt med en masse forskellige miniposer og diverse vingummi-typer - alt fra de tropiske tyggestykker til de klassiske cola-flasker. Den perfekte julekalender til den barnlige sjæl, som gerne tager et smut tilbage til barndommens smage på vingummifronten!

Pris:

65 kroner

ANNONCE
Årets store julekalender-guide 2019

Kaffekapsel-julekalender

- fra Estate Coffee

Hvis du kører kaffen hjemme i huset med en maskine, enten Nespresso eller lignende kapsel-system, så har Estate Coffee igen i år en herlig luksuskalender til decembermåned. Julekalenderen byder på 12 forskellige smagsnuancer, som balancerer mellem forskellige styrkegrader og forskellige typer kaffe - alt fra en hyggelig lungo til en espresso, som kradser i næsen! Og så er der også økologiske varianter med i puljen, samt en ekstra lille jule-relateret variant, som for alvor bringer julestemningen ind i de mørke decemberdage. På bagsiden af julekalenderen får du et udførligt overblik over, hvad du kan forvente at smage såvel som hvor bønnerne kommer fra og hvordan de er blevet ristet. En rigtig nem og lækker julekalender til dig, som bruger kapsler til morgenkaffen i din travle hverdag!

Pris:

249 kroner

ANNONCE

.... stay tuned - vi opdateret listen helt op til jul!

Del

Seneste nyt