Mandekogebogen

Den store julekalender-guide 2020

Noget for enhver smag i årets udvalg af julekalendere!

Den søde juletid nærmer sig og det betyder én ting - det er tid til julekalendere!

Og her snakker vi ikke dem, som du ser på skærmen hver dag i december - vi snakker dem på gourmetfronten, som sørger for alt fra flydende eller tyggevenlig selvforkælelse til de mørke vintertimer.

Traditionen tro har vi fundet de bedste på markedet - hvad enten du er til øl og vin eller chokolade og lakrids, eller de mere anderledes slags med popcorn, kaffe og skumfiduser!

Vi har fundet 2020s bedste julekalendere og vil hele vejen op til december sørge for løbende at opdatere guiden, så du kan få inspiration til selvforkælelse i december.

Bemærk: Der vil være reklamelinks på nogle af guidens julekalendere.

Følg med herunder og fang din næste julekalender!

ANNONCE
Xocolatl - Den store julekalender-guide 2020 Xocolatl

Xocolatl-chokoladejulekalender

Det danske chokoladefirma Xocolatl har på få år tordnet igennem på markedet med fyldte chokolader og triumferet med deres anderledes, opfindsomme og smagfulde kreationer - hvor fyldte chokolader for nogle år siden af og til betød lidt kedelige dessertchokolader i masseproducerede gaveæsker, er Xocolatl nu en af dem, som cementerer, hvor gode fyldte chokolader kan være i de retter hænder. I år er ingen undtagelse, da de foruden deres klassiske varianter nu også har lanceret en juletræskalender, hvor man finder 24 forskellige fyldte chokolader - det nytænkende ved kalenderen er, at de ikke er nummereret. Ofte spiser vi først med øjnene, så du får frit valg hver dag til at vælge lige den, som der fanger dit øje! Intens-smagende fyld, utallige varianter og det rette knæk på chokoladen - ikke et øje tørt. Grundessensen i julekalenderen er at vise, hvordan chokolader kan være små kunstværker i de rette hænder - og her brillerer julekalenderen fortrinligt på både den visuelle og smagsmæssige front!

 Ps. skulle du have mod på at prøve mere fra deres arsenal af velsmagende kvalitetsgodter, så prøv deres chokolade-humørpiller!

Pris: 300 kroner

ANNONCE
Champagne for Alle - Den store julekalender-guide 2020 Champagne for Alle

Champagne-julekalender

Skal der være lidt ekstra luksus at drysse udover din december måned, så har ægteparret Dinna og Michael dyrket en passion for champagne og udæsket et firma, som hjælper dig med at finde kvalitetschampagne uden at skulle droppe besøget hos mekanikeren for at få råd til boblerne. Og hvilken bedre måde at vise deres sans for kvalitetschampagne end at lave en julekalender! Hver søndag i advent får du en hel flaske champagne, som er nøje udvalgt med henblik på smag, oplevelse, prisklasse og dedikeret til hverdagen - ment på den måde, at de gerne vil bryde normen om, at man kun drikker champagne til nytår og konfirmationer. Det kan drikkes til alle lejligheder! I en særdeles charmerende julekalender med håndekorerede 'låger' og hver flaske pakket ind i en lille lærredspose får man en forsmag på det vidtrækkende, spændende (.. og vanedannende!) univers af mindre kendte champagnehuse. Rendyrket selvforkælelse og liflige bobler til de mørke vintersøndage i december!

Pris: 1250 kroner

ANNONCE
Ole Chokolade - Den store julekalender-guide 2020 Ole Chokolade

Ole Chokolade chokolade-julekalender

Her har vi fingrene i en julekalender, der gør en dyd ud af at optimere de klassiske smage til fingerspidserne, så man hver dag for smagen af kvalitet og håndværk for alle pengene. De gode folk hos Ole Chokolade fokuserer på at bruge naturlige råvarer og fravælge tilsætningsstoffer, hvilket tydeligt har sat sig præg på smagene - vi snakker rendyrket renhed i marcipan-nuancerne eller eksempelvis den perfekte, fløjsbløde smag og tekstur på deres nougatstykker - det er lidt som at få en af de klassiske gaveæsker, bare med flottere design, pænere håndværk og en gigantisk verden til forskel på smagen! Selve julekalenderen er i år lavet, så man hver dag har en låge, som i princippet er to låger, hvor der gemmer sig to stykker ens chokolade til hver dag - du kan med fordel dele den med din bedre halvdel. Men jeg advarer - pas på med at love for meget, de smager saftsuseme godt! Og prikken er i'et? Den 24. er der ekstra forkælelse med hele 4 stykker!

Pris: 399 kroner

ANNONCE
Natholdets øljulekalender - Den store julekalender-guide 2020 Natholdets øljulekalender

Natholdets øljulekalender

Har du fulgt med i Natholdets famøse julekalender de seneste par år, så kan du i år få muligheden for mere end blot at grine af Breinholt og co., som drikker sig plørefulde - nu kan du joine hyggen! I år bliver der nemlig lanceret en øl-julekalender, hvor ølekspert Carsten Berthelsen har udvalgt 24 unikke øl fra danske bryggerier - både for at give folket muligheden for at nyde kvalitetsøl fra hele landet, men også for at give en håndsudrækning til bryggerierne, som er hårdt ramt af Corona-krisen. Kalenderen byder foruden de 24 nøje udvalgte øl også på 4 danske snaps-varianter, Natholdet unikke specialøl og et Natholdet-glas til at skylle alle smagsoplevelserne ned med. Hvis du har ledt efter en dansk version af 'landet rundt' på ølkortet, så er dette den perfekte kalender til dig - du får smagt dig i gennem det danske bryggerilandskab med forskellige varianter og metoder. Ikke et øje tørt! Og så kan du jo skåle med Breinholt, Rasted og Berthelsen til december!

Pris: 999 kroner

ANNONCE
Lakridseriet - Den store julekalender-guide 2020 Lakridseriet

Lakridseriet lakrids- og chokoladejulekalender

De gode folk hos Lakridseriet blev ret hurtigt populære med deres koncept med at rejse verden rundt for at finde ud af, hvordan hele verdenskortet lavede lakrids på forskellige måder - og så lige kombinere det med en form for chokolade? Så er der ikke et øje tørt! Traditionen tro har de deres verdensrundrejse-julekalender i spil igen i år - denne gang også i en lidt større udgave - hvor man hver dag kan udforske forskellige landes bud på det perfekte stykke lakrids. Det kan enten være små, bløde tyggestykker til de lækre, bløde vingummier overtrukket med hvid chokolade og lakrids-støv. Det interessante er, at lakrids er omdrejningspunktet hele vejen igennem, men julekalenderen giver dig en smagfuld lektion i klassiske såvel som nytænkende måder at udnytte smagen på. Pak rygsækken og smut på en kulinarisk lakrids-rejse hjemme i din egen stue igen i år med Lakridseriet!

Pris: 349 kroner

ANNONCE
Vinuniverset - Den store julekalender-guide 2020 Vinuniverset

Vinuniverset-vinjulekalender

Hvis du mangler et lynkursus i vintyper eller bare altid har svært ved at vælge, om det skal være rød, hvid eller rose? Så er dette den perfekte julekalender for dig! Vinuniverset er igen i år på banen med deres famøse vinjulekalender, hvor man hver dag op til jul får en lille flaske med nøje udvalgte vine fra bla. Tyskland, Italien, Spanien og Portugal. Hver låge giver dig en lille flaske med 10 cl vin, hvor de gode folk fra vinuniverset tager dig med på en smagfuld rejse gennem ikke blot lande men også forskellige typer af vin - alt fra Cuvée til Spätburgunder - hvor man sparer problemet med at skulle åbne eller prøvesmage en hel flaske vin hver gang. Vinkalenderen giver dig mulighed for at teste dine smagsløg af og finde ud af, hvad du foretrækker og hvad du måske bør investere en helflaske i næste gang! Den perfekte julekalender til dig, som nyder et enkelt glas vin i ny og næ, eller som lige er kæk og smider et par deciliter i saucen eller gryderetten, når du er igang!

Pris: 849 kroner

ANNONCE
Foto: Michael Vangsgaard Hansen - Den store julekalender-guide 2020 Foto: Michael Vangsgaard Hansen

Wally & Whiz-vingummijulekalender

Vingummi-entusiasten Kristian Them Hansen har på få år taget verden med storm gennem små, firkantede stykker kvalitetsvingummi. Foruden at opfylde en række moderne forbrugerkrav såsom at være vegansk, laktose- og glutenfri, så er hemmligheden bag de små firkanter i bund og grund én ting - de smager helt fantastisk! Konsistensen er blød, sej og 'cremet', mens smagene er der, hvor guldmedaljerne hentes hjem - Wally & Whiz leverer vingummi, som rent faktisk smager af det, som de udgiver sig for. Mango smager af mango, og hindbær smager af hindbær! Det en et kæmpe wow-faktor på vingummifronten, hvor man mest af alt er bekendt med smage, som defineres ud fra, hvordan de er farvet med E-stoffer. Wally & Whiz har igen i år deres utroligt smukke julekalender i spil, hvor man nærmest som en gammeldags puzzle-box skal åbne julekalenderen og trække små skuffer ud med nye smage hver dag - en håndfuld pr. dag med alt fra kokossmag til solbær med lakrids. Velsmagende, vanedannede og uden tvivl en af de bedste form for vingummi på markedet lige nu.

Pris: 299 kroner

ANNONCE
Fever Tree - Den store julekalender-guide 2020 Fever Tree

Fever Tree G&T-julekalender

Gin & Tonic-drinken har i det seneste mange år fået en så vanvittig renæssance, at man længe har kaldt det gin-bølgen, som skyllede ind over os - hvor man før i tiden bare hældte gin sammen med tonic, så er man i dag meget nøje til at udvælge henholdsvis gin og tonic af god kvalitet. Og her kommer Fever Tree ind i billedet, som også står for et af de absolut mest populære tonic-brands i nutidens Danmark - de har nemlig lavet en G&T-julekalender! I al sin enkelthed får du bag hver låge enten en lille flaske/dåse tonic eller en flaske gin - 12 gin og 12 tonics i alt, hvilket resulterer i 12 nøje udvalgte muligheder for at blande en solid G&T sammen - hver gin er af højeste kvalitet og udvalgt, så de passer perfekt til Fever Trees kollektion. Eksempelvis Cucumber Tonic som passer perfekt sammen til et lille skud Hendrick's gin. Sammensætningerne gør, at du får en sublim smagsoplevelse i hver enkelt drink, og hvis du er ukendt i mulighederne for at variere drinken, så er kalenderen den perfekte prøvekasse. Ikke et øje tørt! Så kan du altid enten overveje, om december er måneden, hvor du napper en fyraftens G&T hver anden dag hele vejen op til december, eller du samler flaskerne, så du får et brag af en G&T-julefrokost sidst på sæsonen. Se dét er smart!

Pris: 750 kroner

ANNONCE
Simply Chocolate - Den store julekalender-guide 2020 Simply Chocolate

Simply Chocolate MEGA-julekalender

Hvis du måske har gået og tænkt, at der tit er lidt for lidt slik eller chokolade bag hver låge? Så har Simply Chocolate hørt din bøn. De har nemlig designet en MEGA-julekalender, som tager julegodterne op i gear. I forvejen er de kendt for at have hele 30 låger (du ved, hvis den lille sult ikke helt bliver stillet af de konventionelle 24 låger!) - men denne gang er de gået all-in. Kalenderen giver normalt små samples og smagsprøver på deres chokoladebarer, men denne julekalender giver dig hele barer bag hver eneste låge - det giver 28 (!) forskellige chokoladebarer og to æsker med kvalitetschokolade fordelt henover julen - se dét er en chokoladeelskers store drøm! Hvis du er typen, som hverken går ned på kvalitet eller kvantitet, så er denne julekalender skræddersyet til dig. Simply Chocolate er kendt for nogle opfindsomme, velsmagende og alternative kombinationer i deres chokoladebarer - vi snakker alt fra den fantastiske Fresh Freddy med kokos, mint, spelt og mørk chokolade til deres Persian Perry med hvid chokolade og persisk lakrids. Håndværket og variationen sidder lige i skabet og sørger for ekstra selvforkælelse i hele vintermåneden!

Pris: 899 kroner (reklamelink)

ANNONCE
Kaffeagenterne - Den store julekalender-guide 2020 Kaffeagenterne

Kaffeagenternes kaffejulekalender

Hvis der er én ting, man skal have ekstra af i december måned, så er det kaffe - den mørke tid skriger efter en god hjemmebrygget omgang kaffe og her sørger Kaffeagenterne igen år for at levere kaffe hver dag op til jul. Fordelt på 24 låger får man hver dag en pose med hele kaffebønner, som passer perfekt til enten 8 kopper kaffer eller ca. 1 liter kaffe - og foruden at være nøje udvalgte former for kvalitetskaffe, så får man også en herlig rundtur i kaffelandskabet rundt i verden med en beskrivelse af ophavet, ristningen og smagen. På den måde kan du både nyde en solid kop kaffe i de mørke vintertimer samtidig med, at du får udvidet din viden omkring smagsforskelle fra land til land. På nær espresso-brygning, hvor bønnerne er ristet lidt for let, så passer bønnerne perfekt til al slags kaffebrygning - filter, aeropres, stempelkande og så videre. Og hver låge gemmer på bønnerne i en lille vakuumeret pose, så de kan holde sig i flere måneder, hvis du ikke når at få drukket kaffen hver morgen op til jul. En fantastisk velsmagende julekalender, som står perfekt sammen med højtidens søde sager og hyggedage. 

Pris: 499 kroner

ANNONCE
Drikportvin - Den store julekalender-guide 2020 Drikportvin

Drikportvins portvinsjulekalender

Står du og mangler en skarp til juledesserten eller en digestivo ovenpå al den tunge julemad, så er en portvinsjulekalender vejen frem. Hver dag op til jul bliver du introduceret til forskellige portvine fra fire forskellige producenter - og der er noget for enhver smag. Ligesom sidste år bliver der sørget for forkælelsen med alt fra specialaftapninger og hverdagsportvine til de helt tunge drenge såsom en 30-årig Tawny. Hver dag er en ny og unik flaske på 5 cl - hvad enten du er en kender indenfor portvinsuniverset eller aldrig har sat dine ben i dette territorium, så er der dømt en på opleveren. Der er hvid, ruby og klassisk portvine, som i 24 dage varieres i smage, lagringer og koncept. Den perfekte lille skarp til ris a la manden, eller hvis du er lidt flabet og smider en flaske eller to i andesaucen. Man kan virkelig smage, at folkene bag kalenderen sørger for, at flaskerne er nøje udvalgte med fokus på variation, høj kvalitet og masser af velsmag. En rigtig sjælevarmer til de lange, mørke vintertimer!

Pris: 599 kroner

ANNONCE
The Mallows - Den store julekalender-guide 2020 The Mallows

Mallows skumfidus-julekalender

Mens storebroren Johan Bülow kastede sin kærlighed over lakrids, så har lillesøster Emma Bülow fundet sit kald i gourmet-skumfiduser. Og velsmag for alle pengene løber åbenbart i årene på den familie, da Mallows leverer lækre, nytænkende og interessante skumfiduser med mange varianter. Julekalenderen byder på økologiske lækkerier som blandt andet byder på smage såsom banan eller lakrids, og så er der en ekstra lille overraskelse som prikket over i'et - låget nummer 25 gemmer nemlig på noget helt særligt! Kalenderen giver en smagsparade gennem Mallows' 8 forskellige varianter og så er der heldigvis sørget for, at der er to skumfiduser bag hver låge så du kan dele med andr.... eller spise dem selv, selvfølgelig! Alle skumfiduserne er økologiske og man kan virkelig smage håndværket - konsistensen er mere fast og har et bedre bid end de ret gængse og kedelige standard-skumfiduser, man tager med på lejrtur. Smagene er desuden meget naturlige og meget aromatiske. Gourmet-skumfiduser kan altså noget!

Pris: 299 kroner

ANNONCE
Karamelleriet - Den store julekalender-guide 2020 Karamelleriet

Karamelleriet

Når nu det danske vejr år efter år har svigtet lidt på den hvide jul-front, så har de søde folk hos Karamelleriet heldigvis fundet en anden måde at skabe den hvide julestemning. Deres umiskendelige, trekantede julekalender er igen i år på markedet - denne gang i kridhvide farver med masser af glimmer og farver. Og foruden deres julekalender har de også lanceret et unikt makkerpar på snackfronten, nemlig Snemand Frost og Frøken Tø - henholdsvis fremført som to slags karamel med enten peanuts eller orange-smag. Opfindsomt, hyggeligt og vigtigst af alt - vanvittigt velsmagende. Deres julekalender byder igen i år på muligheden for at dele (hvis man er typen, der gør sådan noget med julegodterne!), da man bag hver låge finder to lækre karameller. Karamellerne er nøje udvalgt fra deres herlige sortiment af forskellige smage - i min optik er et af de største trækplastre ved udvalget, at der varieres så meget i konsistens! Vi snakker alt fra syrlige, bløde og tyggevenlige karameller eller smørmøre flødekarameller til benhårde såkaldte klippestykker, som er karamel-verdenens svar på hold kæft-bolsjer. En sensorisk julekalender-oplevelse fyldt med smag, variation og dygtigt håndværk!

Pris: 289 kroner

ANNONCE
Friis-Holm - Den store julekalender-guide 2020 Friis-Holm

Friis-Holm chokoladejulekalender

Her har vi fingrene i den ultimative feinschmecker-julekalender på årets liste! Manden bag, Mikkel Friis-Holm, har vundet store, internationale priser for sine kreationer, og allerede ved første låge forstår man hvorfor - de små, lækre stykker chokolader, som kan variere i alt fra lys, mørk og hvid, er meget mere end bare 'mørk eller 'lys'. To umiddelbart enslignende stykker chokolader eksploderer på hver deres måde i munden af forskellige nuancer og smage - nøje skræddersyet ud fra deres principper om bæredygtighed, kakaobønne-udvælgelse og arbejdsmetode. Det er nærmest en julekalender, som er et studie i, hvordan man kan variere chokolade og opnå noget nær perfektion - fra frugtige, saftige nuancer til tunge, bitre og mørke undertoner. Hver dag er en himmerigs mundfuld, hvor man bag hver låge får 5g, som den 24. kulminerer i en smagseksplosion på 25g. En fantastisk julekalender på mange punkter, som foruden smag og opfindsomt og kreativt design på udseendet er en kulinarisk rejse i chokoladens muligheder dag for dag - her kan man altså smage, at det ikke er for sjov, at Mikkel  har vundet guld til verdensmesterskaberne i chokolade de sidste 6 år. Chokolade til perfektion!

Pris: 375 kroner

ANNONCE
Beery - Den store julekalender-guide 2020 Beery

Beery øl-julekalender

Vores gode venner i Frankrig har igen i år lavet deres eventyrlystne og velsmagende rejse gennem øllandskabet i form af deres famøse Beery-kalender. I al sin enkelthed er dette julekalenderen til dig, som elsker eksperimenterende smage på ølfronten og gerne vil udvide din viden omkring, hvordan forskellige lande kan brygge øl. Gennem de 24 forskellige låger finder man et slaraffenland af forskellige typer øl og bryggemetoder - som kan give alt fra en saltkaramel-øl og sours til klassiske IPAs og nytænkende kreationer fra små og store bryggerier. Det er et stort legeland for voksne og den er efterhånden et fast inventar i vores julekalender år efter år! Du finder alt fra flaskeøl til dåser i kalenderen og det sjove er, at du ingen anelse har om, hvad der venter dig i lågen - se dét er spænding! Det er 24 dage med rendyrket eksperimenter på smagsfronten - men bare rolig, det er ikke sådan en kalender, hvor du bliver brugt som forsøgskanin. De gode folk kalenderen har nøje udvalgt de forskellige smage og varianter ud fra veltablerede bryggerier og sørget for at plukke toppen af poppen indenfor hver kategori. Lad ølrejsen begynde!

Pris: 520 kroner

ANNONCE
Joe & Seph - Den store julekalender-guide 2020 Joe & Seph

Joe & Seph popcorn-julekalender

En snack du måske endnu har afprøvet endnu, og som smager helt i gennem fantastisk, er gourmet-popcorn. De gode folk hos Joe & Seph har ud af det blå fundet på at poppe lækre, luftige popcorn og efterfølgende overtrække dem i alle mulige forskellige smage - alt fra saltkaramel eller kanelchokolade til de mere øl-venlige snacks med sort peber og ost. Det er faktisk en lille genialitet på snackfronten, da de har formået at finde den gyldne løsning, hvor man kan få et overtræk spækket med smag over de poppede popcorn uden at de mister konsistens, sprødhed og luftighed. Og julekalenderen er den perfekte måde at prøvesmage deres sortiment - hver låge gemmer nemlig på en lille pose med en håndfuld popcorn-snacks, som egner sig særdeles godt til den lille sult. Hvis du er fan af de poppede popcorn, som du enten får serveret rygende varme i biografen eller fra mikroovnen, så skal du unde dig selv at prøve dette - du vil ikke fortryde det! Sprødt, salt, sødt og rendyrket lækkert hele vejen igennem!

Pris: 265 kroner

ANNONCE
Bülow - Den store julekalender-guide 2020 Bülow

Bülows lakridsjulekalender

Årets musthave på julekalenderen er selvfølgelig den vante lakrids-kalender fra Johan Bülow. Navnet er efterhånden cementeret som værende et omvandrende kvalitetsstempel - ikke blot på råvarerne og smagen, men også på klimafronten, da deres julekalender i år er endnu mere miljøbevidst i sin indpakning. Som altid sørger julekalenderen for 2 stykker lakrids med overtræk pr. låge, som enten kan nydes alene eller deles med andre - problemet er bare, at de er uhyre vanedannende med deres dybe smag, naturlige aromaer og lækre konsistenser. Så hvis du får sådan en krabat her i hus, så vil jeg anbefale, at du holder den for dig selv! Fordelt på de ialt 24 låger får du forskellige smagskombinationer og typer af lakrids - alt fra almindeligt, blødt lakrids med chokoladeovertræk til mintknas, langtidskogt lakrids og diverse varianter med bær og friske smage. Der er noget for enhver smag og som altid er udvalget meget legende, spændende og ikke mindst fyldt med en masse forskellige variationer hele vejen op til juleaften!

Pris: 300 kroner

ANNONCE
Peter Beier - Den store julekalender-guide 2020 Peter Beier

Peter Beier chokolade- og isjulekalender

Peter Beier er i år på banen med deres kompromisløse og velsmagende chokolade-julekalender, hvor de har mikset en masse forskellige godter fra deres store arsenal af forskellige konfekt-kreationer - både de klassiske og de nytænkende, hvor man leger med smage af nougat, marcipan og masser af karamel. Og så har de holdt fast i deres årlige tradition, som også er en af mine absolutte favorit-overraskelser - nemlig chokolade-pyramider, som skal bruges ved at dyppe dem ned i varm mælk til den lækreste varme chokolade. Kvalitetschokolade, små finurlige overraskelser og velsmag over hele linjen.

Og som noget nyt i år har de valgt at designe en spændende is-julekalender - det fungerer på den måde, at du køber en klassisk papir-julekalender, hvor hver låge er en form for gavekort til deres forskellige isbutikker rundt i landet. Bag hver låge gemmer sig eksempelvis enten en valgfri kugle is eller måske et gavekort til deres syndige is a la mande-dessert. På den måde kan du tilsøde din december måned ved at smutte forbi en af deres forretninger og få dig en på opleveren i deres populære isunivers. I årets is-julekalender kommer du igennem hele deres issortiment, og gavekortene kan indløses følgende steder - Ørsholt Gods, i Stenløse, Østerbro, Store Kongensgade og Axel Towers.

Pris, chokoladejulekalender: 329 kroner

Pris, isjulekalender: 329 kroner

ANNONCE
Valrhona - Den store julekalender-guide 2020 Valrhona

Valrhona chokoladejulekalender

Hvis du er typen, som elsker at gå helt klassisk til værks på dine julegodter, så går du aldrig galt i byen med Valrhona - foruden at være en af de mest populære grund-brands til at lave chokolade-desserter, konfekt og lignende, så smager deres chokolade for sig selv også helt igennem fantastiske. Julekalenderen er ingen undtagelse - her får man fordelt på 23 låger et lille stykke chokolade hver eneste dag, som varierer i kakaoindholdet. Vi snakker alt fra den helt tunge og smagfulde sag på over 80 procent chokolade og ned til den cremede, syndige og vanvittigt velsmagende karamelliserede hvide chokolade - der er mange forskellige varianter og noget for enhver smag. Denne julekalender er skræddersyet til det lille ekstra stykke julegodte til aftenskaffen - og i låge nummer 24? Der får man minsandten en hel plade chokolade! Ikke et øje tørt. Valrhona er den trofaste, velkendte og ikke mindst kvalitetssikre julekalender, som år efter år sørger for kræs for feinschmeckere og uimodståelige små snacks hele vejen op til jul - når tingene bliver lidt for sødt, så kommer Valrhona på banen og skærer igennem på smagen!

Pris: 199 kroner

ANNONCE
Thisted Bryghus - Den store julekalender-guide 2020 Thisted Bryghus

Thisted Bryghus-øljulekalender

Brygmesterens årlige julekalender er efterhånden så stort et hit, at der på ingen tid bliver udsolgt. I al sin enkelthed lancerer Thisted Bryghus hvert år deres julekalender med deres skarpeste produkter til at forsøde juletiden med kvalitetsøl og ølbrygningskunst - vi snakker de benhårde klassikere såsom Porse Guld eller eksempelvis en dybsort Limfjordsporter, hvor man hver dag i 24 dage kan glæde sig til en daglig øl. Og hvis du endnu ikke har smagt Thisted Bryghus, så kan vi med det samme slå fast, at det ikke er uden grund, at de 3 år i træk blev kåret som årets bryggeri i Danmark - deres klassiske tilgang til den ædle ølbrygningskunst er et resultat af stor viden, masser af erfaring og en sans for velafbalancerede smagsoplevelser - det er ikke julekalenderen for dig, som foretrækker eksperimentale øl, sours og vanvittige kreationer, men den er derimod helt perfekt til dig, som værdsætter de gamle værdier, de klassiske smage og håndværk til fingerspidserne.

Pris: 300 kroner

ANNONCE
Swaffel - Den store julekalender-guide 2020 Swaffel

Swaffel belgisk øl-julekalender

Mens mange julekalendere på markedet vælger at inddrage forskellige former, typer, promiller og varianter af øl, så kan du i denne julekalender dedikere din kærlighed til netop én slags øl - nemlig belgiske øl og trappist-øl. Swaffelbeer er et lille fritidsfirma, som putter alle sine kræfter i at udbrede budskabet om de fantastiske gyldne dråber. Claes Morsing som er indehaver af Swaffelbeer, har selv valgt og udplukket de 24 øl som kommer i kassen. Har man selv et ønske om en speciel øl, som han har i sit sortiment, så er man velkommen til at kontakte ham og så vil han gøre sit ypperste for at opfylde dette ønske. Julekalenderen byder på toppen af poppen indenfor populære belgiske øl, hvor man både smager helårsvarianterne såvel som de mere julevenlige kreationer fordelt på 24 dage med øloplevelser. Det er en rendyrket dedikation fra nordjyske Claes Morsing, som gerne vil dele sin passion for smagene, oplevelserne og mulighederne i belgiske øl - han har nøje udvalgt de bedste trappist-øl til hver eneste dag, så det nærmest er lidt af en drikkevenlig kærlighedserklæring til belgiernes måde at brygge øl på. Perfekte til julemaden og de forskellige julefrokoster i løbet af december - eller måske samlet til én stor og fantastisk ølsmagning i slutningen af måneden!

Pris: 765 kroner

ANNONCE
Brew Company - Den store julekalender-guide 2020 Brew Company

Brew Companys kaffepose-julekalender

Hvad enten du er en udendørstype eller har travlt i hverdagen, så har de gode folk hos The Brew Company for nogle år tilbage designet en række smarte og nemme løsninger til at få kaffe med på farten - de kommer i små poser, som i sig selv fungerer som en lille kaffemaskine/stempelkande, hvor man blot hælder varmt vand og lader det trække - og her snakker ikke noget i nærheden af instant kaffe eller hurtige løsninger. Det er de gode råvarer og en testvindende smag, som gnubber albuer med de helt store drenge i smag såsom aeropres og stempelkande. Og traditionen tro har de selvfølgelig deres julekalendere klar - her får man fordelt hver dag op til jul en lille pose passende til to kopper kaffe. Firmaets udvalg af kaffer har vokset gevaldigt gennem årenes løb og her kommer man ikke blot hele kloden rundt, men får også et stort udvalg af forskellige smage, kombinationer og interessante nuancer. Der er noget for enhver smag - hvad enten man er til stærkristet eller let kaffe med frugtige noter. En perfekt hyggespreder i de kolde vintertimer, hvor man blot med lidt kogende vand på få minutter har hygge klar til koppen! Kvalitet i nemme løsninger - what's not to like?

Pris:: 300 kroner

ANNONCE
Sv. Michelsen - Den store julekalender-guide 2020 Sv. Michelsen

Sv. Michelsen chokolade- og lakridsjulekalender

Sv. Michelsen er igen i år på banen med den traditionelle og helt uimodståelige julekalender til dig, der elsker de traditionelle, klassiske og velsmagende dessertchokolader. Her er det håndværk, dedikation, smagsforståelse og erfaring der spiller ind, da alle chokoladerne er håndlavede og desuden udelukkende baseret på Fairtrade-chokolade. Deres julekalender fås i en parudgave, hvor man ligesom en spiselig bog åbner op for to sider af samme julekalender, hvor man i en og samme julekalender kan åbne hver sin låge. 

En af deres nyere kreationer på markedet er deres lakrids-julekalender, hvor de er hoppet med på den stadigt populære bølge af popularitet omkring chokolade og lakrids kombineret - her får vi de lækreste lakrids, som mødes af deres håndværksmæssige fantastiske chokolader i en herlig symfoni. Den er lidt mere eksperimenterende med smagene end den klassiske, men holder sig for det meste til konceptet med dragéer, chokoladeovertrukne lækkerier!

Pris, chokoladejulekalender, par: 400 kroner

Pris, lakridsjulekalender: 220 kroner

ANNONCE
Estate Coffee - Den store julekalender-guide 2020 Estate Coffee

Estate kaffekapsel-julekalender

Der findes heldigvis en kaffejulekalender for enhver smag på markedet i nutidens Danmark, og denne er dedikeret til dig, som brygger kaffe med kapsler - Estate gentager succesen med deres fantastiske kaffekapsler, som passer perfekt til en klassisk Nespresso-maskine. Fordelt på 24 låger får man både 12 økologiske varianter og 12 klassiske smage - og for at udvide fornøjelserne har de sørget for, at udvalget svinger i styrke, så du kan prøve noget forskelligt hver dag og måske opdage en helt ny favorit - styrken svinger fra mellem 5-10 og passer derfor perfekt til enten en langsom hyggemorgen om søndagen med en mild kaffe til en hårdslående espresso på en våd og kold mandag. Kaffetyperne kommer eksempelvis fra Costa Rica, Nicaragua og Etiopien - og som prikket over i'et, så har de også sørget for ekstra julestemning med en dedikeret juleudgave til årets kalender!

Pris: 249 kroner

ANNONCE
Cocoture - Den store julekalender-guide 2020 Cocoture

Kaffebox kaffejulekalender

Hvis du elsker at nørde med kaffe, så går du aldrig galt i byen hos Kaffebox fra Norge - det er et lille mikrobryggeri, som virkelig tager deres kaffebønner seriøst. Det er de tunge drenge, der forstår, hvordan man bedst får smagen ud af kaffebønnerne, hvordan man rister dem og generelt hvordan man får den bedst smagsoplevelse til morgenkaffen. Deres julekalender giver 24 dage med specialristet kaffe fra 12 af Skandinaviens dygtigste kafferistere. Hver låge gemmer på 50 g hele bønner, og for at give et eksempel på, hvor meget de tager kaffen seriøst? Så bliver julekalenderen faktisk sendt af 3 omgange - dette er for at opnå den mest friske ristning for alle pengene! Det er dedikation, der vil noget. Og så går 200 kroner fra hvert salg til velgørenhed. Det er en limiteret sag, så du skal i gang hurtigt, hvis du vil have fingrene i denne unikke julekalender - og for at toppe det hele af? Så er der gratis fragt på verdensplan. Se dét er en god kop kaffe - eller mere præcist 24 kopper fantastiske kopper kaffe hele vejen op til jul!

Pris: 1395 kroner

ANNONCE
Nute - Den store julekalender-guide 2020 Nute

Nute tebrevsjulekalender

Hvis du er typen, der elsker en god klassisk te såvel som de lidt mere eksperimenterende smagsnuancer - så er denne julekalender lige noget for dig! Bag hver låge i denne julekalender gemmer der sig et tebrev med smage fra skandinaviske brand, Nute, som foruden at have ekspertise og erfaring i forhold til smagssammensætninger i te-universet også leverer alle deres varianter i økologiske udgaver. Fordelt på de 24 låger får man hele 14 forskellige smagsvarianter, hvor den gyldne tråd i gennem dem alle sammen er forsøget på at kombinere Skandinavien med Fjernøsten i et unikt produkt - og det kan smages! Te-varianterne varierer i teknikker, ingredienser og måden man udtrækker smagen på - det er lidt resultatet af et kærlighedsbarn mellem traditionerne og innovation på smagsfronten. Der er noget for enhver smag og der er dømt rendyrket varmehygge hver dag op til jul!

Pris: 289 kroner

ANNONCE
That Boutique-y Whisky Company  - Den store julekalender-guide 2020 That Boutique-y Whisky Company

That Boutique-y Whisky Company whiskyjulekalender

En ny størrelse på vores liste i år er en ret interessant en af slagsen - hvis man er til whisky, så er dette en sikker vinder til de kolde vintertimer i december. Hver dag får du en lille plomberet flaske med nøje udvalgt flaske whisky fra nær og fjern i hele verden. Vi snakker hele 20 forskellige destillerier fra 5 forskellige lande komprimeret ned i en lille, fantastisk whisky-julerejse hjemme i sofaen! Det er det perfekte samarbejde mellem Drinks og de gode folk hos That Boutique-y Whisky Company, som har rejst land og rige rundt for at udvælge et arsenal af spændende whiskytyper til julekalenderen. Vi snakker alt skotske 20-årige dråber til en solid blended japansk whisky - vi rammer hele globussen! Det er iøvrigt en fantastisk mulighed for at smage nogle af de flasketyper, du måske normalt ikke lige køber til hverdag - der er nemlig både de helt dyre og de almindelige typer i kalenderen, og så varierer de i alt fra klassiske alkoholprocenter og op til næsten cask strength - julekalenderen er perfekt til dig, som for første gang skal begive dig ud i whisky-universet såvel som dig, der er velkendt i miljøet og sætter pris på kvalitet og variation - kalenderen tager dig med på et drikkevenligt eventyr hele vejen op til juleaften!

Pris: 817 kroner

ANNONCE
Yawn Brew - Den store julekalender-guide 2020 Yawn Brew

Yawn Brew kaffe- og the-julekalender

Hvis du er typen, der nyder en god formalet kaffe eller nøje udvalgte te-bryg, så har vores engelske venner hos Yawn Brew en solid omgang julekalendere i spil i år. Og hvis du har tænkt, at udvalget af kaffekalendere på markedet ofte er bønner - og du ikke lige er typen, der gider at male dem selv - så har Yawn Brew gjort arbejdet for dig! Deres kaffeversion giver dig hver dag 18 gram formalet kaffe, som passer perfekt til to små kopper kaffe eller en ordentlig spandfuld i din emaljekop! Hver dag kan man følge med på deres app, hvad du hælder i din kop - og vi kommer hele verden rundt med nøje udvalgte kaffeplantager, så du kan få udvidet din viden omkring smage, nuancer og muligheder i at variere ristningsgraden. Derudover har de også en te-julekalender har de designet en ny og forbedret julekalender, som hver dag giver dig en nøje udvalgt blend af te, som er skræddersyet til at passe ind i julens hygge - alt fra chai til en ingefær-spicet te. Der er også nogle, som smagsmæssigt bevæger sig mere over i varm chokolade - eksempelvis chokolade og mint eller måske bismarckstok-smag - fordelt i små pakker af 4g te. Alt i alt to herlige julekalendere til dig, som er mere til formalet kaffe eller måske en jule-designet oplevelse på te-fronten!

Pris, kaffekalender: 260 kroner

Pris, te-julekalender: 200 kroner 

ANNONCE
Haribo - Den store julekalender-guide 2020 Haribo

Haribo vingummi-julekalender

Man kommer ikke uden en Haribo-kalender, når vi snakker årets guide - der er nemlig altid noget helt særligt over netop denne version. Man kan ofte få ting i kalenderen, som ikke rigtig er til at købe andre steder end ved grænsen. Der er både de klassiske og de nytænkende - vi snakker alt fra lækre, syrlige kreationer og Maoams med nye smage til klassiske vingummi-bamser og blandede mini-poser. Det er virkelig en julekalender, der tiltaler dit indre legebarn og man går bare aldrig galt i byen med Haribo-vingummi. Hvis du skal vælge én julekalender, som opfylder kravene om at være en 'børnejulekalender', men alligevel vælger at beholde den for sig selv? Så er Haribo vejen frem. Og den er også noget anderledes, end hvordan jeg oplevede dem i min barndom, da udvalget er meget større, indholdet er bedre og der er nærmest noget nyt hver eneste dag. En sikker vinder!

Pris: 79 kroner

ANNONCE
Kasa Krydderi - Den store julekalender-guide 2020 Kasa Krydderi

Kasa-dk krydderi-julekalender

Hvis du ligesom mange andre forbinder den søde juletid med en masse mad og hygge ved aftensmadsbordet, så er en krydderi-julekalender perfekt designet til december-månederne! Og julekalenderen fra Kasa-dk er en meget interessant størrelse, som kaster dig ud på en gourmet-rejse i alskens forskellige krydderier - og mange af dem er ukendte, eksotiske og nogen, du måske ikke er vant til i hverdagskøkkenet. Hver dag får du en lille pose med enten et krydderi eller en krydderi-blanding og en lille anekdote om, hvad det er og hvad det kan bruges til - alt fra en eksotisk gløgg-miks til en japansk karry. Det er den perfekte julekalender til amatørkokken, som gerne vil udvide sin forståelse og viden omkring verdenskøkkenet og mulighederne i at sammensætte nye og interessante retter. Et kærkomment modspil til de søde julesager og fede juleretter - her kan man give lidt kant og lidt ekstra krydderi til højtiden på mange forskellige måder. Indisk-inspireret and? det må prøves!

Pris: 199 kroner

ANNONCE
Cocoture - Den store julekalender-guide 2020 Cocoture

Cocoture chokoladejulekalender

Her har vi fingrene i de helt klassiske og lækre chokoladekugler, som man tit oplever i gavekurve, firmagaver og andre godter, man skulle være så heldig at modtage til en fejringsdag - og nu er de alle samlet i én julekalender! De populære chokoladekugler fra Cocoture findes i mange smagsvarianter, hvor der gældende for alle sammen er en herlig skal af smeltende chokolade og en smagfuld overraskelse inde i - de farverige kugler byder blandt andet på mørk chokolade med knasende kiksefyld eller måske en variant med rom og lime. Der findes over 20 forskellige smage og kombinationer, hvor du hver dag kan glæde dig til at få en overraskelse på smagsfronten - hvis du kender lidt til chokoladekuglerne på forhånd, så kan du måske lure lidt på indpakningen! Cocotures julekalender er kræs til dig, der elsker simple, 'trøflede' chokolader med fyld, hvor smagen sidder lige i skabet og der leges med konsistenserne. 

Pris139 kroner

ANNONCE
Theens Univers - Den store julekalender-guide 2020 Theens Univers

Theens Univers the-julekalender

Hvis du leder efter den perfekte te-julekalender, hvor man kan mærke passionen og forståelsen for te-sammensætningen og smage - så skal du have fingrene i den lækre julekalender fra Theens Univers. Julekalenderen er en hyggelig rejse gennem deres udvalg af forskellige the-typer og smagsnuancer, hvor man i en skøn lille julesæk får 24 pakker med nøje udvalgte produkter - heri finder man en udførlig guide til, hvordan man får den bedste oplevelse af teen, med hensyn til trækketid, vandets temperatur og lignende. Og så er der en fin lille forklaring af the-typerne, så selve julekalenderen bliver et herligt juleeventyr i netop theens univers. Og som prikken over i'et er der rigeligt med the til flere kander PER DAG, så der er virkelig blevet kræset om the-elskerne med denne julekalender - på den måde kan du eventuelt 'genbesøge' tidligere låger og rigtig smage dig frem til din nye favorit-variant. Der er noget for enhver smag i denne julekalender - hvad enten du er the-connoisseur eller ny i universet - og den formår for alvor at sprede varme og hygge i de kolde december-tider!

Pris: 299 kroner

ANNONCE
MyMuesli - Den store julekalender-guide 2020 MyMuesli

MyMuesli grødjulekalender

Hvis du vil prøve en julekalender udover det sædvanlige og ikke orker mere chokolade og slik? Hvad så med en kalender, hvor du hver dag op til jul kan få en lækker, økologisk morgenmad? Denne julekalender gemmer på en økologisk havregrød bag hver låge. Og vi snakker mange forskellige smagsvarianter såsom kanel og æble eller eksempelvis chokolade-inspireret havregrød, som kan sprede lidt ekstra morgenhygge og velsmag i de kolde vintermorgenener. Det fungerer egentlig bare på den måde, at hver grød bliver leveret i små portionsbægre, hvor du blot skal tilsætte mælk eller vand og smide den i mikroovnen - og så er der lækker øko-morgenmad på ingen tid! Det er perfekt til dig, der måske har lidt travlt om morgenen - på den måde kan du hurtigst bikse et lækkert, nærende måltid sammen, eller måske endda først lave den, når du rammer kontoret. 15 forskellige varianter i løbet af hele december - så er der dømt hygge fra morgenstunden!

Pris: 529 kroner (reklamelink)

ANNONCE
Haupt Lakrits - Den store julekalender-guide 2020 Haupt Lakrits

Haupt lakrids-julekalender

Vores svenske naboer har kreeret denne flotte julekalender med lakrids som omdrejningspunkt - hver eneste låge byder på en lille pakke med to stykker lækkert lakrids, som er blevet kælet for. Hvad enten vi snakker lakrids med lakridsrodsnuancer eller nærmere en lækker og anderledes oplevelse med lakrids og røget havsalt - der er noget for enhver smag og håndværket og smagsnuancerne sidder lige i skabet. Og en af de bedste egenskaber ved julekalenderen er, at der ikke er nogen gengængere, men derimod 24 forskellige smagskombinationer og sammensætninger. Julekalenderen byder på klassikere fra de originale opskrifter helt tilbage fra da firmaet startede i 2013 til de mere nytænkende og innovative smage, som de har eksperimenteret med til årets version. Ægte svensk håndværkslakrids, og den perfekte julegave til ikke bare dig, der elsker lakrids, men også til dig, der lige skal have lidt afbræk fra al chokoladen og den fede mad.

Pris: 279 kroner 

ANNONCE
Waterdrop - Den store julekalender-guide 2020 Waterdrop

Waterdrop smagstablet-julekalender

En af de mere anderledes og nytænkende julekalendere på markedet i år, er den fra Waterdrop - Waterdrop laver en række små opløselige smagstabletter med naturlige aromaer og vitaminer, som tilføjer et ekstra aspekt af fornøjelse til dit glas vand. Det kan nemlig for mange virke som en kedelig affære at få drukket den daglige ration af vand - så her får man det lige kvikket op med en sukkerfri smagstablet, som er boostet med lidt ekstra vitaminer! Det er et ret stort win-win. Og så findes der et hav af forskellige smage - alt fra immunboost med solbær og hyldeblomst til en afslapningstablet med hibiscus og aroniabær. Det fungerer helt på samme måde som en Treo-tablet, hvor den opløses i vandet - og foruden smagen får den også givet en frugtig, farverig farve til din vand. Det er saftsuseme smart - og en god måde at få mere vand indenbords i hverdagen. Og kalenderen byder på alle deres forskellige varianter, samt et par limiterede udgaver, som kan give dig et ekstra boost i den kolde vintertid - og så er der også en masse sjove gadgets og uventede overraskelser i den store julekalender. 

Innovativt, velsmagende og ret så sjovt!

Pris: 820 kroner

Lille kalender, pris: 130 kroner

ANNONCE
Jelly Belly - Den store julekalender-guide 2020 Jelly Belly

Jelly Bean vingummi-julekalender

Du har sikkert stødt på de fanmøse vingummi-bønner på et eller andet tidspunkt i dit liv - hvad enten det var i bland-selv-afdelingen eller måske de Harry Potter-inspirerede smage - men en ting er sikkert - de smager vanvittigt godt! Og derfor er deres julekalender en interessant størrelse, da man hver dag i december får en ny smag bag 24 forskellige låger. Vi snakker alt fra bismarckstok-smag til en klassisk fersken-smag - og så er der en god solid håndfuld bag hver låge, så der enten er lidt af dele ud af eller en solid mundfuld til dig selv! Det er en fin måde at få prøvesmagt deres store arsenal af forskellige smage - og heldigvis er der ingen af smagene, som er den slags 'snyde-smage', som man har hørt om - du ved, den der enten kan smage af snot eller bræk. Her er der nøje udvalgt 24 forskellige smage, som forsøder en kold og kedelig december med farverige og velsmagende vingummi-bønner!

Pris: 229 kroner (reklamelink)

ANNONCE
The Snaffling Pig - Den store julekalender-guide 2020 The Snaffling Pig

Snaffling Pig flæskesvær-julekalender

Hvis du trænger til en lille sprød snack oven på alle julegodterne og chokoladen, så har Snaffling Pig igen i år deres geniale julekalender på markedet med noget så simpelt som flæskesvær - men der er intet simpelt over det! De er nemlig blevet krydret på forskellige måder med i alt 6 forskellige smage - eksempelvis black pepper eller BBQ-smag, som lige giver lidt kant til al det klassiske julemad. Og vigtigst af alt? De er utroligt sprøde og lækre i konsistensen, og uhyggeligt vanedannende! Hver låge giver en lille pose på 8 g med flæskesvær, som passer til den hurtige snack på farten eller en lille ekstra snack til filmaftenen. Det er en rigtig lækker størrelse, som giver det nødvendige modspil i al den fede og søde julemad - og når vi danskere ofte er ret så glade for gris, så er den jo perfekt til at akkompagnere julefrokostens flæskesteg og brune sovs? Ikke et øje tørt.

Pris: 219 kroner (reklamelink)

ANNONCE
Les confitures a l'ancienne - Den store julekalender-guide 2020 Les confitures a l'ancienne

Les confitures a l'ancienne Marmelade-julekalender

En forholdsvis ny størrelse og type på markedet, som for alvor falder på et tørt sted, er en marmelade-julekalender - og det er det franske firma, les confitures a l'ancienne, som står bag denne himmelske kalender. En smagfuld rundrejse i deres forskellige afskygninger af lækre marmelader og syltetøjer, som giver det perfekte, sødlige pålæg til december-morgenerne, hvor man skal have lidt ekstra hygge og velsmag på morgenbordet! Vi snakker klassiske smage såsom hindbær, appelsin og kirsbær og helt over til de lidt mere avancerede såsom blomsterhonning og endda en version af cremet hasselnøddechokolade! Hver låge gemmer på et lille glas med smagsprøver på deres lækre varianter, og julekalenderen byder på i alt 12 forskellige varianter. Og det er ægte håndværk på smagsfronten, som er perfekte til nybagte morgenboller eller en god skive ost - det er i al sin enkelthed smørbart kærlighed for alle pengene!

Pris: 349 kroner(reklamelink)

ANNONCE
MyMuesli - Den store julekalender-guide 2020 MyMuesli

MyMuesli mysli-julekalender

MyMuesli er ikke til at stoppe med deres udvalg af lækkerier og foruden grød-varianten på julekalender-fronten, så har de også designet en mysli-julekalender til dig, som gerne vil have lukseriøs topping på din morgenmad. Og her har de gået all-in - i julekalenderen finder du 24 forskellige økologiske varianter af mysli, hvor man blandt andet kan nyde tropisk mango og jordbær eller måske chokolade-topping. Og her kommer de i små bøtter, som du kan have med på farten - eller nyde på din yoghurt eller havregryn til en langsom og hyggelig morgenstund i december. Som prikken over i'et er 11 af de i alt 24 smage unikke til netop denne julekalender, så du virkelig bliver kræset for i juletiden - og så er der en lille ekstra overraskelse på juledag. Hver bøtte indeholder 85 g mysli og vi siger ikke til nogen, hvis du vælger at gå all-in og toppe din grødkalender-havregrød med mysli fra din mysli-kalender!

Pris: 529 kroner (reklamelink)

ANNONCE
Low Alcohol - Den store julekalender-guide 2020 Low Alcohol

LowAlcohol alkohol-fri øl-julekalender

Det er efterhånden ved at vinde indtog på det danske marked at nyde alkoholfri øl, da man så kan få en øl til frokosten eller fra tid til anden, uden at skulle tænke på promille og etik - men bare god smag! Og her har de gode folk hos Low Alcohol fundet en måde, hvorpå du kan forbyde dig i deres verden af alkoholfri øl - nemlig i en julekalender, og det er endda den eneste du kan få fingrene i på markedet! Den er helt ny. Hver dag i 24 dage bliver du mødt med forskellige typer, smage og former for alkoholfri øl, som blandt andet er alt fra Mikkeller til Leffe. Derudover får du også en lille video-præsentation hver dag af dagens låge, så du langsomt kan begynde at udvide din viden og ekspertise på den alkoholfrie front. Der er en masse forskellige øl fra både Danmark og Europa, hvor varianterne findes i alt fra IPA til Lager. Sæt øljagten igang - uden tømmermænd som følger!

Pris: 629 kroner

ANNONCE
Confecture Copenhagen - Den store julekalender-guide 2020 Confecture Copenhagen

Confecture Copenhagen fyldte chokolader-julekalender

I en lille hyggelig butik på Christianshavn har de hos Confecture Copenhagen i år skabt en lækker kvalitetsjulekalender til folket - den består af 24 fyldte chokolader, hvor man allerede ved første bid kan smage, at det ikke bare er tilfældige chokolader kombineret fra forskellige gaveæsker. Der er virkelig tænkt over smagen, håndværket og kvaliteten, og det sætter sit tydelige præg på smagen - knækket sidder lige i skabet, fyldet er intenst og spækket med smag og så er der mange forskellige nuancer og kombinationer. Det sjove er, at chokoladerne lader det være op til fantasien, hvad der bliver den næste smag - de er nemlig hånddekorerede med tal og overtrukket med enten mørk eller lys chokolade. Og så er det ellers bare med at smage sig frem! Men hver dag bliver det muligt at få afsløret dagens indhold via deres sociale medier, hvor man på en virtuel låge kan få beskrevet dagens stykke chokolade. Og alle chokoladerne er lavet specifikt til denne julekalender - hvis det ikke er en direkte vink med en vognstang til julegade mennesker til at vække opmærksomheden på Confecture Copenhagens evner indenfor den ædle chokoladekunst, så ved jeg ikke noget! En genial julekalender til dig, der elsker fyldte chokolader, hvor kvaliteten hæver sig over de konventionelle dessertæsker og dessertchokolader.

Pris: 348 kroner

ANNONCE
Herslev Bryghus - Den store julekalender-guide 2020 Herslev Bryghus

Herslev Bryghus naturøl-julekalender

En af de mest interessante øl-julekalendere i år, hvis du ønsker at prøve noget nyt udover typer og varianter - så skal du kigge over skulderen på Herslev Bryghus! De laver udelukkende naturøl, som kan defineres af økologiske, lokale råvarer og med så lidt manipulation i brygningen - de lader 'naturen gå sin gang' i forhold til gæringen, hvilket pludselig åbner dørene for helt nye smage. Og dette finurlige univers kan du dykke ned i med deres julekalender, hvor du i gennem 24 dage kan smage dig i gennem deres eventyrlige øl-univers - alt fra Mark-serien brygget alskens godt fra Herslevs marker og haver til deres pendant til sodavand i form af Brus-serien, hvor man eksempelvis kan få en henrivende Kvæde-brus. Den er lavet uden tilsat sukker, hvor sødmen i stedet kommer fra malten og fermenteret hø. Det er saftsuseme en smagsoplevelse på alle parametre, hvor man får skubbet sine vidensgrænser for, hvordan øl kan smage, dufte og se ud. Herslev Bryghus har virkelig gang i noget magi i deres mikrobryggeri - og julekalenderen åbner dørene for deres univers!

Pris: 800 kroner

ANNONCE
Nio - Den store julekalender-guide 2020 Nio

Nio cocktail-julekalender

Hvis der skal lidt ekstra fest og farver på december måned i år, hvad så med en cocktail hver søndag? Her har man gjort alt arbejdet for dig og pakket 4 ikoniske drinks ned i små plastikposer, som du blot skal hælde over dine isterninger foran pejsen til advent! Vi snakker rene smage og solide blandingsforhold, hvor du blandt andet kan smage en klassisk Old Fashioned eller måske en Espresso Martini til de kaffeglade - de er super smarte, velsmagende og en solid måde at få en lille skarp uden at skulle investere i en masse forskellige flasker eller gå til den nærmeste bartender. Og det er ikke de der pre-mixed-cocktails, man fra tid til anden har kunnet købe på dåser i supermarkederne - som ærligt talt smagte horribelt - her holder de det simpelt, nemt og velsmagende!

Pris: 295 kroner

ANNONCE
People Like Us - Den store julekalender-guide 2020 People Like Us

People Like Us øljulekalender

De gode folk hos People Like Us har lanceret en unik julekalender i år, hvor der virkelig er smæk på forskellighederne og mulighederne for at prøve noget udover det sædvanlige. Firmaet går meget op i at hyre folk, som har diagnoser for at hjælpe dem med at finde stabilitet i samfundet - og lige så farverig og forskellig deres personale er, lige så vidtrækkende og legesyg er deres tilgang til øl. Det er et firma, som tør skille sig ud og det giver virkelig pote på deres udvalg af øl! Den er spækket med lækre, anderledes varianter - alt fra klassiske smage til mere eksperimenterende kombinationer, og så er dåserne utroligt flotte og dekorative. De fortæller nærmest en historie i sig selv. Hele udvalget er præget af deres afslappede og legende tilgang til konceptet, hvilket gør, at People Like Us er øl-folk, man skal holde øje med i fremtiden - der er velsmag, opfindsomhed og dedikation at spore hele vejen igennem. Denne julekalender er til dig, der elsker kvalitetsøl og gerne vil prøve kræfter med nogle nye og anderledes smagskombinationer, som du måske ikke er vant til!

Pris: 899 kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce