5 nytænkende juleopskrifter
Prøv noget anderledes i år!
De seneste par år har jeg leget meget med forskellige former for julegodter, hvor jeg har forsøgt at tænke lidt ud af boksen.
Og det er der kommet nogle anderledes og sjove kreationer ud af!
Hvis du har mod på lidt anderledes juleopskrifter - så kan du fange mine 5 kreationer herunder.
Julebagning? Sæt i gang!
Issandwich med vaniljekranse
En klassisk issandwich med et twist af julesmåkager. Blødt, lækkert og julet hele vejen igennem! (Du kan desuden bruge alle slags småkager alt efter ønske - citronspecier, brunkager etc.)
Berlinere med stikkelsbærfyld
Her opfinder vi ikke den dybe tallerken, men leger lidt med det klassiske fyld i en berliner pfannkuchen - her fyldt med lækre, syrlige stikkelsbær fra bærsæsonens udvalg i fryseren!
Gløgg-flødeis
Hvem siger, at gløgg behøver at være en varm drink? Her er den infused i en flødeis med alle de rigtige krydderier og rom-druknede rosiner!
Churros-risengrødskugler
Hvem elsker ikke risengrød og churros? Her får du dem begge kombineret i én lækker mundfuld!
Valnøddemarcipan
Marcipan lavet på mandler er den helt ægte klassiker, men vidste du godt, at man kan variere det med alskens forskellige nødder? Det giver både en anderledes konsistens og smag!
Issandwich
Med et juletwist!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 1½ stk vaniljestang
- 80 gram mandler
- 180 gram smør
- 150 gram sukker
- 1 stk æg
- 300 gram hvedemel
- 350 ml sødmælk
- 350 ml piskefløde
- 6 stk æggeblomme
- 100 gram rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 spsk. glykosesirup
Fremgangsmåde
- Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det bliver stuetempereret.
- Blend mandlerne fint, indtil du har en lind mandelmel.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Gnid dem i lidt sukker, så kornene spredes.
- Bland vanilje, sukker og mandelmel sammen med smørret. Rør grundigt sammen.
- Tilsæt herefter ægget og hvedemelet lidt efter lidt. Konsistensen skal være nogenlunde fast, men ikke så fast, at du kan ælte det hele sammen til en klump.
- Put dejen i en sprøjtepose (eller en gammeldags bollesprøjte - jeg har arvet en gammel én fra mine bedsteforældre, som har det perfekte stjernetyl).
- Lav cirkler af dejen, som har den ønskede diameter til isen. Jeg vil anbefale, at man finder sin ønskede størrelse på forhånd. Jeg brugte målene fra en udstikker, så jeg ville få et ensformigt resultat.
- Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne.
- Lad dem køle af på en rist og læg dem herefter i en kagedåse, indtil de skal bruges.
- Varm i mellemtiden mælk og sødmælk op til kogepunktet - de tomme skaller fra vaniljestangen, samt den halve stang flækket, skal med i blandingen.
- Lad det stå og køle lidt af og pisk æg og sukker sammen til en luftig blanding i en anden skål.
- Hæld den varme mælkeblanding sammen med æggemassen i en tynd stråle.
- Varm det hele forsigtigt op igen og få isen legeret ved ca. 80-85 grader - eller til massen tykner.
- Lad den køle lidt af og smid den på ismaskinen.
- Når isen er færdig, glattes den ud i et fad, så det har den ønskede højde af is-delen af issandwichen.
- Lad den fryse i minimum 4-6 timer, så du efterfølgende kan bruge udstikkeren til at få små cirkler ud.
- Læg iscirklerne mellem de to vaniljekranse og smid det i fryseren. Klar til servering!