Mandekogebogen

Den store julekalender-guide 2018

De bedste bud på daglige overraskelser i december!

Vi nærmer os så småt december måned, og for mange betyder det rigeligt med julehygge, klejner og masser af konfekt. Hvis du er typen, som elsker en god julekalender, så har vi sørget for at lave en skudsikker guide til de bedste gourmet-oplevelser på den front.

I de seneste tre år har vi kørt guiden på Connery.dk, hvor vi i år kører den direkte her, så alle madglade folk kan få fingrene i lige den julekalender, der kan bringe julestemningen hjem til dig.

Se med herunder - og følg med, da vi opdaterer løbende op til jul!

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Almuegaarden: Bolsjejulekalender

Dette bolchekogeri var et af de første af sin slags i Danmark tilbage i det 20. århundrede - og efter tre generationer, flere års bearbejdning, opskriftsudvikling og stigende ekspertise laver de i dag bolcheoplevelser i verdensklasse. Deres julekalender er selvfølgelig ikke en undtagelse, og tager prisen for et af de flotteste designs i år. Små bolsjepakker er pakket ind i en ‘bog’, hvor man hver dag får et lille kapitel i en tidsrejse gennem det søde køkken og dets historie - selvfølgelig med fokus på bolchet! På den måde kommer man på en spændende smagsrejse, som fortæller om udviklingen, smagsnuancerne og teknikkerne - det er en rigtig interessant tilgang til konceptet, og gør, at man ikke ‘bare’ får et stykke lækkert slik hver dag, men derimod en julehistorie som i de gamle dage. Hver låge har minimum 4 bolsjer, og der er noget for enhver smag. Selvom det er Almuegaardens første julekalender, så har de tydeligt erfaring, håndværk og naturlig velsmag på deres side. Absolut en spændende oplevelse - og selvfølgelig smagfuld!

Pris: 275 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Søbogaard: saft- og sodavandsjulekalender

Skaberne af de klassiske små sodavand og limonader, som du altid finder på caféer rundt omkring i landet, har lavet en julekalender, hvor du får deres store sortiment af økologiske godter. Og Søbogaard er lige præcis den slags læskedrik, som man ikke kan andet end at elske. Foruden deres økologiske tilgang til alle deres produkter, så får man drikke, som rent faktisk smager lige præcis af det, de skal! Drikker du en jordbærdrik? Ja, så får du smagen af nyplukkede jordbær, som er blevet juicet. Det er helt fantastisk. Og så forestil dig at få en flaske økologisk læskedrik hver eneste dag i december op til juleaften? Det kan man ikke andet end at blive morgenfrisk af! Der findes alt fra solbær og hindbærdrikke til hyldeblomst og diverse tørstslukkere. Ren og skær nydelse!

Pris: 299 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Kathrine Andersen: Chokoladejulekalender

Her har vi fingrene i en julekalender, som sætter sig højt på ranglisten over de bedste fyldte chokolader. Kathrine Andersens julekalender har rigtig mange forskellige variationer, hvor den største force uden tvivl er det ‘saftige’ fyld. Af og til kan fyldte chokolader være en lidt tør og kedelig omgang, men i denne chokolade er fyldet saftigt, svampet og spækket med smag - alt fra små bidder med pistacie eller marcipan til den bedste fyldte pebermynte-chokolade, jeg nogensinde har smagt. Julekalenderen bærer præg af rene smage og simple nydelser, hvor chokoladerne holder tingene simpelt - men velsmagende. Kathrine Andersen-chokoladen har også været på markedet siden 1898, og de mange generationers formning, forbedring og tilpasning kan tydeligt smages!

Pris: 250 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Oemands: Baconjulekalender

Ikke et øje er tørt, når Oemands nu er klar med deres bacon-julekalender for tredje år i træk. Hvis du tror, at du har smagt det bedste bacon nogensinde, så skal du lige gøre selv en tjeneste at prøve produkterne i fra Oemands. Nu har jeg ikke selv fået eksperimenteret med hjemmesaltet eller hjemmerøget bacon i køkkenet, men ud fra de købemulige produkter, så er der endnu ikke noget, der har slået dem. Adventskalenderen giver dig mulighed for at få to pakker bacon pr. søndag, som er ideelt til brunchen eller julefrokosten. Du får mulighed for at smage alt for en økogris, der har fået uendeligt med kærlighed, til vildsvinebacon med intens smag. Foruden variationer i smag er der også variationer i udskæringer - overordnet set den mest ideelle baconoplevelse på markedet!

Pris: 595 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

The Brew Company: Kaffe- og tejulekalender

Den nemmeste kaffe- og teløsning på markedet finder du hos Brew Company, som har et prisvindende design til dig, der har en travl december i møde eller blot nyder en kop kaffe på farten. Og prikken over i’et? Det er fucking god kaffe og te, som ikke går på kompromis med smagen! Selvom det er den nemme løsning, så er vi milelangt fra eksempelvis instant coffee, da du får malet kaffe i små, praktiske poser, du blot skal fylde kogende vand i. Hver pose svarer til to kopper kaffe eller te. I både kaffe- og tekalenderen får du 25 små poser, som svarer til 50 kopper kaffe. Og heri findes en masse forskellige variationer, hvor du på kaffefronten får forskellige bønntyper og ristningsgrad, mens du i tekalenderen får alt fra frugtige og krydrede typer til den klassiske earl grey. Bryggeposerne er perfekte til farten, til outdoor-mennesket eller blot til den travle hverdag.

Kaffejulekalender: 299 kroner

Tejulekalender: 299 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Fary Lochan: spiritusjulekalender

Hvis du endnu ikke har læst om vores besøg hos whiskydestilleriet Fary Lochan i Give, så kig med her. Her bliver der dagligt kreeret en masse forskellige typer velsmagende spiritus, som bruger alt fra klassiske teknikker til nye ingredienser - eksempelvis bruger de brændenælde til at give røgsmag til nogle af deres produkter! I deres julekalender får man et indblik i deres produktion med et storslået udvalg af whisky, snaps, likør og andre interessante kreationer. Hvor mange spiritusjulekalendere er dedikeret til én type alkohol, så sørger denne julekalender for ikke blot at gå hele sortimentet i gennem, men samtidig byde ind med utallige smage,nuancer og interessante variationer i december. Der er kælet for hver eneste flaske, og man kan tydeligt smage, at det er håndværk, som ikke blot blive masseproduceret - ‘opskrifterne’ er gennemtænkte og smagene er spot-on. Hvad enten du ønsker en lille skarp til frokostbordet, eller samler flaskerne sammen til et brag af en smagning til den kommende julefrokost!

Pris: 595 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Bulow: Lakridsjulekalender

Den famøse lakrids er endnu en gang en sikker vinder på årets liste, da de år efter år formår at holde et benhårdt kvalitetsniveau og laver hele tiden nye, spændende smage. Igen i år kan man få både den klassiske julekalender, som bidrager med små lakridskugler og andre overraskelser, mens den store familiekalender går all-in på smagsvariationer og kvantitet! Luksus-kalenderen bruges desuden til at afprøve nogle limited editions og nogle anderledes kreationer. Kalenderen formår som altid at ramme plet for lakridselskere med variationer af salt og sødt, hvilket går fantastisk i sammenhæng med kvalitetschokolade og forskellige nuancer - alt fra hindbærlakrids til mørke, intense pebermyntekugler. Man overraskes år efter år med de muligheder, der findes i variationer af lakridssmage. Bulow er den sikre vinder for lakridselskere, og årets muligheder byder på enten to stykker til hver dag eller den helt luksuriøse med små bøtter fyldt med hver variant!

Pris, almindelig: 300 kroner

Pris, luksus: 600 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Simply Chocolate: Chokoladejulekalender

Hvis du også i den søde juletid er glad for det søde køkken, men måske føler dig lidt begrænset af de klassiske 24 låger - say no more. Simply Chocolate har igen i år sørget for julekalenderen til dig, som også vil have frirum til de dage, hvor man lige skal have et ekstra stykke chokolade. Deres kalender er igen i år fyldt med ikke 24, men derimod 30 låger, hvoraf de sidste seks kan fordeles på de hårde vinterdage. I år har de udvidet sortimentet med en grøn kalender, som i stedet for de klassiske, velsmagende trekanter af chokolade, er beriget med små, chokoladeovertrukne smagsprøver på deres famøse barer. Alt fra skønne kombinationer af peanuts og karamel til persisk lakrids - her får man en forsmag på de i alt 8 forskellige typer af barer, hvor der er noget for enhver. Julekalenderen er en lækker samhørighed af lakrids, nødder og forskellige typer chokolade, som giver nogle anderledes og velsmagende kreationer til decemberdagene. Og fik jeg nævnt, at der er 30(!) låger?

Pris: 249 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Just Coffee: Kaffejulekalender

Hvis du er typen, der mere er til kaffe i de mørke decemberdage, så har årets julekalender fra Just Coffee lige præcis dét, du mangler. I en lille julesæk får du 24 forskellige poser med kvalitetskaffe, hvoraf hver ‘låge’ byder på 100 gram af et af produkterne i deres sortiment. Der er 15 forskellige kaffebønner i kalenderen, og der er noget for enhver smag. Kalenderen når vidt omkring i kafferegionerne og formår at leve op til virksomhedens hårde kvalitetsstempel - deres bønner bliver importeret i grøn tilstand fra et økologisk og bæredygtigt område, hvorefter Just Coffee selv rister deres bønner. Julekalenderen spænder sig fra mellemristet til mørkristet, mens bønnerne kommer fra alskens forskellige områder, hvilket virkelig giver dig et indblik i, hvor stor forskel der kan være i bønnernes smag fra plantage til din kaffekop. En vaskeægte smagsoplevelse til kaffeelskeren, som sætter smag, bæredygtighed og økologi i højsædet - what’s not to like?

Pris: 649 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Sv. Michelsen: Chokoladejulekalender

Hofleverandørene af chokolade til Kongehuset er igen i år på banen med deres unikke julekalender - julekalenderen designet til to personer åbnes som en lille bog, hvor man kan åbne sit eget kapitel på siderne fyldt med kvalitetschokolade. Virksomheden har været på markedet siden 1933 og går meget op i at uddanne deres personale til at lave den samme kvalitet år efter år - og med et par julekalender-tests på bagen kan jeg blot konstatere, at de fortsat formår at lave nogle af Danmarks bedste fyldte chokolader. Alle chokolader bag hver eneste låge er selvfølgelig håndlavet, og der bliver ofte eksperimenteret med lidt anderledes og varierende udgaver i årets kalender. De fyldte chokolader byder på mange klassiske smage med nougat, marcipan og frugtige smagsoplevelser, og så er den overtrukne chokolade som altid spot-on. Kvalitetschokolade for alle pengene.

Pris, to-personers: 390 kroner

Pris, enkeltperson: 240 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Kjærstrup: Chokoladejulekalender 

Bornholm er altid spækket med gourmetoplevelser, og Kjærstrup er ikke en undtagelse. I år har de lavet deres bud på en julekalender, som er lidt anderledes end normalen - men på den fede måde! I stedet for låger, får du et overblik fra starten over de muligheder, som decembermåneden byder på - overraskelsesmomentet er tilsidesat for muligheden for at glæde sig til konkrete ting. Du får nemlig en lille folder med i kalenderen, som giver dig et overblik over, hvad du spiser idag og hvad du skal spise den næste dag. Alt chokolade er selvfølgelig håndlavet og dekoreret, og så drives virksomheden af en flok ildsjæle, som ikke lader sig begrænse - er der en interessant smag, man gerne vil afprøve? Så er der ikke noget, der stopper dem fra at give sig i kast med alskens eksperimenter. Og det sætter sit tydelige præg på smagen, hvor man absolut får en oplevelse til smagsløgene bag de små, minimalistiske stykker chokolade. Den familiedrevne forretning har givet julekalenderen et personligt præg, og vi spår allerede en årlig succes! Prikken er i’et fås desuden i det faktum, at visse elementer i kalenderen ikke er nummeret. En fej, tænker du? Næh nej, det er blot til de dage, hvor du har brug for ekstra selvforkælelse!

Pris: 300 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Kaffeagenterne: Kaffejulekalender

Har man mod på endnu mere kaffe, så kan man hos Kaffeagenterne også få en julekalender, som er pakket med kaffebønner. Her får man, fordelt på 24 forskellige kaffetyper, hver dag en pose med bønner, som svarer til cirka en liter kaffe. Omtrent den mængde kaffe, man har brug for pr. dag for at komme i gennem de kolde tider! Denne kalender er mere i den lyse ende af skalaen, hvor den passer allerbedst sammen med almindelig filterkaffe og stempelkande - den lyse ristning gør, at man får nogle andre smagsindtryk fra bønnerne. Som en ekstra lille detalje, så medfølger der også udstyr til, at du kan hænge de dekorative poser op som julepynt derhjemme. Så får du en spiselig guirlande, hvor du blot skal ‘plukke’ dagens pose, male bønnerne og nyde en velbrygget kop kaffe til morgenmaden.

Pris: 449 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Peter Beier: Chokoladejulekalender

En af de lidt nyere chokoladeforretninger på markedet har igen i år lavet en fantastisk julekalender, som byder på himmelske fyldte chokolader. De har bl.a. deres egen kakaoplantage og går meget op i konceptet ‘fra jord til bord’. Julekalenderen i sig selv er meget klassisk ved første øjekast, men når man så lige pludselig ikke kan finde en låge, sker det, at man får sig en lille, lækker overraskelse. Der er nemlig gemt låger på siderne af kalenderen, som igen i år indeholder en lækker chokolade-pind, som man blot skal røre rundt i en kop varm mælk - og voila, så er der velsmagende varm chokolade! Og de har selvfølgelig helgarderet sig, hvis folk skulle være skuffede over, at der ikke er et stykke chokolade til direkte spisning - for det er der nemlig også! Der er tænkt over alle detaljer, og denne lille genistreg er perfekt til de kolde vintertimer i december. Hot tip: det ekstra stykke chokolade kan røres sammen med chokoladepinden, så du får endnu mere power på smagen - jeg siger det bare!

Pris: 329 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Karamel Kompagniet: Karameljulekalender

Når det kommer til karamel, så går man aldrig fejl af Karamel Kompagniet. I en lille butik på Bornholm er karamelopskrifter nedarvet fra engelske bedsteforældre helt tilbage 1800-tallet, hvor produktet efter flere generationers familieopskrifter har ramt den helt perfekte smag, konsistens og oplevelse. Og det kan du alt sammen nyde i deres årlige julekalender, hvor de igen i år har fyldt hver låge med to af deres famøse gourmetkarameller - og her snakker vi alt fra den klassiske flødekaramel, som smelter på tungen, til de mere hårdføre sager, som kan nydes over længere tid. Der er noget for enhver smag og gældende for alle elementerne er, at smagen sidder lige i skabet. Hvis du selv har givet dig i kast med at lave karameller derhjemme, så ved du, er det er en hårfin balance at finde den rette konsistens - og her rammer de den til perfektion hver gang. Perfekt til en kop kaffe på en mørk decemberdag!

Pris: 275 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Skipper's Pipes: Lakridsjulekalender

Den klassiske julekalender med lakridspiber går man aldrig galt i byen med. Efter nogle år på markedet har Cloetta igen i år sørget for, at der er lidt mere variation i kalenderen - og det sker i form af variationerne af salt og sød lakrids. Og selvfølgelig den helt store overraskelse til den 24. december! Det er lidt en klassisk julekalender til den voksne drengerøv - smagen er velkendt, konceptet er fantastisk og der er rigeligt med lakridspiber til hele december. Det er kalenderen, man skal søge til, hvis man har lyst til at variere lidt udover de klassiske chokoladeoplevelser - her får man en klassisk smagsoplevelse, blød lakrids og desuden et velkendt minde fra barndommens slikpose!

Pris: 119 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Økoladen: chokoladejulekalender

Hvis du rigtig gerne vil spise din juleslik og godter med god samvittighed, så har Økoladen den helt rigtige julekalender for dig. Allerede helt tilbage i 2004 valgte firmaet af gå den økologiske vej og nu har de i mange år kunne raffinere deres smage, konsistens og råvarer - uden at gå på kompromis med smagen. Det bærer julekalenderen fra deres prisvindende Elmelund Chocolatier præg af, hvor man hver dag får lækre, fyldte chokolader med nogle af de bedste råvarer. Foruden Økoladens originale dessertchokolader, får man også en håndfuld nougat- og marcipan-stykker, som lige sætter det sidste prik over i'et. Denne julekalender er den perfekte jule-snack - du kan spise rigeligt med god samvittighed!

Pris: 270 kroner

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

Bolcheriet: Bolchejulekalender

Man går aldrig galt i byen på bolchefronten, hvis man besøger en af de tre lokationer, Skagen, Løkken og Svaneke, som Bolcheriet har i landet. De har lavet bolcher siden starten af 90'erne og går back-to-basics med håndkraft i deres måde at lave de lækre godter på. Og det sætter sin tydelige præg på smagsoplevelsen! De er ret kendte for at have nogle sprøde, lækre og luftige smagsoplevelser, hvor konsistensen kun bliver overhalet af deres evne til at bringe naturlige og mundvandsfremkaldende smage frem. Og deres julekalender er ingen undtagelse! I hver låge får man 3-4 lækre bolcher eller karameller med spændende smage - og foruden smagsoplevelsen er deres prisvindende design også i sig selv en skøn bidragelse til julepynten i hjemmet. De små, trekantede æsker er yderst dekorative og bringer lidt farve (og selvfølgelig velsmag!) på programmet i mørke decemberdage.

Pris: 249 kroner (og så kan man gemme æskerne, og købe refill senere for blot 149 kroner!)

ANNONCE
Den store julekalender-guide 2018

The Mallows: Skumfidusjulekalender

En ny spiller på julekalendermarkedet i år finder du hos The Mallows, som har specificeret sig i at lave lækre skumfiduser - og så er de økologiske! Firmaet af blandt andet drevet af Emma Bülow, søster til Johan Bülow, hvor hun tydeligt har samme tilgang til produktet - kun de bedste råvarer, konsistens, smage og produkter! Skumfiduser er ofte blot defineret ud fra de hvide krabater, man bare griller over åben ild - så det er skønt med lidt ekstra kærlighed til den sky-lette snack, og et indblik i, hvordan man kan variere smagene til mere end blot blødt og sødt! Julekalenderen giver et indblik i de otte forskellige smagsoplevelser - hvor man blandt andet kan smage alt fra bløde, luftige skumfiduser med frugtstøv til chokoladeovertrukne herligheder. Foruden to skumfiduser i hver låge har julekalenderen en ekstra overraskelse d. 25. december, som lige sørger for, at prikken over i'et bliver leveret på den luftigste skumfidus-oplevelse!

Pris: 300 kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce